Renault Type B atzīmē 120 gadu jubileju

Ir pagājuši 120 gadi kopš Renault Type B ieraudzīja dienas gaismu. Tikai gadu pēc leģendārā Voiturette laišanas tirgū Luijs Reno iezīmēja jaunu posmu automobiļu attīstībā.

Type B bija viens no pirmajiem modeļiem pasaulē ar slēgto virsbūvi, kura autovadītāju un pasažieri sargāja no vēja un sliktiem laika apstākļiem. Tas bija ievērojams solis uz priekšu, jo tajā laikā populāras bija atvērta tipa virsbūves, kas līdzinājās zirgu pajūgiem.

Ņemot vērā mūsdienīgos standartus, stingrs jumts automašīnai piešķīra visai netipisku izskatu. Tas bija tikpat augsts, cik garš. Virsbūve bija 1,9 metrus gara – par 50 cm mazāk nekā mūsdienu Renault Twizy – un iespaidīgi augsta – 1,8 metri. Luijs Reno šo virsbūves tipu nosauca par "coupé" jeb kupeju, atsaucoties uz tā laika zirgu karietēm. Kupeja bija divvietīga kariete, taču atšķirībā no Type B tās vadītāji sēdēja tālu priekšā un – pats galvenais – tie atradās ārā.

Otrajā sērijveida Renault modelī lielākoties tika izmantotas Voiturette – ko devēja arī par Type A – mehāniskās detaļas. Cita starpā tas bija aprīkots ar piedziņas vārpstu ar kardānsavienojumu. Tas bija moderns risinājums, salīdzinot ar tolaik plaši izmantoto piedziņas ķēdi. Automašīnu darbināja viena cilindra, ar gaisu dzesēts 450 cm3 dzinējs ar 2,7 ZS jaudu, kas Type B ļāva sasniegt iespaidīgu ātrumu – 45 km/h. Arī automašīnas svars bija ievērības cienīgs – 360 kg.

Type B sniedza iepriekš nebijušu komforta līmeni, ko augsti novērtēja turīgie pircēji. Tas deva nozīmīgu ieguldījumu uzņēmuma attīstībā, kur 1900. gada beigās strādāja 110 cilvēki – par 50 vairāk nekā gada sākumā. Pēc  gada automobilis tika aizstāts ar Type C, kas arī tika ražots kā kupeja ar slēgta tipa virsbūvi. Šis risinājums ir palicis ar mums līdz šai dienai.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 14.04.2024 - 19.04.2024 Tet Rally Latvia Liepājas reģiona TIB
2024. gada vasarā Latvija pirmo reizi uzņems FIA pasaules rallija čempionāta posmu. Tet Rally Latvia norisināsies no 18. līdz 21. jūlijam. | Skatīt vairāk
Ierobežots piedāvājuma - Hotel Jūrmala SPA Estravel Latvia
Esiet vieni no pirmajiem, kas bauda atpūtu Renovētajā Hotel Jūrmala SPA numurā un saņemiet dāvanu - neierobežotu Wellness Oasis apmeklējumju// līdz | Skatīt vairāk
no 94 EUR
Atlaides auto nomai Ungārijā Europcar
Nomā auto ar Europcar Budapeštā un saņem atlaidi! Izbaudi Budapeštas daudzveidību. | Skatīt vairāk
Atpūta un Gardēžu vakariņas Igaunijā Estravel Latvia
1 nakts 2 personām, brokastis un vakariņas Michelin ceļvedī ieteiktā restorānā, kā arī spa piedāvājums // līdz 31.05. | Skatīt vairāk
no 225 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.1410079sec.