Singapūrā darbu sāk taksometri bez šoferiem

Singapūrā ir sākuši darboties pasaulē pirmie taksometri, kuriem nav vajadzīgs šoferis. Vietējie iedzīvotāji var izmēģināt jauno pakalpojumu un doties bezmaksas braucienā ar jaunajām automašīnām, piesakoties braucienam, izmantojot aplikāciju savā viedtālrunī.

Pirmie automātiskie taksometri Singapūras ielās pieder uzņēmumam nuTonomy. Kaut gan šāda veida auto izmēģina  arī citi uzņēmumi, piemēram, Google un Volvo, nuTonomy ir pirmais uzņēmums, kas savus pakalpojumus piedāvā izmēģināt sabiedrībai.

nuTonomy piedāvāti taksometru pakalpojumi ir paspējuši pārspēt lieluzņēmumu Uber, kas savus bezpilota taksometrus plāno sākt testēt vien pēc pāris nedēļām Pitsburgā, ASV.

Šobrīd uzņēmums nuTonomy piedāvā vien sešus modernos taksometrus, taču plāno automašīnu skaitu līdz gada beigām palielināt uz pusi, tiekot pie divpadsmit taksometriem. Galvenais uzņēmuma mērķis ir līdz 2018. gadam tikt pie bezpilota taksometru parka, lai palīdzētu samazināt automašīnu skaitu Singapūras ielās. Uzņēmums līdzīgus auto izmēģina arī citās Āzijas pilsētās, ASV un Eiropā. Šobrīd taksometri pieejami tikai 6,5 kvadrātkilometru plašā teritorijā, vietas, kur iespējams uzņemt un nogādāt pasažierus, ir ierobežota skaitā.

Uzņēmums stāsta, ka vairāki desmiti cilvēku ir pieteikušies taksometra izmēģinājuma braucienam, un uzņēmums plāno tuvāko mēnešu laikā šo sarakstu papildināt vēl ar vairākiem tūkstošiem cilvēku. Šobrīd izmēģinājuma taksometros atrodas arī autovadītājs, kas ir gatavs jebkurā brīdī pārņemt kontroli pār auto un pētnieks, kas seko līdzi tam, kas notiek ar auto ierīkotajām tehnoloģijām.

Katrā no mašīnām ir seši Lidar pāri. Lidar ir sistēma, kas izmanto lāzerus un operē ar tiem, kā ar radariem. Uz paneļa ir arī divas kameras, kas seko līdzi tam, vai priekšā nav kādi objekti un izmaiņas satiksmē.

Singapūra šo auto izmēģināšanai ir izvēlēta vairāku iemeslu dēļ. Singapūrā ir labi laikapstākļi, atbilstoša infrastruktūra un autovadītāji, kas ievēro ceļa satiksmes noteikumus.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Jaunie pavasara atpūtas ģalamērķi Estravel Latvia
Ieskatieties - sākas pavasara ceļojumu galamērķu izpārdošana! Tunisija, Grieķijas salas, Albānija... | Skatīt vairāk
no 369 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 28.03.2024 - 01.04.2024 💚✈️ MELNKALNE no 365 EUR/pers.! Latvia Tours
Fantastiskais Kotoras līcis, Skadaras ezers, kuru paši melnkalnieši sauc par savas valsts sirdi un dvēseli, burvīgas pludmales un dzidrs Adrijas jūras | Skatīt vairāk
no 365 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 22.03.2024 - 03.04.2024 LIELDIENU IZPĀRDOŠANA Novatours
Ķer savu ceļojumu ar izdevīgu cenu! Ceļo ar ģimeni vai draugiem un saņem atlaidi! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 16.03.2024 - 30.03.2024 Ottes Lieldienas Alūksnes TIC
30. martā, 11:00 aicināti uz OTTES LIELDIENAS, – Viktora Ķirpa muzejā “Vidzemes lauku sēta”. Olas nodrošina Alūksnes Putnu fabrika | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.66746402sec.