«Mazda» pirmo reizi iegūst piecas zvaigznes «Euro NCAP» drošības novērtējumā

Jaunajam 2018. gada "Mazda6" modelim Leverkūzenē, 2018. gada 24. oktobrī, Euro NCAP beidzamajā testā piešķirts maksimālais piecu zvaigžņu novērtējumu. Šis ir pirmais Mazda modelis, kas ieguvis piecas zvaigznes saskaņā ar jaunajiem, daudz stingrākajiem noteikumiem 2018. gada Euro NCAP triecienizturības vērtējumā.

Jaunās "Mazda6" panākumu atslēga ir triecienabsorbējošās, taču vieglās SKYACTIV virsbūves konstrukcijas stingrība, kā arī vēl vairāk modernizētu i-ACTIVSENSE drošības tehnoloģiju, kas palīdz autovadītājiem noteikt potenciālos apdraudējumus un samazināt bojājumu vai savainojumu iespējamību, un uzlabota gājēju aizsardzība.

Trijās no četrām Euro NCAP pārbaudēs ietvertajām kategorijām – pieaugušo pasažieru, bērnu, gājēju un drošības asistējošās sistēmas – jaunā "Mazda6" uzrādīja līdzvērtīgu vai labāku rezultātu nekā tās 2013. gada priekštecis.

Jaunās "Mazda6" rezultāts pieaugušo pasažieru aizsardzībā paaugstinājās par 3%, sasniedzot ārkārtīgi augsto rādītāju 95%, iegūstot maksimālo punktu skaitu sadursmē ar stāvošu automobili, kā arī sānu barjeras un sānu staba triecienu testā. Bērnu pasažieru aizsardzībā rezultāts paaugstinājās par veseliem 14%, sasniedzot 91%, un maksimālais punktu skaits tika sasniegts frontālā un sānu triecienu kategorijā. Apbrīnas vērtais rezultāts 66% gājēju aizsardzībā ir līdzvērtīgs iepriekšējā modeļa rādītājam, bet drošības asistējošo sistēmu kategorijā jaunā "Mazda6" ieguva iespaidīgus 73%.

Papildus jau plašajam i-ACTIVSENSE drošības funkciju klāstam 2018. gada "Mazda6" modelis ir papildināts ar atjauninātu Mazda kruīza kontroli (MRCC), uzlabotu adaptīvo LED priekšējo lukturu (ALH) matricu, inteliģento ātruma palīgsistēmu (ISA), Mazda automātiskās aiztures [auto-hold] funkcija un 360° grādu monitors. Līdz ar aktīvā motora pārsega konstrukcijas ieviešanu uzlabojusies ir arī gājēju aizsardzība.

Jaunās "Mazda6" sasniegumā, tai iegūstot pieczvaigžņu Euro NCAP testa vērtējumu, savu ieguldījumu nodrošinājusi arī labāka braukšanas dinamika, ko raksturo lineārs, atsaucīgs un paredzams paātrinājums, bremzēšana, vadība un stūrēšana. Nodrošinot, ka automobili ir vieglāk vadīt droši, šādas funkcijas vēl vairāk samazina negadījumu potenciālu, nemazinot Mazda tradicionālo patīkamas braukšanas raksturu.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 28.03.2024 - 01.04.2024 Pavadi Lieldienu brīvdienas Jēkabpilī!  Jēkabpils novada TIC
Pavadi Lieldienu brīvdienas Jēkabpils novadā! Esi aktīvs, dodies dabā, apmeklē pasākumus! | Skatīt vairāk
Latvija
"Baroka mūzikas ģēniji" Rundāles pilī Bauskas TIC
Esi aicināts uz Liepājas Simfoniskā orķestra koncertprogrammu Rundāles pilī! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 27.03.2024 - 31.03.2024 Lieldienas Jaunmoku pilī un parkā Tukuma TIC
Pirmajās Lieldienās, 31. martā, Jaunmoku pils aicina visus uz aizraujošu svinību dienu pils parkā. Šīs dienas laikā norisināsies aktivitātes visai | Skatīt vairāk
Skolēnu pavasara ceļvedis Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
Noderīgs materiāls skolēniem un ģimenēn plānojot pavasara atpūtu Jelgavas pusē. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::1.23186302sec.