Rīgā noticis Dacia Duster starptautiskais testa brauciens

13. un 14.martā Latvijas, Lietuvas un Igaunijas auto nozares piedalījās starptautiskajā Dacia Duster testa braucienā Jūrmalā, Latvijā. Pēc divu dienu braukšanas dažādos un gadalaikam raksturīgos, sarežģītos laika apstākļos, dalībnieku secinājumi bija līdzīgi: jaunais Dacia Duster ir saglabājis izteiksmīgo ārējo dizainu un visas iepriekšējā modeļa labās īpašības, tajā pašā laikā uzlabojot braukšanas pieredzi gan uz ceļiem, gan ārpus tiem.

Agram pavasarim raksturīgie laika apstākļi, kas piedāvāja kūstoša sniega un dubļu apgrūtinātu braukšanu, bija tieši tas, kas vajadzīgs, lai pārbaudītu, uz ko ir spējīgs jaunais Dacia Duster. Lielākā daļa no testa braucieniem notika 333 trasē ar dažādību maršrutu izvēlē, piedāvājot plašas iespējas pārbaudīt, uz ko ir spējīgs šis apvidus automobilis.

Pasākuma dalībniekiem asfalta trasē izveidotajos manevrēšanas uzdevumos bija iespēja salīdzināt jauno Dacia Duster ar iepriekšējo modeli. Lietus un slidenā trase salīdzinājumu padarīja īpaši demonstratīvu. Pāris izmaiņas jaunajā modelī bija pamanāmas, pat tajā neiekāpjot. Ārējais dizains ir piedzīvojis uzlabojumus. Jaunajam Dacia Duster ir manāmas daudz izteiktākas virsbūves līnijas, kas uzsver mašīnas robusto raksturu. Plašāka priekšējā daļa, paaugstināta viduslīnija un aizmugurējās aizsargplāksnes pievērš uzmanību automašīnas piedzīvojumu meklētāja garam.

Turklāt eksperti pamanīja arī braucēja pozīcijas uzlabojumus salonā, kas nodrošina lielāku komfortu un uzlabotu redzamību. Jaunais sēdekļu dizains ir aptverošāks un piedāvā labāku sānu atbalstu, kas bija īpaši jūtams, veicot ātrus un asus līkumus. Arī stūrēšanas funkcijas ir krietni mainījušās. Jaunā stūre ir pielāgojama un ar elektrisko stūres pastiprinātāju tas padara mašīnas vadīšanu par 35% vieglāku un vēl precīzāku. Tas noderēs ne tikai trasē, bet arī lietojot auto ikdienā, piemēram, novietojot to stāvvietā. Stūres iekārtā iebūvēta sistēma, kas pielāgo palīdzības spēku saskaņā ar automobiļa ātrumu, tādējādi nodrošinot lielāku vadības stabilitāti uz autoceļiem.

Jaunais Dacia Duster ir arī daudz skaņu necaurlaidošāks nekā tā priekštecis. Trokšņi salonā samazināti par pusi, izmantojot uzlabotus skaņu absorbējošus materiālus, kas filtrē ārējās skaņas.

Visērtāk jaunais Dacia Duster jutīsies ārpus asfaltētās trases un ielām – pie dabas, dodoties mežonīgos maršrutos un braucot sarežģītā apvidū. Tādēļ testa brauciena dalībniekiem profesionālu instruktoru vadībā bija iespēja pārbaudīt jaunā Dacia Duster spējas meža ceļos un 333 trases bezceļu parkā.

Jaunais Dacia Duster ir ar krietni uzlabotām bezceļu braukšanas funkcijām, kas, savienojumā ar tā relatīvo vieglumu (apmēram 1300kg) un 210mm klīrensu, nodrošina uzticamu sabiedroto apvidū. Šis modelis ir īpaši piemērots braukšanai augšup un lejup pa stāvām nogāzēm. Hill Start Assist un Hill Descent Control funkcijas braukšanu kalnainā apvidū padara daudz vienkāršāku. Vēl viena noderīga funkcija ir multi-skata kamera, kas ļauj novērot situāciju visās automašīnas pusēs un redzēt, kas tuvojas situācijās, kad ceļš priekšā nav redzams, piemēram, braucot stāvā kalnā. Šī funkcija ir noderīga arī braucot un novietojot auto šaurās vietās. Braucot lejup no stāvākā kalna 333 trasē, dalībniekiem tika dots uzdevums atlaist bremzes pedāli un ļaut automašīnai izmantot Hill Descent Technology. Ar šo tehnoloģiju auto pati kontrolē ātrumu nobraucienā, iedarbojas uz bremzēm un nodrošina komfortablu un drošu sajūtu.

Kopējie pasākuma dalībnieku iespaidi bija pozitīvi. “Jaunais Dacia Duster izskatās ļoti līdzīgs tā priekštecim, bet katra detaļa ir pilnīgi jauna,” automašīnas prezentācijā sacīja Renault Polska preses atašejs Janušs Hlodila. Jaunais Dacia Duster ir attīstījis iepriekšējā modeļa labākās īpašības un veicis uzlabojumus gandrīz visās sfērās, tajā pašā laikā saglabājot pārsteidzoši zemu cenu.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Ostrava. Hokeja čempionāts Estravel Latvia
Aviobiļetes un viesnīca. // Nenokavējiet aviobiļešu iegādi uz Otavu - Hokeja Pasaules čempionāts jau drīz! Vietu skaits ierobežots | Skatīt vairāk
no 545 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 15.03.2024 - 29.03.2024 Īpaši piedāvājumi 𝐮𝐳 𝐌𝐚𝐝𝐞𝐢𝐫𝐮 Latvia Tours
Lieliskie klimatiskie apstākļi padara šo salu par īstu floras paradīzi. Šeit arī atrodas viens no skaistākajiem pasaules botāniskajiem dārziem Jardim | Skatīt vairāk
no 745.00 EUR
Riga Reggae Acoustic Valmieras TIC
6.aprīlī pl.18.00 kultūrtlpa Akustika ielūdz uz sirsnīgu, mīlestības un miera pilnu vakaru pozitīvās regeja noskaņās ar apvienību RIGA Reggae | Skatīt vairāk
15 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 25.03.2024 - 31.03.2024 Pastaigas vecpilsētā gida pavadībā Liepājas reģiona TIB
Katru sestdienu un svētdienu plkst. 12.00, gids ar zaļi sarkano Liepājas karodziņu rokās gaidīs pie koncertzāles “Lielais dzintars”. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::4.35256314sec.