Latvijā prezentē jauno «BMW X6»

Latvijā prezentēts jaunākās paaudzes "BMW X6", kas ir viens no populārākajiem vācu autokoncerna piedāvātajiem modeļiem Latvijā. Salonā tas būs apskatāms no 2019. gada 7. decembra, taču mašīnu jau izmēģinājuši vairāki desmiti interesentu, informē "Inchcape Motors Latvia" valdes loceklis Dmitrijs Zeļeņins.

"Kopš pirmās paaudzes "BMW X6" prezentācijas ir pagājuši jau vairāk nekā desmit gadi, taču tieši tāpat kā toreiz šajā modelī ir apvienots labākais no SUV (Sport Utility Vehicle) funkcijām – izmēri, klīrenss, ietilpīgs salons – un kupejas dizains. Jaunais "BMW X6" ir ļoti intuitīvi vadāma, ar jaunākajām tehnoloģijām, jaudu, labu manevrējamību un eleganci apveltīta automašīna," uzsver Mārtiņš Geršmanis, "Inchcape Motors Latvija" produktu speciālists.

"BMW X6" popularitāte visā pasaulē ir skaidrs neierastās "Sports Activity Coupé" koncepcijas panākumu apliecinājums. Spartanburgas rūpnīcā, ASV saražoti un visā pasaulē pārdoti vairāk nekā 446 tūkstoši auto.

Interesanti, ka auto raksturlielumi – asi iezīmētas līnijas, spēcīgi veidotas virsmas un proporcijas - ir tik pārliecinoši, ka inovatīvās melnās krāsas "Vantablack" ražotājs "Surrey NanoSystems" piekrita tās izmantošanai ekskluzīva šā modeļa auto apdarē. Tā tapa pasaulē vienīgais vismelnākais "BMW X6". Vismelnākā krāsa absorbē 99% gaismas, tādēļ ar to nokrāsoti objekti skatītājiem šķiet teju divdimensionāli. Tā tiek izmantota kosmosa pētniecībā, kur palīdz labāk saredzēt tālas galaktikas un vāji saredzamas zvaigznes, kas izkliedē saules gaismu un tādēļ nav redzamas.

"Surrey NanoSystems" vadītājs Bens Jensens atzina, ka diezgan ilgi nav bijis pārliecināts, vai patiešām ļoti melnā "VBx2" nanostruktūras krāsa būs piemērota automašīnām, taču "BMW X6" ekspresīvais un pārliecinošais dizains licis piekrist šim eksperimentam. Īpašie akcenti – izgaismots radiatoru dekoratīvais režģis, dubultie priekšējie lāzerlukturi un pārsteidzošie aizmugurējie lukturi – veido fascinējošus kontrastus ar melni krāsoto virsbūvi.

Izgaismoti radiatoru režģi un "BMW Laserlight" lukturi ir dažas no papildiespējām, kas ir pieejamas ikvienam jaunā "BMW X6" pircējam. Tāpat kā papildu aprīkojums ir pieejama, piemēram, integrēta aizmugurējās ass stūrēšanas iekārta, kas palielina manevrēšanas spēju pie zemākiem ātrumiem un stabilitāti pie lielākiem ātrumiem. Tāpat ir iespēja izvēlēties divas papildu pakotnes, piemēram, "M Sport" ne tikai padarīs auto vizuāli sportiskāku, bet arī ļaus iegūt sportiskākus piekares regulējumu. Tāpat "BMW X6" pirmo reizi ir iespēja izvēlēties "Off road" pakotni, kurā ir ietverti papildu virsbūves elementi, pneimatiskā balstiekārta, pašbloķējošais aizmugurējais diferenciālis, īpaši braukšanas režīmi. Papildus pieejamas arī riepas bezceļu braukšanai.

Patlaban "BMW X6" ir pieejams četrās versijās vai nu ar benzīna, vai ar dīzeļmotoru. Jaudīgākā benzīna versija ir aprīkota ar 4,4 litru V8 turbomotoru, jauda - 390 kW / 530 ZS, griezes moments -750 Nm. Savukārt dīzeļmotoru versijā ir pieejams, piemēram, sešu cilindru trīs litru motors ar 294 kW / 400 ZS jaudu un 760 Nm griezes momentu. Standarta konfigurācijā ir astoņu pakāpju automātiskā pārnesumkārba un elektroniskā "xDrive" pilnpiedziņas sistēma, kas ir savietota ar atsevišķi pieejamo adaptīvo kruīzkontroli.

Kopumā trešās paaudzes "BMW X6" izmēri ir mainījušies tikai nedaudz: tas ir kļuvis par 26 mm garāks (4935 mm), par 15 mm platāks (2004 mm) un par 6 mm zemāks (1696 mm). Bagāžas nodalījuma tilpums ir 580 litri, noliecot aizmugurējo sēdekļu atzveltnes, to var palielināt līdz 1530 litriem. Savukārt salona dizaina risinājumos izmantoti augstākās kvalitātes apdares materiāli, to papildina "LIVE Cockpit Professional" – divi 12,3 collu ekrāni – instrumentu panelis un skārienjutīgais centrālais ekrāns informācijas un izklaides vajadzībām, kā arī inteliģentais personālais asistents.

Jauno "BMW X6" Inchcape Motors Latvia salonā varēs apskatīt no 7.decembra, bet jau šobrīd iespējams pieteikties testa braucieniem. Auto jau ir iespējams pasūtīt, un tā cena ir, sākot no 75 850 eiro.

Par "Inchcape Motors Latvia"

Oficiālais BMW un BMW Motorrad pārstāvis Latvijā jau vairāk nekā desmit gadus. 2017.gadā uzņēmums saņēma "Ilgtspējas indeksa" sudraba kategorijas atzinību, kļūstot par pirmo un līdz šim vienīgo uzņēmumu auto nozarē Latvijā, kurš saņēmis šo apbalvojumu. Pasaulē "Inchcape" ir viens no vadošajiem auto tirdzniecības uzņēmumiem, kas pārstāvēts 32 valstīs un nodarbina vairāk nekā 18 000 darbinieku.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
6 populārākie brīvdienu galamērķi šogad airBaltic
Dodies neaizmirstamos piedzīvojumos un baudi Balkānu pasakainos skatus, vēsturiskās vietas un neskarto dabu. | Skatīt vairāk
Latvija 79 EUR
,,Higiēna renesansē” Bauskas pilī Bauskas TIC
Bauskas pils rīkotā Senā dzīvesveida skolas nodarbība piedāvā uzzināt, kāda bija higiēnas kultūra renesansē. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 26.03.2024 - 30.03.2024 Lieldienas | Šokolādes muzejā Pūrē Tukuma TIC
30. martā, pulksten 12:00 Lieldienās Šokolādes muzejā Pūrē ir iespēja uzburt saldu, pārsteigumiem bagātu dienu! | Skatīt vairāk
Zemgales pastalu izstāde Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
No 19. marta līdz 30. aprīlim Dzīvesziņas un arodu sētā, Vecpilsētas ielā 2 skatāma Zemgales pastalu izstāde. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.44249892sec.