Rīgas Motormuzeja Bauskas ekspozīciju papildina jauni spēkrati

2020. gada oktobrī Rīgas Motormuzeja Bauskas ekspozīciju papildinājuši trīs jauni eksponāti: Adler Trumpf Junior 1E (Vācija, 1936), Mercedes-Benz 300d (W189) (Vācija, 1958), kā arī RAF 2203 (PSRS, Vācija, 1986) bruņotais inkasācijas auto.

Adler Trumpf Junior 1E

Četrvietīgs kompaktklases automobilis ar nesošo virsbūvi un priekšējo riteņu piedziņu, kas tā laika spēkratiem nebija raksturīgi. Interesants fakts – rūpnīcā, kurā ražots šis auto, sākotnēji ražotas rakstāmmašīnas un velosipēdi.

Mercedes-Benz 300d (W189)

Augstākās klases Mercedes-Benz modelis, kas tautā ieguva iesauku “Adenauers” par godu tā laika Vācijas Federatīvās Republikas kancleram Konrādam Adenaueram. Šis ir pirmais Mercedes-Benz modelis, kam uzstādīta trīspakāpju automātiskā pārnesumkārba. Konkrēto spēkratu īpašu padara limuzīna izpildījums ar atdalošo starpsienu starp vadītāju un pasažieru salonu un tas, ka 1950./1960. gadu mijā auto kalpojis Vācijas vēstniecībā ASV.

RAF 2203

Inkasācijas automobilis, kas uzbūvēts vienā eksemplārā kā prototips, saglabājot RAF virsbūves priekšējo daļu. Automobilī ir 4 sēdvietas un vieta 300 kilogramiem kravas. Bruņotā automobiļa aizsardzība pret šāvieniem tikusi pārbaudīta poligonā – par to liecina ložu atstātās pēdas automobiļa logu stiklos.

Līdz oktobra beigām Bauskas ekspozīcijā var iepazīt Nacionālo bruņoto spēku fotoizstādi “Latvijas armija fotogrāfijās”. Izstāde veltīta Neatkarības kara un Latvijas armijas 100. gadadienai, tajā atspoguļota Latvijas bruņoto spēku kaujas spēju attīstība un gatavība aizsargāt Latviju. Izstādi veido 50 fotogrāfijas, kas uzņemtās laikā no 2015. līdz 2019. gadam un kurās redzami Nacionālo bruņoto spēku karavīri un militārā tehnika mācībās un dažādos publiskos pasākumos.

Bauskas ekspozīcija atvērta apmeklētājiem no trešdienas līdz svētdienai, no plkst. 10:00 līdz 18:00. Joprojām apmeklētājus aicinām rūpēties par sev un apkārtējiem drošu viesošanos muzejā. Ērtībai muzejā izvietoti spilgti dzelteni vienota dizaina un informācijas materiāli, kas veidoti saskaņā ar valstī noteiktajām sanitārā protokola prasībām, pieejami dezinfekcijas līdzekļi, sejas maskas un citi aizsardzības līdzekļi.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Grupas “Pienvedēja Piedzīvojumi” koncerts Valmieras TIC
12.aprīlī plkst.19.00 Valmieras Kultūras centrā norisināsies grupas “Pienvedēja Piedzīvojumi” akustiskais jubilejas koncerts kopā ar filmas | Skatīt vairāk
Latvija no 18 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 27.03.2024 - 31.03.2024 Lieldienas Jaunmoku pilī un parkā Tukuma TIC
Pirmajās Lieldienās, 31. martā, Jaunmoku pils aicina visus uz aizraujošu svinību dienu pils parkā. Šīs dienas laikā norisināsies aktivitātes visai | Skatīt vairāk
Putnu dienas pārgājiens Dzērbenē Cēsu TIC
Kopā ar LOB Cēsu putnu grupas pārstāvjiem Agnesi Gaili un Mārtiņu Plataci dosimies dabā, vērosim dažādas putnu sugas un atpazīsim to balsis! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 27.03.2024 - 02.04.2024 Lieldienu brīvdienas Liepājā Liepājas reģiona TIB
Gaidot pavasari, Liepāja priecēs ar Lieldienu rotājumiem – svētku olām un čivinošiem putniem, kā arī lielus un mazus aicinās uz svētku pasākumiem. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.50495696sec.