Auto noma ceļojumā – kā izvairīties no neplānotām izmaksām?

Baltijā lielākās ceļojumu aģentūras Estravel un autonomas uzņēmuma Budget apkopotā informācija liecina, ka šīs vasaras tendence Baltijas valstīs ir kaimiņvalstu, kā arī Dienvideiropas valstu apceļošana ar automašīnu. Lai nomātais automobilis atbilstu visām prasībām, nomas noteikumi būtu izdevīgi un nepatīkamus pārsteigumus nesagādātu neplānotas izmaksas, autonomas uzņēmuma Budget Latvia pārstāvis Edijs Vārpsalietis aicina ielāgot priekšnoteikums, kam pievērst uzmanību, nomājot automašīnu ceļošanai ārzemēs.

Ņemot vērā, ka vasara ir auto nomu aktīvākā sezona, automobili ieteicams savlaicīgi rezervēt - vismaz divas nedēļas pirms plānotā ceļojuma datuma. Atstājot rezervēšanu uz pēdējo brīdi, noskatītais auto var vairs nebūt pieejams vai tās cena – paaugstinājusies. Jāņem vērā, ka nomas transportlīdzekļa dienas cena ir izdevīgāka, ja nomas periods ir ilgāks – jo garāks nomas periods, jo zemākas dienas izmaksas.

Iepazīstoties ar nomas noteikumiem un nosacījumiem, noteikti jāpievērš uzmanība nobraukuma ierobežojumiem, minimālajam civiltiesiskās atbildības segumam jeb apdrošināšanai un prasībām attiecībā uz klientu. "Lai nebūtu nepatīkamu pārsteigumu un negaidītas papildu izmaksas, pirms automobiļa nomāšanas ir lietderīgi iepazīties ar noteikumiem – piemēram, kāds ir pieļaujamais kilometru nobraukums nomas perioda laikā, vai pastāv kādi ierobežojumi attiecībā uz automašīnas izmantošanu izbraukšanai uz kaimiņvalstīm," iesaka starptautiskā autonomas uzņēmuma Budget Latvia pārstāvis Edijs Vārspalietis, atgādinot, ka neskaidrību gadījumā nevajag baidīties jautāt. Īpaši svarīgi tas ir gadījumos, kad saziņa notiek svešvalodā un iespējami dažādi pārpratumi.

Klimata ierīce siltajās zemēs, atbilstošas riepas ekstremālos galamērķos jeb priekšnoteikumi, rezervējot automašīnu

Plānojot apmeklēt vairākas valstis, par to jāinformē autonomas uzņēmums. "Ceļu satiksmes noteikumi dažādās vietās mēdz atšķirties. Nereti dažās valstīs uz kādu noteiktu transportlīdzekļu grupu attiecas iebraukšanas ierobežojumi – piemēram, bīstamajās zonās Islandē atļauts pārvietoties tikai ar 4x4 klases automašīnu grupām, tāpat ir pilsētas, kurās nedrīkst iebraukt ar dzīvojamo treileri. Lai izvairītos no pārpratumiem, veicot auto rezervēšanu, par ceļojuma maršrutu ieteicams vienoties ar autonomas uzņēmumu," uzsver E. Vārpsalietis, piebilstot, ka jāpievērš uzmanība arī prasībām attiecībā uz personām, kuras nomā automašīnu. "Lai nomātu auto, lielākajā daļā valstu Eiropā, arī Baltijas valstīs, autovadītājam jābūt vismaz 21 gadu vecam, un bieži vien autovadītājiem līdz 25 gadu vecumam tiek piemērota papildus samaksa jeb tā saucamā young driver’s fee. Tāpat ir valstis, kurās cilvēki, ja vien nav sasnieguši 25 gadu vecumu, nedrīkst nomāt noteiktas kategorijas – piemēram, luksusa klases automobiļus."

Daloties pieredzē par to, kuri ir populārākie galamērķi ceļojot ar auto, lielākās ceļojumu aģentūras Baltijā Estravel pārstāve Airi Ilisone Krusa stāsta, ka vasaras sezonā baltieši galvenokārt ceļo uz kaimiņvalstīm un Dienvideiropas valstīm. Turklāt visbiežāk ceļojumā dodas visa ģimene. "Ceļojumi ar automašīnu pa Latviju, Lietuvu un Igauniju, kur atrodas daudzi tematiskie parki, skaistas pludmales un augstas kvalitātes SPA viesnīcas, ir šīs vasaras tendence. Savukārt no Dienvideiropas valstīm populārākie galamērķi vasaras sezonā ir Grieķija un Bulgārija. Uz šīm valstīm ceļotāji visbiežāk izvēlas lidot, taču, ierodoties galamērķī, nomā auto, lai baudītu gleznainās ainavas, kuras citādi nav sasniedzamas," ar novērojumiem dalās ceļojumu aģentūras pārstāve.

Budget Latvia pārstāvis atgādina, ka, nomājot auto, nedrīkst aizmirst arī par klimatiskajiem apstākļiem –  siltajās zemēs neiztikt bez nevainojami strādājošas klimata kontroles auto salonā, savukārt vietās ar ekstremālākiem laikapstākļiem rūpīgi jāpārbauda automobiļa riepu atbilstība reālajiem braukšanas apstākļiem.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 28.03.2024 - 02.04.2024 Lieldienas Augšdaugavas novadā. TAKA
Augšdaugavas novada tūrisma objektu darba laiks Lieldienās. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 17.03.2024 - 02.04.2024 Jautrās Lieldienas Katiņkalnā  Alūksnes TIC
1. aprīlī 14.00 Veclaicenes pagasta “Katiņkalnā” Jautrās Lieldienas – April, april! Ripināsim, krāsosim olas un brauksim ar Pupsikbāni! | Skatīt vairāk
6 trending travel destinations for 2024 airBaltic
Venture beyond the ordinary and enjoy the picturesque views, historical sights, and pristine nature of the Balkans. | Skatīt vairāk
79 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 15.03.2024 - 29.03.2024 Īpaši piedāvājumi 𝐮𝐳 𝐌𝐚𝐝𝐞𝐢𝐫𝐮 Latvia Tours
Lieliskie klimatiskie apstākļi padara šo salu par īstu floras paradīzi. Šeit arī atrodas viens no skaistākajiem pasaules botāniskajiem dārziem Jardim | Skatīt vairāk
no 745.00 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.37566185sec.