Krāsu Serviss Latvijas Čempionāta motokrosa 1. posmā uzvaras laurus plūc Ventspils motoklubs «Rodeo» un igauņu piloti

Svētdien, 2. aprīlī, tika atklāta Latvijas Čempionāta motokrosa sezona, kas pulcēja 145 dalībniekus gan no Latvijas, gan Igaunijas, Lietuvas, Krievijas, Somijas un Baltkrievijas. Kopvērtējumā uzvaras laurus plūca Ventspils motoklubs "Rodeo" (230 punkti), otrajā vietā šīs sezonas jaunpienācējs ASRT (209 punkti) un trešā vieta "MX4 Dobele" komandai (204 punkti).

"Priecē, ka bija spēcīgs dalībnieku sastāvs, ja bijām paredzējuši MX1 un MX2 klases braucienus apvienot, tad pēc reģistrācijas sapratām, ka tas nav iespējams, jo dalībnieku ir ļoti daudz. Kā ierasts, trasē bija ātrākie igauņu un latviešu sportisti, īpašs prieks bija par krievu sportistiem: Vjačeslavu Golovkinu un Ivanu Baranovu, kuri ir pasaules līmeņa sacensību dalībnieki. Tāpat esmu ļoti gandarīts, ka sacensībās piedalījās viens no Somijas (arī Eiropas) ātrākajiem MX2 pilotiem Miro Sihvonens, kurš pirms nedēļas Holandē, ļoti spēcīgā konkurencē, izcīnīja augsto ceturto vietu, bet kuram diemžēl tehnika neizturēja Laumas drastiskos apstākļus" atklāj Krāsu Serviss Latvijas Čempionāta posma organizators Liepājā Mareks Štrauss.

Prestižajās MX1 un MX2 klasēs uz pirmajiem goda pjedestāla pakāpieniem stāvēja igauņu sportisti, kas sacensībās pārstāvēja motoklubu "Rodeo". MX1 klases uzvarētājs Priit Ratsep (Rodeo MX) atzina, ka šī ir viena no grūtākajām trasēm un konkurence bijusi sīva, uzvara nav nākusi viegli. Otrajā vietā Toms Macuks, kas šogad pārstāv jauno "ASRT"  komandu, kuru esam pieraduši redzēt autosportā, bet nu tā ļoti pārliecinoši un spēcīgi pieteikusi sevi arī motokrosā. Trešās vietas ieguvējam Dāvim Ivanovam (startē individuāli), trasē bija īpaša cīņa ar bijušo komandas biedru Kārli Sabuli (MX Moduls). Sportisti vairākkārt viens otru apdzina un otrajā braucienā, līdz pat finišam, cīnījās par pjedestālu. Savās MX1 debijas sacensībās K. Sabulis ierindojās augstajā ceturtajā vietā.

MX2 pilots Karels Kutsars (Rodeo MX) bija līderis abos braucienos un godam izcīnīja pirmo vietu  ar vairāk nekā minūtes pārsvaru. Trešajā vietā Indreks Magi (ASRT), bet starp abiem igauņiem uz otrā pakāpiena stājās latvietis Kristers Drevinskis (Rodeo MX)

Sacensībās ikviens varēja pārliecināties, ka aug motosportistu jaunā paaudze, tai skaitā slavenā motosportista un nu jau "F.F.F." sporta kluba vadītāja un trenera Laura Freiberga dēls Uldis Freibergs, kurš pirmo reizi uzvarēja kādā Latvijas Čempionāta posmā. Pēc sacensībām sportists atzina: "Esmu tik priecīgs, es uzvarēju, tas ir kosmoss!". Pirmajās sezonas sacensībās MX85 klases līderis pelnīti bija Mairis Pumpurs (MX4 Dobele), kurš bija ātrākais abos braucienos, uz MX125 pjedestāla augstākā pakāpiena stājās Rainers Žuks (ASRT). Par MX Veterānu uzvarētāju kļuva Leons Kozlovskis (MX Ādaži), bet no senioru klases ātrākais bija Raimonds Baltgalvis (Saldus Motoklubs).

Nākamais Latvijas Čempionāta posms jau šomēnes, 29. un 30. aprīlī, Aizputē, kur sacensību pirmajā dienā trasēs dosies blakusvāģu un kvadriciklu sportisti, bet svētdien spēkiem mērosies solo klašu sportisti.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Iedvesmojies laivot Bauskas novadā! Bauskas TIC
Ieskaties, kādas ir laivošanas iespējas Bauskas novadā! | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 14.04.2024 - 20.04.2024 Sama modināšanas svētki Koknesē Aizkraukles novada TIC
Koknesē modinās diženo Daugavas iemītnieku - Samu. Svētki Koknesē norisināsies 10. un 11.maijā. | Skatīt vairāk
KANDAVAS PILSĒTAS SVĒTKI - KARNEVĀLS Tukuma TIC
No 24. līdz 25. maijam tiekamies Kandavas pilsētas svētkos "Karnevāls Kandavā"! Būs gan pilsētas modināšana, gan svētku gājiens, amatnieku | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 12.04.2024 - 21.04.2024 Satiec savu meistaru Tukuma pusē Tukuma TIC
Tukuma pusē no 13.aprīļa līdz 21.aprīlim varēs iepazīt 12 meistaru stāstus tuvplānā! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.8063879sec.