SIXT atbalsta mazos pacientus Covid-19 pandēmijas laikā

COVID-19 vīrusa izplatība skārusi visus pasaules iedzīvotājus, bet jo īpaši bīstams tas ir cilvēkiem ar hroniskām saslimšanām vai pazeminātu imunitāti, kāda ir bērniem, kas ārstējas Bērnu klīniskās universitātes slimnīcas Hematoonkoloģijas nodaļā.

SIXT, kopš ārkārtas stāvokļa pasludināšanas Latvijā, nodrošinājis transportu 40 slimnīcas bērniem un viņu ģimenēm drošai nokļūšanai mājās. 2020. gadā kopumā mājās nogādāti 56 bērni.

Vīruss īpaši bīstams ir ne vien gados vecākiem cilvēkiem, bet arī bērniem, kuriem ir konstatēta onkoloģiska vai cita - dzīvībai bīstama saslimšana. Ja ārstēšanās ir pieļaujama mājas apstākļos, mazajiem pacientiem Covid-19 pandēmijas laikā drošāk ir atrasties savā dzīvesvietā. Bērnu slimnīcas Hematoonkoloģijas nodaļas un citiem visvairāk apdraudētajiem pacientiem īpaši svarīgi ir mājās nokļūt drošā veidā, neizmantojot sabiedrisko transportu. Kopš vīrusa izplatīšanās Latvijā SIXT palīdzējis nokļūt mājup 40 bērniem.

Liene Dambiņa, Bērnu slimnīcas fonda vadītāja: "Sixt ir mūsu uzticams draugs jau daudzu gadu garumā, un atbalsta projekts "Braucam mājās" ir ļoti svarīgs daudziem bērniem un viņu ģimenēm Latvijā! Kā jau īsts draugs, uzņēmums Sixt ne tikai atbalsta mazo Hematoonkoloģijas nodaļas pacientu nokļūšanu mājās, bet vienmēr atsaucas mūsu aicinājumam palīdzēt arī citās situācijās, kad kādam smagi slimam bērnam ir nepieciešams transports. Arī Covid-19 vīrusa pandēmijas laikā, kad īpaši sargājam mazos pacientus ar pazeminātu imunitāti un braucienu skaits mājup strauji pieauga, Sixt sniegtā palīdzība bija ļoti nozīmūgs atbalsts. Turklāt, pateicoties Sixt piešķirtajam auto, arī slimnīcas personāls, kurš strādā ar smagi slimiem bērniem, varēja izvairīties no pārvietošanās ar sabiedrisko transportu un tādejādi neapdraudēt savu un savu mazo pacientu veselību. Šī brīža krīze ir grūts un sarežģīts laiks daudziem uzņēmumiem, tāpēc esmu bezgala pateicīga un ļoti novērtēju, ka arī šādā situācijā Sixt turpina mūs atbalstīt un palīdzēt bērniem!".

Arnis Jaudzems, SIXT vadītājs Baltijas valstīs: "2007. gadā, kad pavisam nesen bija nodibināts uzņēmums Transporent, domājām, kā paralēli biznesam, varam palīdzēt sabiedrībai, nodrošinot transporta pakalpojumus. Mūsu ceļi krustojās ar Bērnu slimnīcas fondu un tā vadītāju Lieni Dambiņu un, pārdomājot slimnīcas pacientu vajadzības, iesākās projekts "Braucam mājās!", kas nu jau turpinās vairāk nekā 13 gadus. Sadarbību uzsākām kā autoparku vadības uzņēmums Transporent, bet no 2010. gada, kad Transporent kļuva par SIXT rent a car un SIXT leasing franšīzes partneri Baltijas valstīs, turpinām palīdzēt jau ar SIXT vārdu. Ir nomainījies mūsu uzņēmuma zīmols, gadu gaitā ir nomainījušies arī šoferi, bet paliekošs ir gandarījums un prieks par iespēju palīdzēt bērniem, kuri varonīgi iet sarežģīto ceļu uz atveseļošanos."

Jau 14 gadus SIXT Latvija kopā ar Bērnu slimnīcas fondu īsteno projektu "Braucam mājās!", kas tiek realizēts SIXT sociālās atbildības programmas "Drying little tears" ietvaros. Bērni, kuriem ārsts ļauj uz nedēļu vai nedēļas nogali atstāt slimnīcu, tiek nogādāti mājās, izmantojot atsevišķu SIXT mašīnu, kuru vada vienmēr viens un tas pats bērnu iemīļotais šoferis. Daudziem bērniem un viņu vecākiem no attālākām Latvijas vietām bez šī projekta atbalsta slimības laikā, kas bieži vien noris pat vairākus gadus, būtu neiespējami tikt mājās. SIXT Latvija palīdz nokļūt mājās arī bērniem pēc nopietnām operācijām, kuriem ārsts neiesaka doties mājup ar sabiedrisko transportu.

Atbalstu bērniem SIXT sniedz visā pasaulē. Regīnas Sikstas (Regine Sixt) bērnu atbalsta fonds "Drying Little Tears" izstrādā un īsteno projektus izglītības, veselības, labklājības un ārkārtas palīdzības jomā. Pēdējos gados fonds ir atbalstījis vairāk kā 175 projektus 50 pasaules valstīs.

Par SIXT

SIXT ir vadošais mobilitātes pakalpojumu sniedzējs Eiropā, kas dibināts 1912. gadā Minhenē, Vācijā. Šobrīd SIXT ir pieejams vairāk kā 100 pasaules valstīs, 2000 apkalpošanas vietās. SIXT sniedz auto nomas, auto koplietošanas, kopbraukšanas, pilna servisa auto līzinga un autoparku vadības pakalpojumus, būdams tehnoloģisko inovāciju līderis šajās sfērās.

Par SIXT Baltijā

SIXT savu darbību uzsāka 2010. gadā, kad autoparku vadības uzņēmums Transporent kļuva par SIXT rent a car un SIXT leasing franšīzes partneri Baltijas valstīs. Uzņēmums sniedz auto nomas un pilna servisa auto līzinga pakalpojumus, apkalpo un konsultē Baltijas lielāko uzņēmumu autoparkus, kā arī uzņēmumus ar nelielu automašīnu skaitu, kopā apkalpojot 6500 automašīnas. Baltijā ir pieejami SIXT auto nomas biroji Rīgā, Jūrmalā, Liepājā, Ventspilī, Tallinā, Tartu, Viļņā, Kauņā, Palangā un Klaipēdā, kā arī šo pilsētu lidostās. Vairāk par uzņēmumu: www.sixt.lv.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Heršela grupas izstāde “Ciano mistērijas” Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
No 5. marta līdz 14. aprīlim Jelgavas Sv.Trīsvienības baznīcas torņa izstāžu zālē skatāma Heršela grupas darbu izstāde cianotipijas tehnikā. | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 29.03.2024 - 31.03.2024 Lieldienas Tukuma Pilsētas parkā Tukuma TIC
Tradicionālo svētku svinības jau atkal Tukuma pilsētā! Lieldienu izdarības, radošās darbnīcas, spēles, rotaļas, trušu māja un kazlēni, muzikālā | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 21.03.2024 - 03.04.2024 “Mājas kafejnīcu dienas 2024”. Piesakies! Tukuma TIC
Aicinām Tukuma novada aktīvos ļaudis, kam patīk gatavot un uzņemt viesus iesaistīties arī šogad akcijā "Mājas kafejnīcu dienas 2024"! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 28.03.2024 - 31.03.2024 Jautrās LIELDIENAS Kandavā Tukuma TIC
31.martā Kandavas Promenādē tiks svinētas Lieldienas ar muzikālu izrādi "Pasaku sargi" pulksten 12:00, pūkaino mīluļu parādi, putnu būrīšu | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.92503095sec.