«Sixt» autonoma Latvijā attīstas un būtiski atjaunojusi savu nomas autoparku

Sixt auto noma turpina izaugsmi Latvijā un visā Baltijā - 2016. gadā īstermiņa auto nomas apgrozījums Latvijā pieaudzis par 20%, sasniedzot 2.1 miljonu eiro. Izaugsme vērojama gan ienākošā tūrismā, gan pateicoties vietējo darījumu skaita pieaugumam. Pieprasījuma nodrošināšanai aktīvajā sezonā, Sixt nomas autoparks tiek papildināts ar jaunām vadošo auto ražotāju automašīnām - BMW, Volkswagen, SEAT, Toyota, Ford un citām.

Foto skatīt šeit

Saskaņā ar Centrālās statistikas pārvaldes provizoriskajiem datiem, 2016. gadā apkalpoto viesu skaits Latvijas naktsmītnēs pieaudzis par 6% jeb 140 tūkstošiem, sasniedzot 2,3 miljonus viesu, no kuriem 70% jeb 1,6 milj. bija ārvalstu tūristi. Sixt auto nomas pieaugums ir 20%, kas ļauj secināt, ka uzņēmuma izaugsme apsteidz nozares pieauguma tempu.

Sixt auto nomas pakalpojumus klasiski iecienījuši klienti no Vācijas, Krievijas, Skandināvijas, kamēr būtisks nomas darījumu skaita pieaugums vērojams Amerikas Savienoto Valstu un Lielbritānijas tūristu skaita ziņā. Cenas un kvalitātes attiecība, kā arī nomas biroju pieejamība ļāvusi piesaistīt arī vietējos klientus – šobrīd 40% no Sixt īstermiņa auto nomas klientiem ir Latvijā dzīvojošas privātpersonas un strādājoši uzņēmumi. Klientu apkalpošanā arvien vairāk tiek novērtēts nodrošinātais serviss un automašīnas kvalitāte, tās tehniskais stāvoklis – īpaši, ja plānots šķērsot valsts robežas.

Latvijā Sixt auto nomā pieejamas tādas vadošo autoražotāju un klientu iecienītas automašīnas kā BMW, Volkswagen, Toyota, Ford un citas. Šajā sezonā kompaktās klases grupā nomā būs pieejamas Volkswagen grupas Spānijas auto ražotāja SEAT Leon automašīnas, kas izceļas ar izteiksmīgu dizainu apvienojumā ar drošas braukšanas funkcijām. Kompaktās klases automašīnas nu jau ierasti ir klientu iecienītākās, kam seko vidējās klases automobiļi. Šī tendence ir nemainīga vairākus gadus un skaidrojama ar salīdzinoši nelielo cenas atšķirību un klientu gatavību piemaksāt par komfortu. Tāpat savs klients ir biznesa un premium klasei – šobrīd Sixt klientiem pieejamas visu trīs Vācijas lielāko zīmolu automašīnas – BMW, Audi un Mercedes-Benz. Šogad autoparkā būs pieejamas arī nesen pirmizrādi piedzīvojušās BMW 5. sērijas automašīnas.

"Tūrisms attīstās – pieejamās aviobiļetes un interneta resursi ļauj ātri un viegli saplānot ārzemju ceļojumu, kamēr nedēļas nogalēs un brīvdienās varam ieplānot Latvijas apceļošanu vai doties uz kaimiņvalstīm. Informācija par jaunatvērtiem tūrisma objektiem tepat Latvijā un arī ārzemēs izplatās gaismas ātrumā, pateicoties sociālo tīklu lietošanai – draugs iesaka draugiem un, kā zināms, ieteikums joprojām ir labākais reklāmas veids. Ienākošo tūrismu būtiski ietekmē starptautiski nozīmīgi sporta, kultūras, politiskie notikumi - ārzemju viesi līdz ar izvēlētā pasākuma apmeklēšanu, izmanto iespēju apskatīt valsti, uz kuru ir atbraukuši", stāsta Arnis Jaudzems, Sixt vadītājs Baltijas valstīs.

Raugoties uz izejošā tūrisma tendencēm un Latvijas ceļotāju izraudzītajiem galamērķiem, jāsecina, ka tos ietekmē kā tūrisma attīstība kopumā – jauni aviokompāniju galamērķi, informācijas pieejamība un valsts atvērtība ārzemju tūristiem, tā arī politiskā situācija un drošības līmenis izraudzītajā valstī. Joprojām nemainīgi iecienīta ir Itālija – Roma, Milāna, Bergamo, Piza; Spānija – Barselona, Madride, Alikante, Bilbao un citas, kam seko Horvātija – Dubrovnika, Zagreba, Rijeka; Grieķija – Krēta, Atēnas, Rodas sala un Vācija – Minhene, Berlīne, Frankfurte. Būtiski pieaudzis to ceļotāju skaits, kuri brīvdienu atpūtai izvēlas Amerikas Savienotās Valstis.

Par Sixt grupas uzņēmumiem:

Sixt īstermiņa auto nomas zīmolu Latvijā pārstāv SIA Transporent auto noma, strādājot Sixt starptautiskās franšīzes tīklā, kas ir pārstāvēts 105 pasaules valstīs, 4000 apkalpošanas vietās. 2016. gadā Sixt īstermiņa noma turpināja izaugsmi, sasniedzot 2.1 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 20% vairāk kā iepriekšējā gadā. SIA Transporent auto noma ietilpst SIA Transporent uzņēmumu grupā, kas pārstāv Sixt zīmolu visā Baltijā un ir 100% Latvijas kapitāla uzņēmums. Kopējais Sixt autoparks Baltijā, ieskaitot īstermiņa auto nomas un pilna servisa auto līzinga automašīnas, šobrīd sasniedz vairāk kā 4500 auto, no kurām vairāk nekā puse ir tieši Latvijā. 2016. gadā Latvijā ar Sixt starpniecību tika iegādātas vairāk kā 950 jaunas automašīnas, no kurām 25% bija īstermiņa nomas vajadzībām.

Sixt Baltijā nodrošina tādus pakalpojumus kā īstermiņa auto noma, tajā skaitā elektro auto, kravas un pasažieru mikroautobusu noma, ilgtermiņa auto noma jeb pilna servisa auto līzings, autoparku vadība, kā arī velo noma Rīgā, Jūrmalā un Tallinā.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 27.03.2024 - 20.04.2024 Pavasara tirgus Lietuvā Ignalinos rajono TIC
20.aprīlī no plkst.8. Ignalinas Laisves laukumā notiks pavasara gadatirgus! | Skatīt vairāk
Atpūtas ceļojumi uz Maljorku Atlantic Travel
Brīnišķīga vieta ar saviem ģimenes kūrortiem un klubiem 😎, klusām pilsētiņām un modernām viesnīcām 🌴, patīkamu subtropu klimatu un plašām | Skatīt vairāk
no 692 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 17.04.2024 - 23.04.2024 Sama modināšanas svētki Koknesē Aizkraukles novada TIC
Tradicionālie Sama modināšanas svētki Koknesē norisināsies 10. un 11.maijā. | Skatīt vairāk
Ekskursiju tūre Itālijā - no Rīgas Estravel Latvia
Lidojums no Rīgas, transfēri, 7 naktis 3* viesnīcā, puspansija un ekskursiju programma // 24.05.-31.05.2024. // Vietu skaits ierobežots | Skatīt vairāk
no 1299 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.39115787sec.