«Auto 2020» speciālizlaidums Ķīpsalā jau šajā nedēļas nogalē

Jau nākamajā nedēļas nogalē, no 25. līdz 27. septembrim, Ķīpsalā notiks starptautiskās autoindustrijas izstādes “Auto 2020” speciālizlaidums. Šobrīd notiek dalībnieku aktīva gatavošanās ekspozīcijas ierīkošanai, un arvien vairāk dalībnieku jau atklāj kārtis, ar kādiem jaunumiem un pārsteigumiem sagaidīs izstādes speciālizlaiduma apmeklētājus.


Nākotnes mobilitāte būs elektrizēta, un to vairs nenoliedz pat līdz šim rūdītākie skeptiķi. Plaši pārstāvētajā “Audi” markas jaunāko modeļu ekspozīcijā ievērības cienīgākais būs “e-tron” elektromobilis. Tas ir samērā liels apvidus automobilis, kas tirgū konkurē ar pasaulē populāro “Tesla Model X”. Šis “premium” segmenta elektriskais “Audi e-tron” ir aprīkots ar 402 zirgspēku elektromotoru, kas ļauj no vietas līdz 100 km/h elektriskajam apvidniekam paātrināties sportiska auto cienīgās 5,7 sekundēs un maksimāli sasniegt 200 km/h. Turklāt ar šo masīvo elektromobili bez atkārtotas 95 kWh akumulatoru uzlādes var nobraukt “Tesla” cienīgu distanci – līdz pat 400 kilometru.


Pilnīgs pretmets milzīgajam “Audi e-tron” izstādes speciālizlaidumā būs mazais “Zojaz” elektromobilis – šis divvietīgais spēkrats sver nepilnus 500 kilogramus un spēj sasniegt ātrumu līdz 80 km/h, kas ir pietiekami pilsētas un piepilsētas satiksmei. Latvijā ir tikai divi šādi elektromobiļi, bet Eiropā tie īpaši pieprasīti ir Lielbritānijā, Vācijā un Polijā. Ar pilnu akumulatora uzlādi tas ir spējīgs nobraukt līdz 150 kilometru distanci. Un arī maksā šāds elektromobilis vairāk nekā pieckārtīgi lētāk nekā “Audi e-tron”.


Tomēr visvieglākais, efektīvākais un arī lētākais veids, kā iepazīt elektriskās piedziņas priekšrocības, īpaši jau straujo paātrinājumu, ir izbraukt ar elektrisko gokartu. Jaunumus šajā jomā “Auto 2020” speciālizlaidumā prezentēs pašmāju uzņēmums “Blue Shock Race”, kas izstrādā un ražo elektriskos gokartus un interesentiem arī piedāvā tos īrei.


Kā katru gadu, izstādē Ķīpsalā ar dažādām auto markām plaši pārstāvēta būs dīlercentra “Autobrava” ekspozīcija, kurā šoruden varēs apskatīt jauno “SEAT Leon”, kas ir astotās paaudzes “VW Golf” modeļa radinieks, ietilpīgo apvidnieku “SEAT Tarraco”, modernizēto krosoveru “Hyundai Kona”, vienu no auto tirgū pragmatiskākajām izvēlēm “Fiat Tipo”, kā arī jauno “Suzuki Vitara” apvidnieku, bet “Fiat Ducato” būs pārstāvēts jaunajā versijā ar CNG (dabasgāzes) dzinēju. Tāpat dažādu automobiļu marku jaunākie modeļi būs Latvijas autopircēju ceļveža “WhatCar.lv” stendā, kas pulcēs šī prestižā britu izdevuma “Car of the Year 2020” nomināciju uzvarētājus.


Savukārt sacīkšu komanda “RE Autoclub” izstādīs bezceļu sacensībās izmēģināto un speciāli tam pielāgoto “Ford Raptor” pikapu un ar īpašu virsbūvi aprīkoto rallijreida transportlīdzekli “Sisu Polar”, kas savos gabarītos – ar 12 metru kopgarumu un nepilnu četru metru augstumu – ir pat iespaidīgāks par “Burlak” visurgājēju, ko Ķīpsalā iepazinām pirms pāris gadiem. Trešais eksponāts “RE Autoclub” stendā būs “Mercedes-Benz Atego” kravas auto ar izolētu virsbūvi.


Vislielāko interesi noteikti piesaistīts unikāli, neparasti un oriģināli pārbūvēti automobiļi, kuriem “Auto 2020” speciālizlaidumā tiks rīkots konkurss “Auto Exotica Award 2020” kopumā 11 nominācijās, kurās apbalvos gan labākos restaurētos, gan pašbūvētos, gan arī tūningotos automobiļus. Konkursam ir pieteikts Latvijā zemākais zaporožecs, pirmais “widebody” stilā pārbūvētais “Subaru Impreza WRX Prodrive” projekts Baltijā, “Mad Max” kinofilmas stila “Chevrolet Corvette”, klasiskā “VW Beetle” louraiders, kā arī daudzi citi.


Turklāt šogad izstādes speciālizlaidumā pievienosies “CC Nation” kustība, kura ieguvusi plašu popularitāti autoentuziastu vidū ar vasaras sezonā rīkotajiem pasākumiem. Šīs apvienības oriģinālākajiem spēkratiem Ķīpsalā būs atvēlēta 300 kvadrātmetru platība.


"Auto 2020" speciālizlaidums būs piemērots visai ģimenei, jo dažādos konkursos un aktivitātēs varēs piedalīties arī bērni, piemēram, vērot ekstrēmus šovus ar velosipēdiem – velotriālu, "BMX freestyle" un "BMX Flatland". Savukārt automobiļu īpašnieki “Auto mehānika 2020” sadaļā varēs satikt profesionālus konsultantus dažādās auto remonta un apkopes jomās, kā arī iegādāties aksesuārus savam spēkratam vai instrumentus garāžai.


Lai dalība izstādē un tās apmeklējums būtu maksimāli drošs, Starptautisko izstāžu rīkotājsabiedrība

BT 1 ir ieviesusi virkni drošības pasākumu – atsevišķas ieejas un izejas, cilvēku skaita un plūsmas kontroli, pastiprinātu telpu dezinfekciju u. c. Par drošības pasākumiem uzzini: www.bt1.lv/auto/read.php?subid=10396


Izstādi “Auto” organizē Starptautisko izstāžu rīkotājsabiedrība BT 1.


Vairāk: www.balticmotorshow.com

Seko mums “Facebook”: www.facebook.com/autoizstade.kipsala

“Instagram”: www.instagram.com/balticmotorshow


Darba laiks:

25.–26. septembrī 10.00–19.00

27. septembrī 10.00–17.00


Biļetes var iegādāties jau tagad: www.bt1.lv/auto/buytickets.php



KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 24.03.2024 - 01.04.2024 Svini Lieldienas Bauskas novadā! Bauskas TIC
Esam apkopojuši Lieldienu svinību norises vietas Bauskas novadā! Foto:N.Veiss | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 18.03.2024 - 01.04.2024 Kokmuižā “Kocēnu pavasaris 2024” Valmieras TIC
31. martā no plkst.10.00-15.00 Kokmuižā “Kocēnu pavasaris 2024”. No plkst.11.00 svētku koncerts kopā ar pašdarbības kolektīviem. | Skatīt vairāk
Aicina uz putnu vērošanas ekskursiju Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
7.aprīlī, pulksten 9.30 no Jelgavas Sv.Trīsvienības baznīcas torņa pagalma sāksies velo ekskursija “Braucam vērot putnus”. Pieteikšanās 63005447 | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 21.03.2024 - 03.04.2024 “Mājas kafejnīcu dienas 2024”. Piesakies! Tukuma TIC
Aicinām Tukuma novada aktīvos ļaudis, kam patīk gatavot un uzņemt viesus iesaistīties arī šogad akcijā "Mājas kafejnīcu dienas 2024"! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::1.09333682sec.