Tests: Kādas ir automašīnas īres iespējas Rīgas lidostā?

Viena no ierastākajām lietām par ko interesējas ceļotāji, aiz biļetēm un naktsmītnēm, ir automašīnas īres iespēja. Protams, jo sava automašīna (kaut vai īrēta) taču dod tik daudz priekšrocības - brauc kur gribi, kad gribi. Tāpat, ja jābrauc ilgāks laiks un mašīna ir pilna - tā pat var sanākt lētāk nekā pārvietoties ar sabiedrisko transportu! Tomēr cik izmaksā automašīnas īre Latvijā?

Lai to noskaidrotu, raudzījāmies trīs, mūsuprāt, lielāko autonomu piedāvājumā - Sixt, Avis un Budget. Savā nelielajā eksperimentā pieņēmām, ka esam ceļotājs, kas ielido Rīgā šās pašas dienas 22:00 (tātad pēc piecām stundām). Respektīvi, šobrīd sēžam kādā citā Eiropas lidostā, gaidot lidojumu uz Rīgu un esam sapratuši, ka vēlamies izīrēt automašīnu Rīgā.

Pirmkārt secinājām to, ka tikai vienā no trim autonomām varam šobrīd (piecas stundas pirms mašīna būtu nepieciešama) veikt rezervāciju mums nepieciešamajā laikā - Sixt, jo šai autonomai darba laiks ir katru dienu (pat brīvdienās) no 8:00 - 23:59. Turklāt, ievērības cienīgs ir fakts, ka automašīnu varot nodot jebkurā diennakts laikā, par to iepriekš brīdinot (nezinām gan vai tas ir maksas pakalpojums).

Otrs atbilstošākais darba laiks būtu Avis autonomai, kas strādātu 08:30 - 23:59, taču ātrākais kad varam rezervēt automašīnu viņu sistēmā ir nākamās dienas 13:00 - teju 20 stundas vēlāk. Uz Budget autonomu, kura darba dienās strādā no 8:30 - 20:30, mēs nevaram paspēt fiziski.

Raugoties uz cenām visām trim autonomām, te gan jāsecina, ka bilde ir savādāka - izvēloties vidējas klases ekonomisku auto (Volkswagen Golf vai līdzīga tipa mašīnu (C klases)), lētāko piedāvājumu uz trim dienām var piedāvāt tieši Budget - trīs dienu automašīnas īre (pieņemot, ka tomēr atbraucam viņu darba laikā) maksā 59.40 EUR, maksājot uzreiz (+- 20 eiro dienā). Otrā vietā ir Avis ar 88,00 EUR (29,33 eiro dienā). Trešajā vietā ir Sixt autonoma, kura gan golfiņu nepiedāvā, taču piedāvā "Ford Focus" sedanu vai tai līdzīgu mašīnu (arī C klases) par 102,67 eiro (34,22 eiro dienā).

Veicot līdzīgu pārbaudi, tomēr pamainot datumus - pusotru mēnesi uz priekšu, redzams, ka auto īres cena Sixt samazinās līdz 31,70 eiro dienā, tajā pašā laikā Budget nemainās - bet Avis pat pieaug (līdz 33,5 eiro dienā).

Kopsavilkums ir vienkāršs - ja gribas ērtības, tad jāņem Sixt, ja gribas pēc iespējas lētāk - tad Budget būs laikā. Avis paliek kaut kur pa vidu.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 16.03.2024 - 30.03.2024 Ottes Lieldienas Alūksnes TIC
30. martā, 11:00 aicināti uz OTTES LIELDIENAS, – Viktora Ķirpa muzejā “Vidzemes lauku sēta”. Olas nodrošina Alūksnes Putnu fabrika | Skatīt vairāk
Ostrava. Hokeja čempionāts Estravel Latvia
Aviobiļetes un viesnīca. // Nenokavējiet aviobiļešu iegādi uz Otavu - Hokeja Pasaules čempionāts jau drīz! Vietu skaits ierobežots | Skatīt vairāk
no 545 EUR
Laipni lūgti Šrilankā – smaidu valstī! Latvia Tours
Debesskrāpji un koloniālā stila savrupmājas, lielveikali un ielu tirdziņi, krāšņi Rietumu modes apģērbi un tradicionālās sarongas, ātri sporta | Skatīt vairāk
no 757 EUR
Riga Reggae Acoustic Valmieras TIC
6.aprīlī pl.18.00 kultūrtlpa Akustika ielūdz uz sirsnīgu, mīlestības un miera pilnu vakaru pozitīvās regeja noskaņās ar apvienību RIGA Reggae | Skatīt vairāk
15 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::4.27598sec.