Fotoradars Austrijā kādam vīrietim mēneša laikā fiksējis 42 sodus

Kāds Austrijā dzīvojošs maiznieks augusta vidū samaksājis 3000 eiro lielu soda naudu par to, ka vienā un tajā pašā vietā, kopumā 42 reizes, pārsniedzis atļauto braukšanas ātrumu.

Kā iemesls ātruma pārkāpšanai Heimo Valners minējis faktu, ka braucis naktī uz savu darbu un fiziski nav pamanījis nedz ātrumu ierobežojošo zīmi - kādā ceļa posmā no 50 kilometriem stundā tā nomainīta uz 30 kilometriem, nedz arī fotoradaru. Ātruma samazinājums bijis nepieciešams pie kādas skolas, taču to nakts tumsā austrietis neesot pamanījis. Pēc tam, kad viņš saņēmis pirmo fotoradara izrakstīto sodu - aptuveni mēnesi pēc tam, kad pārkāpumu bija veicis, viņš jau zinājis "ka būšot vēl". Konkrētajā posmā arī izvietots jaunās paaudzes fotoradars, kas pārkāpumu fiksē ar infrasarkano gaismu, nevis veido fotogrāfiju ar zibspuldzi - kuras gadījumā šoferis uzreiz saprot, ka pārkāpis ātrumu un ticis piefiksēts.

Austrietis nav centies izvairīties no sodiem, kas viņam piespriesti, jo Austrijas likumdošana nosaka, ka visi sodi būtu jāapstrīd atsevišķi, kas aizņemtu ļoti daudz laika, naudas un spēka, tāpēc Valners vienkārši sodus samaksājis. Policija gan spērusi ļoti nelielu soli pretī vīrietim, apzinoties, ka vairākkārtējā pārkāpšana bijusi nejauša un par 300 eiro samazinājusi soda apmērus.

Tas gan nav līdzējis maizniekam, kura ģimene šogad paliks bez atvaļinājuma ceļojuma. Sodu apjoms esot aptuveni 2 mēnešu algas apmērā.

Maiznieka sieva gan neesot bijusi pārāk dusmīga, beigu beigās žurnālistiem pastāstīja pats Heimo Valners.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
4 personām - aktīva atpūta Igaunijā Estravel Latvia
1 nakts 4 personām aktīvās atpūtas kūrorta viesu mājā, brokastis un atpūtas piedāvājums | Skatīt vairāk
no 370 EUR
Kļūsti par sesto spēlētāju! SKY24.LV
Aviobiļešu speciālie reisi vēl ir pārdošanā! Nepalaidiet garām izdevību! | Skatīt vairāk
no 180 EUR
Atlaides auto nomai Reunion salā Europcar
Izmanto 15% atlaidi savai auto nomai 2024. gada JŪNIJĀ Reunion salā! | Skatīt vairāk
TUNISIJA no 295 EUR/pers!  Latvia Tours
Aprīļa beigas un maijs Tunisijā - laiks SPA un talasoterapijas procedūrām, siltiem saules stariem, pastaigām un ekskursijām! | Skatīt vairāk
no 295 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.1410799sec.