«Renault Fuego» aprit 40 gadi

Fuego modeļa debija notika 1980. gada martā Ženēvas auto izstādē, un šis modelis kļuva par Renault coupé modeļu priekšteci.

Fuego vēsture aizsākās 1976. gada sākumā, kad tika ieviesta programma, kura paredzēja atjaunot visus Renault piedāvātos automobiļus. Viena no prioritātēm bija turpināt darbu pie vidējās klases auto modeļu izstrādes. GTS pieprasītākā versija starp 226 000 Fuego modeļiem, kas tika saražoti piecu gadu laikā.

1982. gada Renault Fuego bija pirmais automobilis ar infrasarkano centrālo atslēgu, bet vēlāk tas tika aprīkots ar stūres pogām, ērtākai audio sistēmas vadībai.

Divi modeļi – Renault 15 coupé un Renault 17 coupé – pavēra ceļu jaunajai sērijai Fuego. Jaunie modeļi, kuri tika pozicionēti kā populārie coupé automobiļi, tika radīti uz Renault 18 šasijas pamata. Pārtraucot uz skaitļiem balstīto nosaukumu tradīciju, tika uzsvērts Fuego starptautiskais raksturs un dinamika.

Automašīnas oriģinālais dizains asociējās ar ātrumu. Platās durvis ļāva ērtāk iekļūt salona aizmugurē. Virsbūves projekts – futūristisks ķīlis ar noapaļotām malām – tika prezentēts 1976. gada beigās slēgtā prezentācijā Renault valdei. Savukārt  Fuego modeļa publiskā debija notika 1980. gada martā Ženēvas auto izstādē. Jaunā līnija bija īstens 80. gadu stila pieteikums. Tehnoloģijas ziņā virsbūve līdz B stienim bija gandrīz identiska Renault 18 virsbūvei. Būtiskākās atšķirības vērojamas virsbūves aizmugurējā daļā.

Neraugoties uz sportisko līniju, četriem pasažieriem paredzētais, Fuego bija arī funkcionāls. Lielais panorāmas atloks ļāva vieglāk ievietot bagāžniekā lielākus priekšmetus, bet aizmugures sēdekļi bija saliekami. Bagāžnieka tilpums – 375 dm3 (saskaņā ar DIN - litri) neatšķīrās no standartiem, kas bija raksturīgi tā saucamajām ģimenes kompaktajām automašīnām, savukārt pēc sēdekļu salikšanas tilpums palielinājās pat līdz 814 dm3.

Salonā tika iekļauti aviācijas tipa priekšējie sēdekļi, kā arī tahometrs, pieejami tikai dārgākajās auto versijās. Papildus tam, pārdotākajam Fuego modelim bija elektriski paceļamie logi, velūra apdare, stūres pastiprinātājs un zaļā krāsā ietonēti logi. Visdārgākā no Fuego versijām – GTX – auto pasaules vēsturē zināms kā pasaulē pirmais masveidā ražotais automobilis ar infrasarkano tālvadības centrālo atslēgu.

Fuego mērķis bija kļūt par auto, kurš interesētu visas patērētāju grupas, neatkarīgi no potenciālo pircēju budžeta. Šī iemesla dēļ sērijai pievienojās gan TL pamata versija, gan Turbo modelis, gan GTL, TS, GTS, TX, GTX versijas. Tāpat bija pieejama Fuego versija ar dīzeļdzinēju. Motora tilpums bija no 1400 līdz 2000 cm3.

Fuego Turbodiesel versija, kas bija pieejama tikai Eiropā, bija aprīkota ar J8S dzinēju ar 2068 cm3 tilpumu un 88 ZS. Pirmās turbodīzeļa coupé sniegums bija lielisks. Maksimālais ātrums bija 177 km/h, paātrinājums 0-100 km/h - 13,2 s, tas vidēji patērēja apmēram 8 litrus dīzeļdegvielas uz 100 km. Līdz 1983. gada pavasarim, Renault Fuego Turbodiesel bija ātrākais dīzeļdzinēja auto pasaulē. Ārpus Francijas automašīna guva lielu popularitāti arī Beļģijā un Itālijā. Laižot klajā modeli 25 (1984. gadā), Fuego papildaprīkojums tika papildināts ar inovatīvo audio sistēmas vadību stūrē, elektrisku spoguļa regulēšanu un borta datoru.

GTS versija bija pieprasītākā starp 226 000 Fuego modeļiem, kas tika saražoti piecu gadu laikā. 1997. gadā Renault pasauli iepazīstināja ar Megane Coupe – automašīnu, kuru var uzskatīt par Fuego pēcteci.

1982. gada Renault Fuego bija pirmā automašīna ar centrālo atslēgu ar infrasarkano tālvadības pulti. Šis auto ir pazīstams arī ar to, ka bija aprīkots ar stūres pogām, ērtākai audio sistēmas vadībai. Kā pirmais coupé turbodīzeļa auto pasaulē, tas bija ātrākais sērijveida automobilis ar šādā veida piedziņu.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atklājam Turcijas sezonu! CelojumuBode.lv
Piedāvājumā mazcenas viesnīcas ar izlidošanu no Rīgas un Viļņas kā arī LUX viesnīcas ar vilinošām sezonas sākuma cenām... | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 01.03.2024 - 29.03.2024 Ģimenes Lieldienu atpūta Jūrmalā! Estravel Latvia
Pēdējās vietas! - rezervējiet atpūtu pavasara svētkos un izvēlieties DĀVANU no viesnīcas! // 2 naktis ģimenei + atpūtas piedāvājums + izvēlētā | Skatīt vairāk
no 450 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 26.03.2024 - 31.03.2024 Liepājas restorānu nedēļa Liepājas reģiona TIB
Liepājas restorānu nedēļa norisināsies desmit dienas, divas nedēļas nogales – no 12. līdz 21. aprīlim un tajā piedalīsies 23 Liepājas | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 21.03.2024 - 01.04.2024 Taizeme - dažādām gaumēm Estravel Latvia
Taizeme - piedzīvojumi // atpūta spa kūrortos // Izvēlieties ceļojumu atbilstoši savai gumei! Piedzīvojumu ceļojumiem - atlaides! | Skatīt vairāk
no 367 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.13567591sec.