TŪRISMA BIZNESS | Pētījumi & Statistika

Muzeju naktī Daugavpils cietokšņa pasākumus apmeklēja tūkstošiem interesentu

2016. gada 21. maija vakarā muzeju durvis visā Latvijā atkal bija atvērtas starptautiskās akcijas “Muzeju nakts” viesiem. Tāpat kā iepriekšējos gados, Daugavpils cietoksnis iepriecināja savus apmeklētājus ar īpašu kultūras un izglītības pasākumu programmu.

Pasākuma ietvaros apmeklētājiem bija lieliska iespēja apskatīt ekspozīcijas, kā arī iesaistīties izklaides un izglītības aktivitātēs. Šī gada Muzeju nakts atslēgvārds bija “durvis”, tāpēc Daugavpils cietoksnis rosināja mirkli pakavēties uz sliekšņa, pavērot un noskaidrot, kādas durvis vai vārtus mēs veram, ko tie sargā, slēpj un stāsta par šo kultūrvēsturisko objektu. Cietokšņa vēsturiskie vārti ir iespaidīgi un aiz sevis tie glabā noslēpumus, ko ir vērts atklāt un izzināt.

Jau no paša rīta cietoksnis sagaidīja viesus no dažādām Latvijas pilsētām, jo M. Rotko mākslas centra iekšpagalmā norisinājās tautas deju koncerts "Danči Pili -2016".Daugavpils cietokšņa Kultūras un informācijas centra (DCKIC) darbinieki iepazīstināja deju kolektīvu dalībniekus ar cietokšņa nozīmīgākajiem objektiem un organizēja informatīvas ekskursijas.

No 19:00 līdz 24:00 Daugavpils cietokšņa pasākuma programma bija īpaši krāšņa un interesanta. Tika organizētas bezmaksas ekskursijas ikvienam, kas vēlas iepazīties ar galvenajām ieejām cietoksnī. Jāatzīmē, ka cietoksnī ir saglabājušies četri vārti, kas ir vērsti uz dažādām debess pusēm un ir ar savu īpašu auru un vēsturi. Pie katras ieejas ģida pavadībā apmeklētājiem bija iespēja noklausīties informatīvus stāstus latviešu un krievu valodās. Cilvēki ar interesi piedalījās organizētajos pasākumos.

DCKIC ekspozīcijas šogad pulcēja lielu apmeklētāju skaitu. Cilvēki stāvēja rindā, lai apskatītu atradumus cietokšņa teritorijā un iepazītos ar jauno ekspozīciju “3000 spaiņi”, kas ir veltīta Ūdens paceļamās ēkas 150 simtgadei. Statistikas dati liecina, ka šajā vakarā centru apmeklēja 5053 cilvēki, kas ir par 1785 vairāk nekā pagājušajā gadā.

Turklāt, pateicoties Itei Design rīkotajām dāmu un kungu pastaigām pa cietoksni stilizētos vēsturiskos tērpos, viesi varēja iejusties 19. gs. atmosferā. Savukārt, Sikspārņu centrs aicināja gan bērnus, gan pieaugušos uzzināt par sikspārņu dzīvi cietoksnī, bet Pulverpagraba apmeklētāji vēroja Kārļa Caunes gaismas projekciju izrādi un 8. bastiona kreisā flanga kazemātā vērot apbrīnojamo Andreja Mošāna burbuļšovu un noklausīties mūziķa „Cat from Japan” koncertu.

Pirmo reizi Daugavpils cietokšņa vēsturē, Muzeju nakts noslēdzās ar lielgabala šāvienu pusnaktī.

DCKIC pateicas visiem par sadarbību Muzeju nakts organizācijā un apmeklētajiem par izrādīto interesi Daugavpils cietoksnim, kas ir viens no nozīmīgākajiem Daugavpils pilsētas kultūrvēsturiskajiem objektiem.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 20.04.2024 - 26.04.2024 Kāzu ceremoniju vietas Skrīveros Aizkraukles novada TIC
Ieskaties un uzzini par četrām skaistām, mazliet neparastām laulību ceremoniju vietām Skrīveros. Neviens viesis nepaliks vienaldzīgs un kāzu foto būs | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 19.04.2024 - 26.04.2024 Jauna dabas taka Ērgļos.  Madonas TIC
Atklāšanas pasākums Ērgļu "Dabas Spēka Takai" ar izzinošiem elementiem un uzdevumiem. 20.aprīlī (sestdiena) 10.00 iesim PĀRGĀJIENĀ! | Skatīt vairāk
Rīko konferences un seminārus Bauskā! Bauskas TIC
Iepazīsties ar Bauskas novada konferenču un semināra telpu piedāvājumu! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 03.04.2024 - 24.04.2024 Muzeju darba laiku apkopojums 2024.gadam Bauskas TIC
Apskates objektu un muzeju darba laika un cenu apkopojums 2024.gadam. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::1.61565185sec.