Pilnīgi jauns modelis «Mazda» gammā – pilsētas visurgājējs «Mazda CX-30»

"Mazda Motor Corporation" 2019. gada 6. martā tirgum dāvinājusi pirmizrādi – prezentē jau otro modeli savā jaunās paaudzes modeļu gammā, kompakto pilsētas visurgājēju "Mazda CX-30". Pirmā vispārējā iepazīšanās ar "Mazda CX-30" notiks Ženēvas starptautiskajā automašīnu izstādē, bet vēlāk jaunais, vadošais "Mazda" modelis ieripos pasaules tirgos. Latvijā "Mazda CX-30" nonāks šā gada rudenī.

Atsevišķi tirgus analītiķi prognozē, ka jaunajam kompaktajam visurgājējam vajadzētu saukties "CX-4", taču koncerns rīkojās citādāk, lai gan "CX-30" pēc sava izmēra atrodas precīzi starp populārajiem "CX-3" un "CX-5"mazda modeļiem.

Paskatoties ir skaidrs, ka "CX-30" ir nobriedis un elegants "Mazda" "Kodo" dizaina filozofijas pārstāvis, kam papildu saturu piešķir unikālo "Skyactiv" tehnoloģiju komplekts. "Mazda CX-30" izskatā apvienotas drosmīgas visurgājēja proporcijas un minimālistiska, izkoptu līniju estētika, bet šo kombināciju vispārina tieši šajā modelī pielāgotā dizaina koncepcija "Sleek and Bold". Tajā apvienojas divi atšķirīgi elementi – plūdlīniju formas kupejas skaistums un SUV apņēmība.

Jaunā "Mazda" izmēru tabulā, iespējams, visprecīzāk atbilst teicienam "ne liels, ne mazs": 4395 mm garuma, 1795 mm platuma, 1540 mm augstuma, 2655 mm garuma riteņu bāzes. Tāda automašīna piemērotāka būs diviem vai mazai ģimenei, kas visvairāk laika pavada pilsētā, taču nevairās doties nedēļas nogales izbraucienā kaut kur tālāk.

"Mēs radījām "CX-30" tā, lai šī automašīna kļūtu par neatņemamu ikdienas dzīves partneri", uzsver Akira Marumoto, "Mazda" prezidents.

Jaunā modeļa ārpuses harmonija pārceļas arī uz automašīnas interjeru, kas bagātināts ar augstākās kvalitātes materiāliem.

"Mazda" inženieru komanda ir uzlabojusi automašīnas vadīšanas īpašības, nodrošinājusi to ar progresīvākajām drošības sistēmām, ierīkojusi īpaši ērtu mērinstrumentu paneli – tas ļauj izbaudīt vadīšanas dinamiskumu un vienlaikus pārliecību ceļā. Pilnīgas pabeigtības izjūtu automašīnas salonā rada augstākās kvalitātes jaunākās audio sistēmas – 8 skaļruņu "Mazda" vai 12 skaļruņu "Bose" sistēma.

"CX-30", tāpat kā jaunā "Mazda3", ir radīta, izmantojot jaunās paaudzes "Skyactive-Vehicle Architecture", kas akcentē cilvēka iedzimto līdzsvara izjūtu – projektējot vadītāja darba vietu, īpaši daudz uzmanības veltīts vadītāja gūžas novietojumam un izjūtām, veicot manevrus.

Visurgājējs tāpat tiks apgādāts ar "i-Active" ģimenes visu riteņu piedziņas sistēmu ar vilkmes sadales tehnoloģiju "G-Vectoring Control", kas ļauj gludāk izbraukt pagriezienus un vēl labāk saplūst ar automašīnu.

"CX-30" ir automašīna, ar kuru ceļojumos varēs doties ģimene vai draugu kompānija – lieliski izmantotā automašīnas iekšējā telpa un īpaši praktiskais bagāžas nodalījums (460 l tilpuma) nodrošina ceļojuma ērtumu, bet īpašās "CX-30" manevrēšanas īpašības ļauj vienkārši vadīt automašīnu gan ceļā, gan jebkurā autostāvvietā.

Radot "Mazda CX-30", tika rūpīgi piestrādāts pie tādām automašīnas bāzes funkcijām kā paātrinājums, pagriezieni un bremzēšana. Protams, to ietekmē ne tikai šasija un vadīšanas vai bremžu mehānismi, bet arī spēkstacijas, ar kurām var būt nodrošināts visurgājējs.

"CX-30" tiek piedāvāts ar jaunu "Skyactiv" ģimenes dīzeļdzinēju "Skyactiv-Euro 6d-TEMP" un "Skyactiv" ģimenes benzīna dzinējiem, tostarp arī ar revolucionāro "Skyactiv-X", kurā apvienoti gan dīzeļa, gan benzīna dzinēju degmaisījuma aizdedzināšanas principi. Turklāt visas modifikācijas ar benzīna dzinējiem būs ar "mild-hybrid" tipa hibrīda spēkstaciju, kas attiecīgajos apstākļos iedarbinās arī nelielu elektrisko dzinēju, kas aizvietos vai papildinās tradicionālo dzinēju.

"Mazda CX-30" tāpat ir saņēmusi bagātīgu "i-Activsense" drošības tehnoloģiju komplektu, ieskaitot arī jauno "Driver Monitoring" sistēmu, kas vēro vadītāja stāvokli un brīdina, ja tā uzvedībā ir potenciālas riska pazīmes. Sistēma fiksē vadītāja acu stāvokli, mirkšķināšanu, galvas kustības, pat mutes kustības, un brīdina, ja tā stāvoklī parādās acīmredzamas miegainības pazīmes. Kritiskā gadījumā sistēma pati aktivizē bremzēšanas viedsistēmu "Smart Brake Support", kas palīdz automašīnai apstāties.

Jaunie "Mazda CX-30" visurgājēji tiks ražoti galvenajās "Mazda" korporācijas rūpnīcās visā pasaulē, tādējādi nodrošinot vieglu jaunā modeļa sasniedzamību dažādu valstu lietotājiem.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 18.03.2024 - 01.04.2024 Skati Bauskas tūrisma objektus Lieldienās! Bauskas TIC
Lieldienu darbalaiks galvenajos tūrisma objektos. | Skatīt vairāk
Latvija
Aicina uz putnu vērošanas ekskursiju Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
7.aprīlī, pulksten 9.30 no Jelgavas Sv.Trīsvienības baznīcas torņa pagalma sāksies velo ekskursija “Braucam vērot putnus”. Pieteikšanās 63005447 | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 22.03.2024 - 01.04.2024 Lieldienas Tukuma novadā  Tukuma TIC
Lieldienas rītā, saulei lecot, jāmazgā mute, jo tad tiekot skaists. Nu, kad mute nomazgāta, var doties svinēt Lieldienas. Svini Tukuma novadā! | Skatīt vairāk
Brauc ar skolēniem uz Bauskas novadu! Bauskas TIC
Izzini Bauskas novadu, brauc pavasara ekskursijā kopā ar klasi! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::1.28463793sec.