Vācieši ir neizpratnē par turku kāzu tradīciju – bloķēt ar automašīnām autobāni (video)

Vācijā turku kāzas ar mašīnu karavānām, autostrāžu bloķēšanu un šaušanu gaisā ir izraisījušas spraigas diskusijas sabiedrībā. Vācieši mēģina saprast vai tā ir tradīcija vai tomēr provokācija. Autostrāžu bloķēšana ir visbīstamākais pasākums, kur vāciešu tolerances robeža ir sasniegta. Savukārt, turkiem tā ir pašapziņas spodrināšana savdabīgā veidā, jo autostrādes satiksmes bloķēšana ir visaugstākais uzmanības moments. Par to runā radio stacijas, sociālie tīkli tiek pārpildīti ar diskusijām un fotogrāfijām un arī vietējā televīzija vakara ziņās paziņo par notikušo incidentu uz autostrādes. Pēc turku mērauklas vēlamais rezultāts ir sasniegts, jo kāzas visi ir pamanījuši.

Turku kāzas ir notikums, ko nevar nepamanīt, jo ir simtiem viesu, naudas un zelta dāvanas, vairāku dienu svinības un krāšņas dekorācijas. Turki skaidro, ka kāzas, dzimšanas dienas un bēres ir ļoti svarīgi notikumi un tos turki atzīmē lielā pulkā. Jo lielāks cilvēku skaits, jo lielāks gods un augstāks statuss turku sabiedrībā.

Turku kāzu auto kolonas ir krāšņas, skaļas un izaicinošas. Turcijā senos laikos jaunā līgava tika visam ciemam izrādīta uz zirga, bet tagad to dara ar automašīnu kolonu. Jo lielāka automašīnu kolona, jo īpašāka ir līgava. Ielu un ceļu bloķēšana ir saistīta ar vecu turku tradīciju, kur neielūgtie viesi centās bloķēt kāzu ceļus, lai no līgavaiņa izpirktu caurbraukšanas maksu naudā.

Turku blīvi apdzīvotās vietās Vācijā arī vācieši ir centušies kopēt šo tradīciju, lai kāzu dienu padarītu interesantāku un neaizmirstamāku.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Jaunie pavasara atpūtas ģalamērķi Estravel Latvia
Ieskatieties - sākas pavasara ceļojumu galamērķu izpārdošana! Tunisija, Grieķijas salas, Albānija... | Skatīt vairāk
no 369 EUR
Laipni lūgti Šrilankā – smaidu valstī! Latvia Tours
Debesskrāpji un koloniālā stila savrupmājas, lielveikali un ielu tirdziņi, krāšņi Rietumu modes apģērbi un tradicionālās sarongas, ātri sporta | Skatīt vairāk
no 757 EUR
Kļūsti par sesto spēlētāju! SKY24.LV
Aviobiļešu speciālie reisi vēl ir pārdošanā! Nepalaidiet garām izdevību! | Skatīt vairāk
no 180 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 13.03.2024 - 01.04.2024 Lieldienu pasākums mini ZOO "Lāčplēši" Talsu novada TIC
Mini Zoo “Lāčplēši” 31.martā no plkst. 10.00 gaida ciemos lielus un mazus uz Lieldienu lustēm ar visiem saviem četrkājainajiem draugiem. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.66730285sec.