Toyota drīzumā sasniegs kādu ievērības cienīgu mērķi

Ieviešot Toyota Safety Sense (TSS) drošības sistēmu komplektu, Toyota drīzumā sasniegs mērķi par sabiedrību bez ceļu satiksmes negadījumiem. Dati rāda, ka kopš šī komplekta ieviešanas tirgū sadursmju skaits, braucot atpakaļgaitā, samazinājies līdz pat 70% un, apvienojot šo drošības rīku ar Intelligent Clearance Sonar (ICS) tehnoloģiju jeb distances sensoru, satiksmes negadījumu skaits sarucis līdz pat 90%.

Kopš 2015. gada Toyota Motor Corporation ir pārdevusi 10 miljonus automobiļu, kas aprīkoti ar Toyota Safety Sense un dažādiem aktīvās drošības rīkiem.

Jaunākās paaudzes Toyota Safety Sense drošības sistēmu komplektā ietvertas modernizētas funkcijas, jauna joslas marķējuma monitorēšanas funkcija (LTA). Komplekts ir izstrādāts tā, lai palīdzētu autovadītājam bīstamās satiksmes situācijās. Tā mērķis ir novērst dažādas sadursmes, kā arī paredzēt, lai negadījumā netiek iesaistīti citi satiksmes dalībnieki.

"Toyota vēlas veidot pēc iespējas drošāku satiksmi, tāpēc tehnoloģiju izstrādes inženieri pastiprinātu uzmanību pievērš pētījumiem par gājēju, autovadītāju un citu satiksmes dalībnieku mijiedarbību. Pastāvīgi tiek analizēti sadursmju iemesli, šie dati vēlāk tiek izmantoti transportlīdzekļu drošības sistēmas pilnveidē," uzsver Mareks Maide, AS Toyota Baltic valdes loceklis.

Viņš arī atgādina, ka pat viskvalitatīvākā drošības sistēma ir autovadītāja palīgs nevis aizstājējs. Gala lēmums par drošību vienmēr ir vadītāja ziņā. Arī, vadot visdrošāko automobili, vadītājam ir jāuzņemas atbildība par pasažieriem, jābūt uzmanīgam, kā arī viņš nedrīkst zaudēt fokusu. Nav prātīgi paļauties, ka automobilis parūpēsies par drošību, kamēr vadītājs darīs, ko citu.

Baltijas valstīs šis komplekts kā standarta aprīkojums ir pieejams 2019. gada Corolla un RAV4 modeļos, kā arī Yaris, C-HR, Corolla, Avensis, Camry, Prius, Prius+, Prius Plug-in un RAV4 automobiļos. Tas pats attiecas uz konkrētiem Aygo, Auris, Land Cruiser un Hilux modeļiem.

Pēdējo trīs gadu laikā Igaunijā, Latvijā un Lietuvā pārdoti vairāk nekā 12 000 automobiļu, kas aprīkoti ar Toyota Safety Sense. Piemēram, visos Avensis un Prius modeļos, kas pārdošanā ir kopš 2015. gada, kā arī C-HR modeļos, ko piedāvā kopš 2016. gada, šīs tehnoloģijas ir iekļautas standarta aprīkojumā. Līdz ar to – jo vairāk uz ceļiem būs automobiļi ar jaunākajām drošības tehnoloģijām, jo mazāka varbūtība ceļu satiksmes negadījumiem.

Kopumā 90% jauno Toyota automobiļu, kas šogad pārdoti Eiropā, Japānā un Ziemeļamerikā, bijuši aprīkoti ar Toyota Safety Sense drošības sistēmu komplektu. Tikai Eiropā vien ar Toyota Safety Sense aprīkoto automobiļu skaits līdz 2018. gada beigām pārsniedzis jau 2 miljonu atzīmi.

Turpinot iesākto virzību, arī šajā gadā Toyota ieviesa nākamās paaudzes Toyota Safety Sense. Tajā ietverts:

1. Sadursmes novēršanas sistēma (PCS) ar gājēju noteikšanas funkciju, lai dienas un nakts laikā palīdzētu novērst un mazināt sadursmes ar citiem transportlīdzekļiem un kājāmgājējiem.

2. Adaptīvā kruīza kontrole (ACC), ar kuru var iestatīt konkrētu minimālo distanci līdz priekšā braucošam automobilim.

3. Brīdinājums par izbraukšanu no joslas (LDA), kas palīdz novērst nelaimes gadījumus un frontālas sadursmes, kādas rodas, iebraucot citā braukšanas joslā.

4. Automātisko tālo gaismu funkcija (AHB), kas, dienas tumšajā laikā, palīdz nodrošināt izcilu priekšā esošā ceļa pārredzamību.

5. Ceļa zīmju atpazīšanas palīgsistēma (RSA), kas nodrošina, lai vadītāja rīcībā vienmēr būtu ceļu satiksmes noteikumu informācija, pat gadījumos, kad kāda ceļa zīme palikusi nepamanīta.

Pieejama arī modernizēta sistēma, kur adaptīvā kruīza kontrole (iACC) apvienota ar ceļa zīmju atpazīšanas palīgsistēmu (RSA). Ja automobilis brauc vadītāja iepriekš iestatītā ātrumā un RSA konstatē jaunu ātruma ierobežojumu, autovadītājs ar vadības mehānismiem uz stūres var bez pūlēm iestatīt jaunu pastāvīgo ātrumu.

Arī joslas marķējuma monitorēšanas funkcija (LTA) kopā ar adaptīvo kruīza kontroli sniedz papildu atbalstu vadītājam, raidot vieglus stūres impulsus, kas palīdz autovadītājam atgriezties joslas vidū, ja automobilis grasās no tās izbraukt. Šī sistēma atvieglo arī vienmērīgu līkumu izbraukšanu.

Toyota mērķis ir līdz 2020. gadam ieviest nākamās paaudzes Toyota Safety Sense gandrīz 100 valstīs.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Programma ANTISTRESS Rehabilitācijas centrs Jaunķemeri
Ieelpot. Izelpot. Un ļauties, lai procedūrām bagātā programma ANTISTRESS Jūs ved 10 dienu ceļojumā prom no stresa atstātajām sekām - tuvāk | Skatīt vairāk
no 700 EUR
JAUNUMS! 𝐄𝐕𝐈𝐉𝐀𝐒 𝐒𝐀𝐋𝐀  Latvia Tours
Ceļotāji izvēlas Eviju, lai izvairītos no tūristu burzmas un izbaudītu vietējo kultūru. Šeit tūristiem tiek sniegta autentiska grieķu pieredze. | Skatīt vairāk
no 539.00 EUR
ZIEDOŠĀ HOLANDE! Vēl 10 vietas! Latvia Tours
🌷🌷🌷VISSKAISTĀKAIS PAVASARIS IR TUR, KUR IR ZIEDI! Hildesheima, Amsterdama, Keukenhofas ziedu dārzs, Volendama | Skatīt vairāk
no 350 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 22.03.2024 - 03.04.2024 LIELDIENU IZPĀRDOŠANA Novatours
Ķer savu ceļojumu ar izdevīgu cenu! Ceļo ar ģimeni vai draugiem un saņem atlaidi! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.43025088sec.