Jaunais mācību gads sākas ar drošu ceļu uz skolu!

Šogad 1. septembrī visā Latvijā  ap 19 000  pirmklasnieku vērs skolas durvis, lai uzsāktu dzīves gudrību, prasmju un iemaņu apguvi.

Ceļu satiksmes drošības direkcija (CSDD), rūpējoties par to, lai katrs pirmklasnieks ceļu satiksmei nepieciešamo zināšanu apguvi sāktu jau no pirmajām skolas dienām, dāvina mācību grāmatu "Mans drošais ceļš kopā ar Luksoforiņu".

Atraktīvas ilustrācijas, īsi paskaidrojoši teksti un interesanti uzdevumi palīdzēs pirmklasniekiem apgūt svarīgākos ceļu satiksmes pamatjēdzienus, gājēju uzvedības ābeci un pasažieru pienākumus personīgajos un sabiedriskajos transporta līdzekļos. Grāmatas galvenais varonis Luksoforiņš iepazīstinās mazos lasītājus ar ceļu satiksmei nepieciešamajiem drošības līdzekļiem un izskaidros bīstamas situācijas ceļu satiksmē. Luksoforiņa padomi palīdzēs bērniem droši uzsākt skolas gaitas.

Katra diena uz ceļa ir zināšanu  pārbaude. Tādēļ ir ļoti svarīgi, ka bērni jau no 1. klases veido pareizu attieksmi pret savu drošību ceļu satiksmē un apgūst ceļu  satiksmes noteikumus. Satiksmes negadījumu statistika liecina, ka 2017.gada 7 mēnešos Latvijā uz ceļiem dzīvību zaudējuši 3 un ievainojumus guvuši 284 bērni. Traumas visbiežāk bērni līdz 15 gadu vecumam gūst, esot pasažieri. Tā satiksmes negadījumos dzīvību zaudējušie trīs bērni bija transportlīdzekļa pasažieri un vēl 131 bērns traumas guvis arī kā pasažieris. Nākamā apdraudētākā grupa ir gājēji – 88 ievainotie (2016. gada attiecīgajā periodā 98 bērni).

 No 2016. gada Latvijā velosipēdu vadīt patstāvīgi atļauts no 10 gadu vecuma, ja sekmīgi nokārtots pirmais valsts eksāmens – velosipēdu vadītāju eksāmens. CSDD šajā mācību gadā aicinās skolas mācību procesu organizēt tā, lai skolēni šo eksāmenu varētu kārtot skolā un eksamināciju veiktu skolas pedagogi. Lai skola pati varētu plānot gan gatavošanos eksāmenam, gan pašu eksamināciju, CSDD izveidojusi sistēmu, kas ļaus arī pedagogiem novadīt eksāmenu. Skolēni, kas sekmīgi noslēgs eksāmenu, skolā saņems velosipēdu vadītāju apliecības.

CSDD novēl ikvienam veiksmīgu un drošu mācību gadu! 

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Jaunie pavasara atpūtas ģalamērķi Estravel Latvia
Ieskatieties - sākas pavasara ceļojumu galamērķu izpārdošana! Tunisija, Grieķijas salas, Albānija... | Skatīt vairāk
no 369 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 15.03.2024 - 30.03.2024 Lieldienu brīvdienas outlet ciematā ViaJurmala
Lieldienu atrakcijas visai ģimenei ar animatoriem. Pasākuma vadītājs - Lieldienu zaķis. Putnu būrīšu meistarklase. Olu krāsošanas darbnīca. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 26.03.2024 - 31.03.2024 Liepājas restorānu nedēļa Liepājas reģiona TIB
Liepājas restorānu nedēļa norisināsies desmit dienas, divas nedēļas nogales – no 12. līdz 21. aprīlim un tajā piedalīsies 23 Liepājas | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 26.03.2024 - 05.04.2024 Sagaidīsim pavasari Augšdaugavas novadā! TAKA
Gaidām apmeklētājus mūsu dabas objektos Augšdaugavas novadā. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.10547686sec.