Apdrošinātājs: Pieaug autoceļu seguma dēļ izraisīto auto bojājumu skaits

2018. gada martā un aprīlī pieaudzis to apdrošināšanas gadījumu skaits, kas saistīts ar bojājumiem slikta autoceļu seguma dēļ, liecina Gjensidige Latvija pieejamie dati. Visbiežāk automašīnu bojājumi ceļa seguma dēļ radušies ārpus Rīgas, taču arī galvaspilsētas teritorijā šo gadījumu skaits ir audzis.

Salīdzinot ar vasaras un rudens mēnešiem, ziemā un pavasarī novērojams līdz pat 20% pieaugums tiem apdrošināšanas gadījumiem, kas radušies slikta autoceļa dēļ. Aukstākajos ziemas mēnešos – janvārī un februārī, savukārt, palielinājās negadījumu skaits, kas radušies, izvēloties laika apstākļiem un ceļa segumam neatbilstošu braukšanas ātrumu.

 “Pavasarī, kad kopā ar sniegu, šķietami izkūst arī asfalts –  pieaug to negadījumu skaits, kas saistīti ar autoceļa segumu. Autohelp24 (Gjensidige Latvija diennakts palīdzība uz ceļa) dati liecina, ka biežāk nekā parasti tiek sabojātas automašīnu riepas, kas liedz turpināt ceļu. Šī gada pirmajos četros mēnešos palīdzība tika sniegta vairāk nekā 600 gadījumos visā Latvijā un arī aiz valsts robežām,” informē Gjensidige Latvija Transportlīdzekļu atlīdzību grupas vadītājs Dāvids Lēvalds.

Nemainīgi, negadījumu topa augšdaļā ir transportlīdzekļa bojājumi, kas ir konstatēti pie mājas, veikala vai kur citur, un radušies nezināmos apstākļos. Tāpat aktuāli ir ceļu satiksmes negadījumi ar transportlīdzekli vai citu satiksmes dalībnieku un sadursmes ar kādu šķērsli (tajā skaitā iebraukšana bedrē).

“Šogad, biežāk nekā pagājušogad, klientu auto ir bojāti lielveikalu stāvvietās, turklāt vairumā gadījumu vainīgā persona ir atstājusi negadījuma vietu,” atzīst D. Lēvalds, “Tas, diemžēl, rada nelabvēlīgu iespaidu par autovadītāju kultūru Latvijā. Vēlos atgādināt, ka, atstājot negadījuma vietu, autovadītājs var saņemt ne tikai soda kvīti, bet tam var nākties pašam, regresa kārtībā, atmaksāt otrai automašīnai nodarītos bojājumus.”

2018. gada pirmajā ceturksnī, salīdzinot ar pagājušo gadu, par aptuveni 20% ir pieaudzis pieteikto atlīdzību skaits OCTA apdrošināšanā. Sākot no marta, ievērojami palielinājusies vidējā atlīdzības summa šajā apdrošināšanas veidā. Atlīdzībās pirmajā ceturksnī izmaksāti 1,9 milj. eiro, kas ir par 370 000 eiro vairāk nekā šajā laika periodā pērn.

Par ADB "Gjensidige": ADB “Gjensidige” Latvijas filiāle ir Norvēģijas vadošās apdrošināšanas kompānijas meitas uzņēmums, kas šogad atzīmē 23 gadu jubileju. Gjensidige Latvija ir viena no TOP3 vadošajām apdrošināšanas kompānijām Latvijā un tā piedāvā visus nedzīvības apdrošināšanas veidus. Gjensidige Latvija piedāvā saņemt konsultācijas, piedāvājumus, pieteikt atlīdzību vai iegādāties visa veida nedzīvības apdrošināšanu internetā (gjensidige.lv), kā arī 17 pārstāvniecībās un klientu apkalpošanas centros visā Latvijā.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
JAUNUMS! 𝐄𝐕𝐈𝐉𝐀𝐒 𝐒𝐀𝐋𝐀  Latvia Tours
Ceļotāji izvēlas Eviju, lai izvairītos no tūristu burzmas un izbaudītu vietējo kultūru. Šeit tūristiem tiek sniegta autentiska grieķu pieredze. | Skatīt vairāk
no 539.00 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 13.03.2024 - 31.03.2024 Lieldienu prieki lieliem un maziem Baltic Beach Hotel & SPA
Lieldienu svētdienā, 31. martā, aicinām apmeklēt ģimenes branču un nobaudīt plašo svētku gardumu klāstu. Mazos Lieldienu svinētājus gaida | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 20.03.2024 - 01.04.2024 Apvienotie Arābu Emirtāti - kūrorti Estravel Latvia
Pēdējās vietas atpūta Dubaijas kūrortos. 24.03. un 31.03. // 8 nakrtis viesnīcā, brokastis | Skatīt vairāk
no 605 EUR
Kemperu noma Eiropā Estravel Latvia
Plānojot atvaļinājumu - Kemperu noma Eiropā! Jauns un aizraujošs ģimenes ceļojumam! | Skatīt vairāk
no 71 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::1.19659686sec.