Autovadītājiem, motociklistiem un riteņbraucējiem: trīs gudrie risinājumi drošam ceļam

Neatkarīgi no tā, vai ikdienā pārvietojies ar automobili, motociklu, motorolleri vai par savu spēkratu sauc velosipēdu, drošības noteikumu ievērošanai jābūt vadītāja prioritātei. Lai par to atgādinātu un pārvietošanos gan uz četriem, gan diviem riteņiem padarītu gudrāku un drošāku, Samsung radījis trīs mūsdienīgus risinājumus.

Bīstamību palīdz novērtēt virtuālā realitāte

Izpētīts, ka sarunas pie stūres satiksmes negadījumu risku palielina 2,8 reizes, savukārt ziņu rakstīšana – 23 reizes. Aktualizējot ceļu satiksmes drošību, Samsung Singapūras pārstāvniecībā radīts īpašs virtuālās realitātes saturs, kas ļauj uz savas ādas pārbaudīt, cik svarīga ir koncentrēšanās, esot pie stūres, un cik dzīvībai bīstamas situācijas var tikt izraisītas brīžos, kad pie stūres tiek lietots mobilais telefons.

Pateicoties "Eyes on the Road", virtuālajā realitātē iespējams izbaudīt īstajai dzīvei un ceļu satiksmei pietuvinātus negadījumus, kuros šoferis cenšas savu uzmanību vienlaikus pievērst gan autovadīšanai, gan arī viedtālruņa lietošanai, un kādas sekas tas spēj radīt.

"Eyes on the Road" saturs ir pieejams bezmaksas lejupielādei Oculus veikalā.

Ahead: velobraucēju un motociklistu drošības aksesuārs

Lietojot aizsargķiveri, riteņbraucēji, mopēdu, motociklu vadītāji un arī citi aktīvā dzīvesveida piekritēji būtiski sevi pasargā no traumām. Taču, lai izvairītos no situācijām, kad, ķiverei esot galvā, paralēli tiek lietots viedtālrunis, Samsung ideju laboratorijā C-Lab radīta neliela trijstūrveida ierīce Ahead.

Brīdī, kad tā ar magnētu ērti pievienota pie jebkāda veida ķiveres, tā automātiski savienojas ar viedtālruni un ļauj veikt zvanus, klausīties mūziku, sekot līdz fitnesa mērījumiem un sazināties ar sava telefona digitālo asistentu, neatraujot acis no ceļa un rokas no stūres. Turklāt tas, ka Ahead neslāpē fona troksni, nodrošina drošu dalību satiksmē.

Bez tā, ka ierīcei ir neuzkrītošs dizains un tā eleganti izskatās pie ikvienas ķiveres, tā ir arī ūdensizturīga, tāpēc to var lietot arī sliktos laikapstākļos. Ahead plašākai izplatīšanai izdevās piesaistīt nepieciešamo finansējumu un šobrīd tā atrodas izstrādes stadijā.

Samsung Safety Truck apdzīšanas manevriem

Autovadītāji noteikti zina, cik neērti ir apdzīt kravas automašīnu. Kravas auto gabarīti neļauj pienācīgi saskatīt priekšā notiekošo, tāpēc apdzīšanas manevrs jāveic ārkārtīgi piesardzīgi. Lai atvieglotu satiksmes pārredzamību un izvairītos no sadursmes ar pretī braucošo automobili, Samsung radījis Safety Truck.

Tas ir kravas automašīnās iebūvēts digitālais risinājums, kas filmē priekšā uz ceļa notiekošo un to uzreiz pārraida speciālajā ekrānā, kas iebūvēts kravas auto aizmugures durvīs. Safety Truck ir arī nakts redzamības režīms.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Jaunie pavasara atpūtas ģalamērķi Estravel Latvia
Ieskatieties - sākas pavasara ceļojumu galamērķu izpārdošana! Tunisija, Grieķijas salas, Albānija... | Skatīt vairāk
no 369 EUR
Kemperu noma Eiropā Estravel Latvia
Plānojot atvaļinājumu - Kemperu noma Eiropā! Jauns un aizraujošs ģimenes ceļojumam! | Skatīt vairāk
no 71 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 13.03.2024 - 31.03.2024 Lieldienu prieki lieliem un maziem Baltic Beach Hotel & SPA
Lieldienu svētdienā, 31. martā, aicinām apmeklēt ģimenes branču un nobaudīt plašo svētku gardumu klāstu. Mazos Lieldienu svinētājus gaida | Skatīt vairāk
Kruīzs uz Visbiju, no Tallinas Estravel Latvia
Pirmatnīgā un neatkārtojamā - Gotlandes sala // Vietu skaits ierobežots, kruīzs no Tallinas // 2 naktis // | Skatīt vairāk
no 121 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.26105595sec.