TŪRISMA BIZNESS | Pētījumi & Statistika

Tūristi Galerija Centrs vienā pirkuma reizē tērē vairāk nekā 50 eiro

Gandrīz puse jeb 46% ārvalstu tūristu tirdzniecības centrā Galerija Centrs iepērkas katru dienu, vienā iepirkšanās reizē tērējot vairāk nekā 50 eiro. Visvairāk apmeklētāju ir no Krievijas, Vācijas un Norvēģijas, liecina Galerija Centrs veikalu sniegtā informācija.

“Pateicoties vēsturiskajam interjeram, patīkamajai atmosfērai un plašajam modes preču veikalu klāstam, Galerija Centrs tūristu vidū ir iecienīts tirdzniecības centrs arī lielāku pirkumu veikšanai. 46% veikalnieku atzinuši, ka vienā pirkuma reizē tūristi tērē no 50 līdz 100 eiro un vairāk. Nedaudz mazāk 36% apliecina, ka vidējā summa ir līdz 30 eiro. Savukārt pirkumi no 30 līdz 50 eiro minēti 18% respondentu atbilžu,” uzsver Zita Siliņa, tirdzniecības centra Galerija Centrs menedžere.

26% tirdzniecības centra Galerija Centrs veikalu pārstāvji atzīst, ka pirkumu vidū aizvien populārākie ir apģērbi, apavi minēti 20% atbildēs, iecienīti ir pulksteņi un juvelierizstrādājumi (9%), starp pirkumiem iecienīti ir arī suvenīri (8%)

Nemainīgi tūristu interesi piesaista mūsu zemei raksturīgi izstrādājumi, kas, atgriežoties mājās, atgādinās par ciemošanos Latvijā. Aizvien populārs ir Rīgas Melnais balzams, Laima saldumi, Rīgas šprotes. Ārvalstu tūristiaugstu vērtē izstrādājumus, kas ir īpaši un nav nopērkami citur – Latvijas sidrs, Bug koka tauriņi, Piebalgas porcelāns, šokolādes sieriņš Kārums, Lāču maize,” stāsta Zita Siliņa.

Galerija Centrspilsētas viesu interesi piesaista kā senākais tirdzniecības centrs un kā dažādu izstāžu norises vieta. 90% aptaujāto veikalu pārstāvji atzīst, ka ārvalstu tūristi iepērkas ikdienu. 62% atbildēs minēts, ka joprojām aktīvākie pircēji ir kaimiņi no Krievijas. 54% veikalu pārstāvju atbildēs minēti viesi no Vācijas, vienlīdz daudz pircēju 45% bijis no Norvēģijas un Zviedrijas. Galerija Centrs veikalos iepirkušies arī viesi no Somijas (28%) un bijušajām NVS valstīm (22%). Kaimiņi no Lietuvas minēti 15% atbildēs. 14% veikalnieku novērojuši tūristus no Āzijas valstīm, kuri arvien labprātāk izvēlas Rīgu kā pievilcīgu iepirkšanās vietu, tikpat bieži minēti arī viesi no Igaunijas. Aptauja liecina, ka tirdzniecības centrā iepirkušies arī tūristi no Francijas, Dānijas, Polijas, Itālijas un tādām tālām zemēm kā ASV, Jaunzēlande un Austrālija.

Tirdzniecības centra Galerija Centrs veikalu aptauja veikta no 27. maija līdz 5. jūnijam.

Par t/c „Galerija Centrs”

Tirdzniecības centrs „Galerija Centrs“ ir Galactico alianses biedrs. Šī alianse nodrošina vienotu standartu ievērošanu un īpašas ērtības pircējiem, tai pat laikā saglabājot katra alianses dalībnieka īpašo pozicionējumu un identitāti. Galactico ir kvalitātes zīme pircējiem, kas nodrošina alianses biedru tirdzniecības centros – Alfa Mols, Galerija Centrs, Origo, Dole – vienotu papildus servisu: pagarinātus banku darba laikus, izglītošanu patērētāju tiesību aizsardzības jautājumos, vienotu dāvanu karti un lojalitātes karti, identisku servisa līmeni, bezvadu internetu bez maksas, iespēju vienuviet saņemt informāciju par visu piecu Galactico TC piedāvājumiem, vienlaicīgas izpārdošanas un akcijas. Visu Galactico tirdzniecības centru apsaimniekotājs un attīstītājs ir Linstow Center Management.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 12.04.2024 - 27.04.2024 Lielā Talka un ekskursija Ungurmuižā! Cēsu TIC
Pievienojies mums Lielajā Talkā un ekskursijā Ungurmuižā! Dosimies ekskursijā, pastaigā un sakopsim Ungurmuižas teritoriju! Piesakies anketā! | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 20.04.2024 - 25.04.2024 Latvijas nacionālā teātra izrāde TUKUMĀ Tukuma TIC
25. aprīlī, plkst.13:00 Tukuma pilsētas Kultūras namā izrāde pusaudžiem un viņu vecākiem. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 21.04.2024 - 26.04.2024 TALKA | Vīna darītavas "ABAVAS" teritorijā Tukuma TIC
Abavas vīna darītava aicina uz pavasara talku pie sevis Tukuma pusē 26.aprīlī no pulksten 9:00. Būs kopīga apkārtnes, ābeļdārza sakopšana, sidra | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 13.04.2024 - 30.04.2024 Laivojiens pa Gauju 25.maijā Gulbenes novada TIC
25.maijā norisināsies jau otrais aktīvās atpūtas pasākumu cikla “Normāls notikums” posms – laivojiens pa Gauju no Lejasciema līdz Pukstiem. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.73239613sec.