Rīgas Ziemas kausa atklāšanā Biķerniekos uz starta 128 dalībnieki

Sestdien, 3. decembrī, ar iespaidīgu dalībnieku skaitu tika atklāts jaunais Rīgas Ziemas kausa seriāls. Biķernieku trasē notiekošajās autosprinta sacensībās, kurās piedalīties var ikviens, uz starta stājās 128 dalībnieki. Ar ledu un sniegu klātajā trasē labākos rezultātus uzrādīja pilnpiedziņas braucēji, no kuriem šoreiz ātrākie Jānis Hāns (SAILUN 4WD), Mareks Štolcermanis (iAuto 4WD) un Mārcis Stūriška (4WD OPEN).

Uz pirmo posmu sabraukušie piloti sacentās deviņās dažādās klasēs, no kurām īpaši jāizceļ sadarbībā ar Key Point tapušās SAILUN ieskaites (SAILUN 2WD, SAILUN RWD un SAILUN 4WD). Tajās var startēt ar vienotu riepu modeli, Sailun Iceblazer WST1, kas ir līdz šim nebijusi parādība autosprinta sacensībās. Par saprātīgu cenu pieejamās riepas attiecīgi dalībniekiem ļauj sacensties vienādos apstākļos, izslēdzot ziemas sprintos tik bieži pieminēto riepu faktoru.

Pirmajā posmā šo iespēju izmantoja 23 dalībnieki, sadaloties pa trim piedziņas klasēm. SAILUN 2WD ieskaitē ar labu pārsvaru uzvaru izcīnīja no rallija aprindām zināmais Miks Ķenavs (VW Golf II), aiz sevis atstājot ar Honda Civic braucošo Ģirtu Kampani un Mārtiņu Kreicburgu (VW Golf II). SAILUN RWD pārsteidzoši pirmais bija agrāk driftā startējošais Kaspars Mamons, apsteidzot autosprintos vairāk pieredzējušos Voldemāru Kalvi un Gintu Mezīti.

„Braucu uzbraukt, lai rokas izlocītu. Tā kā otro reizi mūžā tikai uz laiku braucu, sanāca labāk nekā domāts, varbūt arī nedaudz paveicās. Kad pēc pirmajiem diviem braucieniem sāku domāt par rezultātu, tad sākās stresiņš un arī kļūdas,” smaidot stāsta Kaspars Mamons. Taujāts par pasākumu un sevis uzvarēto klasi, Kaspars atzīst, ka „viss notika ātri, nebija ilgi jāgaida un varēja izbraukt 4 braucienus. Riepa? Riepa pret cenu ideāla, kā arī forši, ka visiem vienādi apstākļi un interesantāk tā sacensties vienam ar otru”.

SAILUN 4WD klasē cīņa gan par uzvaru, gan pjedestālu bija ļoti sīva, jo pirmo piecinieku šķīra vien sešas sekundes. Jāatzīmē, ka posma rezultātu noteikšanā tika ņemti vērā divi labākie braucieni (no četriem). Tādējādi pirmā vieta ar Subaru Impreza startējošajam Jānim Hānam, par nepilnām divām sekundēm atpaliekot otrais Guntis Lielkājis (Mitsubishi Lancer Evo), bet vēl nepilnas divas sekundes aiz viņa Rolands Ozoliņš (Mitsubishi Lancer Evo).

Arī pārējās divās pilnpiedziņu ieskaitēs bija vērojamas ļoti līdzīgas cīņas. iAuto 4WD klasē Mareks Štolcermanis (Mitsubishi Lancer Evo) vien par 0,32 sekundēm apsteidza arī ar Mitsubishi Lancer Evo startējošo Tomu Lielkāji, savukārt trešais Raivis Poišs (Subaru Impreza). Interesanti, ka Lielkājis un Poišs tieši tādas pašas vietas ieņēma arī 4WD OPEN ieskaitē, kur gan uzvara Mārcim Stūriškam (Subaru Impreza).

Visplašāk pārstāvētajā ieskaitē – iAuto RWD – uz starta stājās 36 dalībnieki, no kuriem pārliecinoši labākais rezultāts Jānim Apsītim. Otro vietu izcīnīja Raivis Galviņš, kurš par 1,14 sekundēm priekšā trešajā vietā esošajam Mārtiņam Muižniekam. Visi trīs (kā vairums šajā klasē) startēja ar BMW automobiļiem. iAuto 2WD klasē ievērojami ātrāks par pārējiem bija agrāk kartingā un formulās startējušais Otto Birznieks (Opel Astra OPC), kurš aiz sevis atstāja Reini Trūpu (MG ZR) un Ģirtu Kampmani.

2WD OPEN, kur varēja startēt gan ar priekšpiedziņas, gan aizmugurējās piedziņas spēkratiem, uzvara ar Opel Corsa braucošajam Mārtiņam Starkam, savukārt otrajā un trešajā pozīcijā ierindojās SAILUN 2WD uzvarētājs Miks Ķenavs un Mārtiņš Kreicburgs. Patīkami bija redzēt lielo dāmu atsaucību, jo speciāli daiļajam dzimumam izveidotajā klasē uz starta stājās 10 dalībnieces. Ar ievērojamu pārsvaru uzvaru izcīnīja Nelda Žentiņa (Honda Civic), otrā vieta Zanei Zīvertei (Mitsubishi Lancer Evo), bet trešā šoreiz Sintija Trūpa (MG ZR).

Nākamais Rīgas Ziemas kausa posms Biķernieku trasē norisināsies 17. decembrī. Kā jau ievadā minēts, sacensībās var piedalīties ikviens interesents gan ar ielas, gan ar sporta automašīnu. Ja ir radusies interese, tad sīkāka informācija par aizvadītajām un gaidāmajām sacensībām atrodama gan www.kalvemotorsports.lv mājaslapā, gan arī Rīgas Ziemas kausa Facebook vietnē - https://www.facebook.com/rigasziemaskauss/.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Ostrava. Hokeja čempionāts Estravel Latvia
Aviobiļetes un viesnīca. // Nenokavējiet aviobiļešu iegādi uz Otavu - Hokeja Pasaules čempionāts jau drīz! Vietu skaits ierobežots | Skatīt vairāk
no 545 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 28.03.2024 - 04.04.2024 Aktuālās izstādes Liepājā Liepājas reģiona TIB
Iepazīsties ar šī brīža aktuālajām izstādēm Liepājā – ieplāno un iedvesmojies! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 22.03.2024 - 02.04.2024 Lieldienas Valmierā “Zaķim pa pēdām” Valmieras TIC
1.aprīlī no pl.11-16 ar prieku gaidīsim ikvienu – mazus un lielus uz Lieldienu svinēšanu Valmierā! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 13.03.2024 - 01.04.2024 Lieldienu pasākums mini ZOO "Lāčplēši" Talsu novada TIC
Mini Zoo “Lāčplēši” 31.martā no plkst. 10.00 gaida ciemos lielus un mazus uz Lieldienu lustēm ar visiem saviem četrkājainajiem draugiem. | Skatīt vairāk
Uzņēmumi


Novatours
,


Akmeninė rezidencija
,


Cēsu TIC
,


Friedricho restoranas
,

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.36852503sec.