TŪRISMA BIZNESS | Pētījumi & Statistika

Vidzemes Augstskolas studenti veikuši pētījumu par tūrismu Daugavpilī

Vidzemes Augstskolas (ViA) Sabiedrības zinātņu fakultātes "Tūristu gidu – ceļojumu un pasākumu organizatoru" un atvērtās universitātes studenti kursa "Pilsētu tūrisms" ietvaros, veica pētījumu par Daugavpils tūrisma tēlu un tūrismu Daugavpilī.

Pētījuma gaitā ViA tūrisma virziena studenti noskaidroja galvenos iemeslus, kādēļ ceļotāji izvēlas doties uz Daugavpili, kādas asociācijas tiek saistītas ar Daugavpili un ko būtu nepieciešams uzlabot, lai piesaistītu Daugavpilij vairāk apmeklētāju. Pētījumā tika iztaujāti gan tie vidzemnieki, kas jau ir bijuši Daugavpilī, gan arī tie, kas to nekad nav apmeklējuši.

Daugavpils pilsētas pašvaldības tūrisma attīstības un informācijas aģentūras vecākā eksperte tūrisma jomā  Lolita Kozlovska pastāstīja, ka Daugavpils tūrisma tēla uzlabošanā, ļoti būtiska nozīme ir precīziem datiem, kuros savu viedokli pauž Daugavpils pilsētas viesi, kā arī sabiedrības daļa, kas ilgāku laiku vai nekad nav bijuši Daugavpilī. Lai iegūtu nepieciešamos datus un apkopotu tūristu viedokļus, Daugavpils tūrisma informācijas centra darbinieki katru gadu veic anketēšanu, bet anketās sniegtās atbildes ne vienmēr ir precīzas. Tāpat bija nepieciešams uzzināt to personu viedokli, kuri nekad vai pēdējos gados nav apmeklējuši Daugavpili, lai varētu precīzāk novērtēt pilsētas tūrisma tēlu.

Aptaujājot personas, kuras ir viesojušās Daugavpilī, ViA studenti noskaidroja, ka viesiem no Rīgas Daugavpilī visvairāk patikusi Daugavpils arhitektūra un pilsētas dievnami. Savukārt viesiem no Vidzemes atmiņā vislabāk palikuši Daugavpils parki, sporta objekti, pasākumi un Marka Rotko mākslas centrs. Galvenās asociācijas, kas aptaujātajiem saistās ar Daugavpili, ir: Daugavpils cietoksnis, krievu kultūra un Daugavpils Marka Rotko mākslas centrs. Tāpat tika apkopoti dati par tūristu paradumiem, apmeklējot Daugavpili.

ViA studentu veiktais pētījums apstiprināja, ka Daugavpils tūrisma jomā strādājošie ir viesmīlīgi, bet apkalpojošajā sfērā strādājošajiem saziņā būtu vairāk jālieto valsts valoda. Tāpat būtiski ir veikt uzlabojumus pilsētas norāžu un informācijas sistēmās. Pēc aptaujāto viedokļa, Daugavpilī nepieciešams ierīkot vairāk zaļo zonu atpūtai, pievērst uzmanību pilsētas sakoptībai un nodrošināt plašāku piedāvājumu klāstu ģimenēm ar bērniem.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Iedvesmojies laivot Bauskas novadā! Bauskas TIC
Ieskaties, kādas ir laivošanas iespējas Bauskas novadā! | Skatīt vairāk
Latvija
Laivojiens pa Gauju 25.maijā Gulbenes novada TIC
25.maijā norisināsies jau otrais aktīvās atpūtas pasākumu cikla “Normāls notikums” posms – laivojiens pa Gauju no Lejasciema līdz Pukstiem. | Skatīt vairāk
Zemgales pastalu izstāde Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
No 19. marta līdz 30. aprīlim Dzīvesziņas un arodu sētā, Vecpilsētas ielā 2 skatāma Zemgales pastalu izstāde. | Skatīt vairāk
Īpašs piedāvājums ģimenēm  Gulbenes novada TIC
Izglītojošais un interaktīvais centrs “Dzelzceļš un Tvaiks” Gulbenē iepriecinās apmeklētājus, dāvājot iespēju piedalīties brīnišķīgā | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.87402797sec.