Cēsu pils aicina uz ikgadējo informācijas dienu gidiem

2019. gada 26. martā Cēsu pilī tiek rīkota informācijas diena gidiem. Pasākuma laikā būs iespējams papildināt savas zināšanas par Cēsu pils kompleksu un iegūt Cēsu aktuālāko tūrisma informāciju. Gaidīti ir gidi, kuri kopā ar grupām vai individuālajiem ceļotājiem apmeklē vai plāno apmeklēt Cēsis un Cēsu pili.

Cēsu viduslaiku pils kurators Gundars Kalniņš informēs par paveikto pils rekonstrukcijas un restaurācijas darbos. Klātienē izrādīs pils pieejamību apmeklētājiem un pastāstīs, ko jaunu varēs pieredzēt apmeklējuma laikā.

Cēsu Vēstures un mākslas muzejs iepazīstinās ar pagājušā gada nogalē jaunatklāto izstādi "Pirmais gads", kas veidota par godu Latvijas simtgadei. Tas ir stāsts par jaunās valsts pirmajā gadā sasniegto un arī zaudēto, caurvijot Cēsu un cēsnieku īpašo lomu Latvijas valsts tapšanā. Izstādes autors ir Cēsu muzeja vēsturnieks Dr.hist. Tālis Pumpuriņš, bet scenogrāfijas autori – mākslinieks Ritums Ivanovs, Mārtiņš Blanks, Krists Zankovskis, kuri speciāli šai izstādei veidojuši scenogrāfiju un dizainu sadarbojoties ar dizaina aģentūru Tribe Riga.

Pēc jaunumiem Cēsu pilī plānoti vēstures ekspozīcijas "Sirdsapziņas ugunskurs" un Pasaules latviešu mākslas centra apmeklējumi. Katrā ekspozīcijā ekspozīcijas kurators novadīs iepazīšanās ekskursiju.

Visas dienas garumā par īpašām cenām varēs iegādāties Cēsu Vēstures un mākslas muzeja un tās sadarbības partneru izdotās grāmatas.

Pasākuma norises vieta Cēsu Izstāžu nams (Pils laukums 3) un Cēsu pils (Pils laukums 9)

Pieteikšanās pasākumam līdz 2019. gada 22. martam, aizpildot elektronisko anketu ŠEIT vai zvanot uz telefona numuru 27878549.

Pasākuma programma pieejama ŠEIT .

Vairāk informācijas par pasākumu www.cesupils.lv.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu


 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 28.03.2024 - 31.03.2024 Jautrās LIELDIENAS Kandavā Tukuma TIC
31.martā Kandavas Promenādē tiks svinētas Lieldienas ar muzikālu izrādi "Pasaku sargi" pulksten 12:00, pūkaino mīluļu parādi, putnu būrīšu | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 21.03.2024 - 03.04.2024 “Mājas kafejnīcu dienas 2024”. Piesakies! Tukuma TIC
Aicinām Tukuma novada aktīvos ļaudis, kam patīk gatavot un uzņemt viesus iesaistīties arī šogad akcijā "Mājas kafejnīcu dienas 2024"! | Skatīt vairāk
"Baroka mūzikas ģēniji" Rundāles pilī Bauskas TIC
Esi aicināts uz Liepājas Simfoniskā orķestra koncertprogrammu Rundāles pilī! | Skatīt vairāk
Zemgales pastalu izstāde Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
No 19. marta līdz 30. aprīlim Dzīvesziņas un arodu sētā, Vecpilsētas ielā 2 skatāma Zemgales pastalu izstāde. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::1.0257628sec.