Šo sestdien Biķerniekos RX Challenge sacīkstēs startēs dažādi autosporta meistari

Jau šo sestdien, 15. aprīlī, Biķernieku kompleksajā sporta bāzē norisināsies unikālās "RX Challenge” sacensības. Pasākuma dalībnieki savā starpā sacentīsies rallijkrosa trasē, kurā pagājušajā gadā tika aizvadīts pasaules rallijkrosa čempionāta posms.

Pasaules rallijkrosa zvaigžņu tēlā iejutīsies ne vien autosporta amatieri un entuziasti, bet arī pieredzējuši autosportisti. Dalībnieku starpā manāmi dažādu autosporta disciplīnu pārstāvji - rallijkrosa piloti Artis Baumanis un Juris Spīķis, minirallija meistars un autošosejas pilots Valts Zvaigzne, bijušais Latvijas rallija čempions Dans Leščs, autosprintu virtuozs Aigars Tīdmanis, pagājušā gada Minišosejas uzvarētājs Kristaps Laipnieks, drifteris Alvis Buls un citi. Skaidrs, ka visi ir gatavi aizstāvēt savas disciplīnas godu un motivēti cīnīties par augstākajiem rezultātiem.

Kopumā reģistrējušies jau 179 dalībnieki, kas nozīmē, ka skatītājiem visas dienas garumā būs ko redzēt. Atgādināsim, ka Biķernieku rallijkrosa trasē bez tehniskajām asfalta un grants daļām ir arī divi iespaidīgi tramplīni, uz kuriem sportisti noteikti centīsies palekties.

Sacensībās pieteikto automobiļu klāsts ir ļoti plašs – sākot ar standarta ielas automašīnām līdz tīrasiņu autosporta spēkratiem. Tās klasēs tiks sadalītas gan pēc piedziņas, gan pēc dzinēja tilpuma. Tādējādi vienas ass piedziņām paredzētas 1600, 2000, 3000, PRO2000 un 2WD OPEN ieskaites, bet pilnpiedziņām 4WD 2800 un 4WD OPEN klases.

Sacensību atbalstītāji sarūpējuši vērienīgu, 3000 EUR balvu fondu.

Sacensību norise iespējama vien ar nopietnu sagatavošanos, t.i. jāpārvieto 40 betona bloki (viena bloka svars – 5,2 tonnas), jo ikdienā šī rallijkrosa konfigurācija interesentiem nav pieejama. Tāpat arī padomāts par skatītājiem, jo no tribīnēm būs pārskatāma visa trase, tāpat arī visas dienas garumā darbosies kafejnīca. Ieejas maksa uz sacensībām šoreiz ļoti demokrātiska – vien 2 eiro.

"RX Challenge” sāksies ar 4WD klasēm, kurām starts paredzēts jau 8:30, bet apbalvošana – 12:45. Tālāk stafeti pārņems vienas ass piedziņas, kurām sacensību starts plānots 11:30, bet apbalvošana un sacensību noslēgums – 19:45.

Pasākuma mājaslapa http://kalvemotorsports.lv/rxchallenge/

Pasākuma facebook lapa https://www.facebook.com/rxchallengelv/


KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 17.04.2024 - 26.04.2024 UFO stāstīs jokus Tukumā Tukuma TIC
Ja meklē iespēju aizmirst ikdienas rūpes, nāc 26.aprīlī pulksten 19:00 uz Tukuma pilsētas Kultūras namu! | Skatīt vairāk
Latvija
Īpašs piedāvājums ģimenēm  Gulbenes novada TIC
Izglītojošais un interaktīvais centrs “Dzelzceļš un Tvaiks” Gulbenē iepriecinās apmeklētājus, dāvājot iespēju piedalīties brīnišķīgā | Skatīt vairāk
27. aprīlī - lielais Stādu tirgus Madonā Madonas TIC
Stādu tirgus Madonā jau ir kļuvis par nozīmīgu pavasara tradīciju plašā apkārtnē. Tas ir īstais starts uzsākt praktiskus pavasara darbus dārzos un | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 12.04.2024 - 21.04.2024 Satiec savu meistaru Tukuma pusē Tukuma TIC
Tukuma pusē no 13.aprīļa līdz 21.aprīlim varēs iepazīt 12 meistaru stāstus tuvplānā! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.57341719sec.