Euro NCAP piešķir augstāko novērtējumu jaunajam Audi Q5

Jaunās paaudzes Audi Q5, kas plašākai auditorijai tika prezentēts pērn rudenī, ir saņēmis augstāko, piecu zvaigžņu, novērtējumu Eiropas jauno automobiļu novērtēšanas programmā  (NCAP).  Piešķirtais vērtējums apliecina, ka jaunais Audi Q5 ir ne tikai viens no veiksmīgākajiem SUV bet arī viens no drošākajiem  savā segmentā.


Jaunais Audi Q5 – pārdotākais zīmola SUV modelis Baltijā un arī kopumā pasaulē – uzrādīja augstus rezultātus visos testa veidos, iegūstot augstas atzīmes pasažieru, bērnu un gājēju drošības sistēmas. Tāpat NCAP atzinību guva arī modeļa autovadītāja palīgsistēmas, kas ietilpst automobiļa standarta aprīkojumā, ieskaitot Audi pre sense city, elektromehāniskās stāvbremzes, automātisko bremzēšanas sistēmu atkārtotu sadursmju novēršanai, regulējamu ātruma ierobežotāju un citas.  NCAP īpaši  izceļ Audi automātisko bremzēšanas sistēmu, tai reaģējot, tuvojoties citiem kustīgiem objektiem uz ceļa, piemēram,  automašīnām vai  gājējiem.


Neskototies uz to, ka jaunais Audi Q5 papildināts ar vairākām funkcijām un ir ievērojami paaudzies  gandrīz visās dimensijās, modeļa pašmasa ir samazināta par 90 kilogramiem. NCAP testu rezultāti vēlreiz apstiprina Audi zīmola augstos autobūves standartus gan drošības, un dizaina, gan citās dimensijās.


Šobrīd Audi Q5 Latvijā ir pieejams ar diviem  jaudīgiem un ekonomiskiem dzinējiem – 2.0 TDI un 2.0 TFSI dzinēju. Tie ir kļuvuši par 20 kW jaudīgāki, vienlaikus patērējot ievērojami mazāku degvielas daudzumu. 2.0 TFSI dzinējs attīsta 185 kW jaudu, taču tas patērē vien 6,8 litrus uz 100 kilometriem un rada vien 154 gramus CO2 izmešu uz kilometru.  Piedāvājuma klāstu papildinās 3.0 TDI dzinējs ar jaudu līdz 210 kW un 620 Nm griezes momentu, kas līdz Latvijas patērētājiem nonāks 2017. gada vidū. 


Jauno automobiļu novērtēšanas programma (NCAP), kas izveidota 1997. gadā, izvērtē jaunu automobiļu modeļu sniegumu sadursmju testos. Lai vēl precīzāk attēlotu reālu negadījumu sekas, 2015. gadā konsorcijs noteica vēl stingrākas prasības attiecībā uz frontālajiem un sānu sadursmju testiem.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Riga Reggae Acoustic Valmieras TIC
6.aprīlī pl.18.00 kultūrtlpa Akustika ielūdz uz sirsnīgu, mīlestības un miera pilnu vakaru pozitīvās regeja noskaņās ar apvienību RIGA Reggae | Skatīt vairāk
15 EUR
Kļūsti par sesto spēlētāju! SKY24.LV
Aviobiļešu speciālie reisi vēl ir pārdošanā! Nepalaidiet garām izdevību! | Skatīt vairāk
no 180 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 27.03.2024 - 03.04.2024 Publikācija “TRAĶU REĢIONA GARŠU KRĀSAS” Trakai TIC
Publikācija “TRAĶU REĢIONA GARŠU KRĀSAS” | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 22.03.2024 - 02.04.2024 Lieldienas Valmierā “Zaķim pa pēdām” Valmieras TIC
1.aprīlī no pl.11-16 ar prieku gaidīsim ikvienu – mazus un lielus uz Lieldienu svinēšanu Valmierā! | Skatīt vairāk
Uzņēmumi


Dome Hotel
,


Baltic Beach Hotel & SPA
,


SIXT Latvija
,


1st-studio.com
,

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.14321089sec.