Jaunais «Hyundai i20» ienāk Latvijā

Šis pilnīgi jaunais Hyundai i20 ir iecienītā modeļa trešās paaudzes pārstāvis, kas piedāvā jaunu mērauklu B segmentam. Pirmā iepazīšanās ar i20 notika 2008. gadā. Modeļa pamatpīlāri ir kvalitāte, uzticamība un praktiskums. Tie bija vieni no Hyundai vislabāk pārdotajiem modeļiem Eiropā. Hyundai i20 tiek ražots Izmitas ražotnē Turcijā.

Salīdzinājumā ar priekšgājēju jaunais i20 ir ieguvis sportiskāku ārieni: jaunais augstums ir 1450 mm (par 24 mm zemāks), platums 1775 mm (+ 30 mm), bet garums — 4040 mm (+ 5  mm). Garenbāze ir 2580 mm (+ 10 mm). Kopējo veidolu noapaļo jaunā dizaina 17 collu alumīnija diski. Bagāžas vieta ir 351 litrs, tātad par 25 litriem vairāk nekā iepriekš.

Hyundai i20 iegūst pilnīgi jaunu dizainu, kas tam liek izskatīties vēl enerģiskākam. Sānu profila ķīļveida forma vēsta par modeļa enerģisko raksturu. Spēcīgo sānu līniju pabeidz unikālas formas C statnis. Jaunās aizmugures gaismas nevainojami saplūst ar automašīnas aizmugurējo daļu, akcentējot modeļa platumu un stāju. Jaunā forma vēsta par tā mūsdienīgumu un piedāvā premium klases sajūtas autovadītājiem.

Jaunā Hyundai i20 lielākā garenbāze un platums piedāvā vairāk vietas aizmugurē sēdošajiem. Plašais interjers sola labāku redzamību vadītājam. Panelim ir jauna, iespaidīga forma, kas kopā ar durvju iekšējo apdari akcentē automašīnas platumu. Dizaina iedvesmas avots ir daba. Tumšajā laikā jaunā i20 braucēji var izbaudīt arī patīkamo interjera gaismas diožu apgaismojumu.

Hyundai i20 informācijas un izklaides sistēma, savienojamības pakalpojumi un audio izvirza jaunu segmenta mērauklu

Jaunais Hyundai i20 ir aprīkots ar klasē labākajiem savienojamības pakalpojumiem un komforta piederumiem. Apple CarPlay un Android Auto tagad var izmantot ar bezvadu savienojumu kopā ar 8 collu informācijas un izklaides sistēmu, kā arī tie piedāvā iespēju spoguļot iOS un Android viedtālruņu darbības. Jaunais 10,25 collu digitālais mērinstrumentu panelis un navigācija kopā ar 10,25 collu krāsu skārienekrānu ir vizuāli vienoti. Skārienekrānu var arī dalīt, lai vienlaikus tiktu parādītas vairākas darbības. Jaunais digitālais instrumentu panelis ir kā standarta aprīkojums, sākot ar Comfort aprīkojuma līmeni.

Jaunais Hyundai i20 ir aprīkots arī ar Hyundai jauno Bluelink sistēmu, kas piedāvā vispusīgus, ar bezvadu savienojumu izmantojamus savienojamības pakalpojumus, piemēram, Hyundai LIVE Services, un attālinātās piekļuves iespējas ar viedtālruņa lietotni Bluelink. Ar Bluelink sistēmas palīdzību var, piemēram, nosūtīt naviģējamu mērķa adresi no viedtālruņa uz automobili, noteikt automobiļa atrašanās vietu, aizslēgt automobili no attāluma, kā arī pārbaudīt gaisa spiedienu riepās un iegūt informāciju par braucienu.  Bluelink sistēma pirmos piecus gadus ir bez maksas. Bluelink telemātika ir standartaprīkojums automašīnās, kurās ir navigācijas piederumu pakete.

Centrālās konsoles bezvadu uzlādes platforma ļauj nodrošināt bezvadu uzlādi ar Qi saderīgiem viedtālruņiem. Aizmugures pasažieriem ir pieejams USB uzlādes ports. Hyundai i20 ir pirmais Hyundai modelis Eiropā ar premium klases Bose audiosistēmu. Ar zemfrekvenču skaļruni aprīkotās sistēmas astoņi skaļruņi piedāvā augstākās kvalitātes klausīšanās pieredzi. Bose audio ir pieejams kopā ar Style Navi & Bluelink Pack papildaprīkojuma paketi.

Jauns drošības līmenis

Jaunajam Hyundai i20 ir uzstādīta Hyundai SmartSense drošības sistēma. Daudzas no šīm īpašībām nav ierastas B segmenta automašīnās.

Hyundai i20 piedāvā navigācijas bāzes viedo kruīza kontroli (Navigation-based Smart Cruise Control, NSCC), kas izmanto automašīnas navigācijas sistēmu, lai paredzētu līkumus un taisnos posmus, attiecīgi pielāgojot transportlīdzekļa ātrumu, lai brauciens būtu drošs. Kruīza kontrole ir pieejama visā jaunā i20 klāstā. NSCC sistēma un automaģistrāļu braukšanas palīgsistēma (HDA) ir pieejam kopā ar navigācijas sistēmu un adaptīvo kruīza kontroli Comfort un Style aprīkojuma līmenī kā papildaprīkojuma pakete.

Ātruma ierobežojuma pārsniegšanas gadījumā inteliģentā ātruma ierobežošanas sistēma (Intelligent Speed Limit Assist, ISLA), kas ir visa i20 klāsta standartaprīkojums, brīdina autovadītāju gan ar skaņu, gan vizuāli. Kombinācijā ar ātruma ierobežotāju ISLA var pat neatkarīgi pielāgot automašīnas ātrumu. Style aprīkojuma līmeņa standartaprīkojuma vai Comfort aprīkojuma līmeņa Smart Cruise Pack papildaprīkojuma paketē ir iekļauta joslu sekošanas palīdzības sistēma (Lane Follow Assist, LFA), kas automātiski pielāgo stūres vadību, lai jaunais i20 vienmēr atrastos braukšanas joslas vidū.

Style aprīkojuma līmenī pieejamās Safety Pack papildaprīkojuma paketes piedāvājumā iekļautā aklās zonas brīdinājuma sistēma (Blind-spot Collision Avoidance Assist Warning, BCA) izmanto radaru automašīnas aizmugurējo stūru uzraudzībai un brīdina, konstatējot citu transportlīdzekli. BCA pēc nepieciešamības bremzē, lai izvairītos no sadursmes vai novērstu kaitējumu.

Automātiskā sadursmes novēršanas sistēma (Forward Collision Avoiance Assist, FCA) ir atjaunināta un tagad atpazīst ne tikai automašīnas, bet arī gājējus un velosipēdistus. Pavisam jaunajam i20 ir arī eCall ārkārtas zvanu sistēma, ar kuras palīdzību braucēji var sazināties ar avārijas dienestu, nospiežot pogu. Sistēma aktivizējas automātiski, ja izplešas transportlīdzekļa drošības spilveni. Jaunā Hyundai i20 klāsta standartaprīkojumā ir iekļauta FCA un eCall sistēma.

Jaunais Hyundai i20 piedāvā arī uzlabotas iespējas automašīnas novietošanai stāvvietā. Kad automašīna pārvietojas atpakaļgaitā, šķērsojošās satiksmes sadursmes novēršanas palīgs (Rear Cross-traffic Collision Assist, RCCA) sniedz skaņas signālu par transportlīdzekļiem, kas tuvojas no sāniem un Parking Collision-avoidance Assist - Reverse (PCA-R) pēc nepieciešamības bremzē, lai izvairītos no sadursmes. RCCA satur Style aprīkojuma līmenī pieejamo Safety Pack papildaprīkojuma paketi un PCA Style aprīkojuma līmeņa Navi & Bluelink Pack papildaprīkojuma paketi.

Visa i20 klāsta drošības piederumu klāstā ir iekļauts arī joslu saglabāšanas palīgs (Lane Keep Assist, LKA), par vadītāja uzmanības pazemināšanos brīdinoša sistēma (Driver Attention Warning, DAW), kā arī tālo gaismu pārslēgšanas palīgsistēma (High Beam Assist, HBA).

Piedāvājumā vieglā hibrīda sistēma ar efektīvu degvielas patēriņu

Hyundai i20 dzinēju klāstā pirmoreiz ir iekļauta 48 V vieglā hibrīda sistēma, kas par 3‒4 % samazina automašīnas degvielas patēriņu un CO2 izmešus. Vieglā hibrīda sistēma Latvijā tiek piedāvāta kopā ar 120 zirgspēku 1,0 T-GDi benzīna dzinēju un 7-DCT divkāršā sajūga automātisko transmisiju.

Piedāvājumā bez vieglā hibrīda sistēmas ir arī 100 zirgspēku 1,0 T-GDi benzīna dzinējs, kas ir aprīkots automašīnām ar 7-DCT automātisko transmisiju vai 6 pārnesumu manuālo transmisiju. Trešās dzinēja maiņas opcija ir četru cilindru 84 zirgspēku 1,2 litru MPi dzinējs ar piecu pārnesumu manuālo transmisiju.

Salīdzinājumā ar savu priekšgājēju jaunais Hyundai i20 sver par 4 % mazāk, tādējādi solot arī konkurētspējīgas CO2 vērtības. Mazāks svars nozīmē arī ekonomiskāku mobilitāti, neatsakoties no autovadīšanas komforta. Jaunā modeļa augsto degvielas ekonomijas līmeni vēl veicina dzinēja automātiskā izslēgšanas un iedarbināšanas sistēma (Idle Stop and Go, ISG).

Jaunais Hyundai i20 ienāk Latvijā 2020. gada novembrī. Hyundai i20 klāsta cenas sākas no 13 990 eiro (i20 Hatchback 1.2 MPi 84 ZS 5 pārnesumu manuālā transmisija). Nākamajā gadā Hyundai i20 klāstu papildinās gluži jauni N Line un N modeļi.

- Jaunā Hyundai i20 novatoriskā formas dizaina iedvesmas avots ir Hyundai Sensuous Sportiness dizaina valoda

- Pirmoreiz i20 modelis ir pieejams ar degvielas patēriņa ziņā efektīvo 48 V vieglo hibrīdo spēka piedziņu

- Hyundai i20 modelis ir ieguvis jaunu informācijas un izklaides sistēmu, savienojamības pakalpojumus un audio, kas nosaka jaunu segmenta standartu

- Hyundai i20 ir uzstādīta progresīvā Hyundai SmartSense drošības sistēma

- 2021. gadā i20 klāstu papildinās gluži jauni N Line un N modeļi.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Programma ANTISTRESS Rehabilitācijas centrs Jaunķemeri
Ieelpot. Izelpot. Un ļauties, lai procedūrām bagātā programma ANTISTRESS Jūs ved 10 dienu ceļojumā prom no stresa atstātajām sekām - tuvāk | Skatīt vairāk
no 700 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 15.03.2024 - 30.03.2024 Lieldienu brīvdienas outlet ciematā ViaJurmala
Lieldienu atrakcijas visai ģimenei ar animatoriem. Pasākuma vadītājs - Lieldienu zaķis. Putnu būrīšu meistarklase. Olu krāsošanas darbnīca. | Skatīt vairāk
Danču vakars ar Tautas mūzikas kopu Valmieras TIC
6.aprīlī plkst.18.00 Valmieras Kultūras centrā norisināsies Danču vakars kopā ar Tautas mūzikas kopu. | Skatīt vairāk
5 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 25.03.2024 - 31.03.2024 Pastaigas vecpilsētā gida pavadībā Liepājas reģiona TIB
Katru sestdienu un svētdienu plkst. 12.00, gids ar zaļi sarkano Liepājas karodziņu rokās gaidīs pie koncertzāles “Lielais dzintars”. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.29344296sec.