Noslēdzies Latvijas rallijkrosa čempionāta pirmais posms Biķerniekos

Latvijas Nafta Grand Prix – Latvijas Rallijkrosa čempionāta 1. posms noslēdzies. Tajā, aizvadot sīvas cīņas visas dienas garumā, piedalījās 61 sportists no Baltijas valstīm, Somijas un Krievijas.
Jaudīgākajā Open klasē uzvarēja Rais Minnikhanovs (Rais Minnikhanov) no Krievijas, Touring Car klasē izteikts līderis latvietis Kristaps Grunte, Super 1600 ieskaitē uzvaru izcīnīja Krievijas sportists Arturs Jegorovs (Artur Egorov), kurš piedalījās ar Eiropas rallijkrosa automašīnu.  Skatītāju iecienītajā tautas LADA RX klasē spoža uzvara Valteram Liepiņam, bet Exreme Buggy klasē uzvara Veli-Matti Koskinenam (Veli-Matti Koskinen) no Somijas.
 “Latvijā atkal ir savs nacionālais čempionāts rallijkrosā! Šodien startēja vairāk nekā sešdesmit dalībnieku, kas, skatoties uz stundu skaitu dienā, ir tuvu maksimumam. Sīvas cīņas visās klasēs – spriedze starp sportistiem, grūstīšanās, neizpalika sodi un tehnika dažiem arī neizturēja. Savs čempionāts rallijkrosā ir bāzes pamats, lai būtu sasniegumi Eiropas un Pasaules līmeņa sacensībās. Prieks, ka skatītāji baudīja vasarīgi karsto laiku un sezonu esam godam atklājuši”, atzīst Rallijkrosa čempionāta organizators, Ivo Traubergs.
“LADA RX klasē šodien kopumā bijām 18 braucēji, kas ir ļoti daudz. Vienmēr ir svētku sajūta Biķernieku trasē, tomēr ir jūtama “pasaules elpa”, visi zina, ka šajā trasē brauc arī pasaules spēcīgākie rallijkrosa sportisti. Lielisks laiks, karsta vasaras diena, kas nedaudz uzlika papildus pārbaudījums sportistu tehnikai, bet pozitīvā atmosfēra bija jūtama viscaur,” stāsta Valters Vectirāns.
Arnis Odiņš atklāj, ka priekš viņa šodien ir trijnieku diena, “visos braucienos Super 1600 klasē trešā vieta un arī finālā trešais, vienīgais no latviešiem. Šodien novēroju, ka iespēja izcīnīt čempiona statusu ir likusi sportistiem kļūt uzņēmīgākiem, rūpīgākiem un attieksme pret sacensībām kopumā ir uzlabojusies un nopietnāka. Prieks, ka nebija jāsēž sastrēgumā uz Jūrmalas šosejas un lieliski pavadīju laiku darot to, kas man patīk. Paldies visiem, kas bija atnākuši atbalstīt, redzēju kā teju visa tribīne pieceļas kājās, lai atbalstītu savus sportistus”.
Latvijas čempionāta rallijkrosā otrais posms, SKN Sports Grand Prix, paredzēts – 9.jūnijā, Biržos, Barona trasē. Sezonas vidū, 14.-15.jūlijā, ESSVE Grand Prix trešais rallijkrosa posms, kas norisināsies Rīgā, Biķernieku sporta bāzē, kur paralēli būs arī Baltic Sea Cup, NEZ kroskartu čempionāts un 14.jūlija vakarā paredzēts arī Spīdveja pasaules U21q čempionāta posms. 4.augustā, ceturtais LČ posms jeb Latvijas Nafta Grand Prix, kas norisināsies leģendārajā Bauskas Mūsa Raceland trasē. Piektais posms, Valtek Grand Prix 18.augustā Jelgavā, atjaunotajā Rullīšu trasē. Savukārt sezonas noslēgums – 333 Grand Prix, kas norisināsies Ropažos, sporta kompleksā 333.  

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Senioru vīru kora “Baltie bērzi” koncerts Valmieras TIC
28.martā plkst.19.00 Valmieras Kultūras centrā senioru vīru kora “Baltie bērzi” 30 gadu jubilejas koncerts. Īpašais viesis: Zigfrīds Muktupāvels. | Skatīt vairāk
Latvija 5 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 26.02.2024 - 26.03.2024 Plāno pasākumus Bauskas novadā! Bauskas TIC
Plāno pasākumus Bauskas novadā? Ieskaties - pasākumu vietas, fotogrāfi, transports un vēl! | Skatīt vairāk
Skati Bauskas tūrisma objektus Lieldienās! Bauskas TIC
Lieldienu darbalaiks galvenajos tūrisma objektos. | Skatīt vairāk
Grupas “Pienvedēja Piedzīvojumi” koncerts Valmieras TIC
12.aprīlī plkst.19.00 Valmieras Kultūras centrā norisināsies grupas “Pienvedēja Piedzīvojumi” akustiskais jubilejas koncerts kopā ar filmas | Skatīt vairāk
no 18 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::1.33470607sec.