Apvidus automobiļu nākotne ir hibrīdi

Tuvākajā nākotnē visi transportlīdzekļi būs elektrificēti, bet autoindustrija uz jauno enerģijas veidu nepārslēgsies vienā dienā. Pēdējo gadu laikā izmaiņas bijušas straujas, bet tajā pašā laikā pakāpeniskas. Apvidus automobiļu segmenta līderis Land Rover demonstrē skaidru attīstības virzienu modernajiem modeļiem – tie būs ar hibrīda spēka agregātu, jo šāda virsbūves tipa automobiļu elektrifikācija ir ļoti racionāla.

“Jau kādu laiku saņemam klientu pieprasījumus par Land Rover un Range Rover modeļiem ar uzlādējamā (plug-in) hibrīda sistēmu – patērētāji izvēlas jaunākās tehnoloģijas, kā arī balansu starp jaudu un ekoloģiju. Britu autoražotājs ir ņēmis vērā globālās tendences, jaunākās ekoloģiskās normas un ir pirmais pasaulē, kas jau piedāvā sešus SUV ar uzlādējamā hibrīda sistēmu,” norāda Juste Šataite (Justė Šataitė), Land Rover mārketinga vadītāja Baltijas valstīs.

Gandrīz visi modeļi pieejami hibrīda versijā

Apvidus automobiļiem elektromotora un akumulatoru komplekta papildu kilogrami ir mazāk jūtami. Turklāt lielāks inerces spēks ļauj rekuperēt vairāk enerģijas, bet momentānais griezes moments nodrošina labāku dinamiku un ievērojami mazāku vides piesārņojumu nekā dīzeļauto. Citkārt garākiem pārbraucieniem piemērotam automobilim uzlādējamā hibrīda sistēma nodrošina arī maza pilsētas auto priekšrocības.

Land Rover ekoloģiskā ziņā izceļas uz visu pārējo SUV ražotāju fona. Starp visiem šīs markas modeļiem pieejamajiem motoriem ir populārais 3 litru V6 dīzeļdzinējs, kā arī 2 litru benzīna un dīzeļa agregāti, no kuriem vairums ir aprīkoti vēl ar MHEV (Mild hybrid electric vehicle) tehnoloģiju un tādējādi ir dēvējami par daļējiem hibrīdiem.

MHEV sistēma izmanto ar siksnu piedzenamu startera ģeneratoru (BiSG), kurš akumulē bremzēšanas enerģiju. Šī elektroenerģija tiek uzglabāta 48 voltu litija jonu akumulatorā. Pēc tam šī elektroenerģija tiek pielietota, kad automobilis paātrinās. Tāpat tā nodrošina maigāku Start/Stop sistēmas darbību. Šādas sistēmas priekšrocības ir zemāks degvielas patēriņš nekā iekšdedzes motoram bez tās.

Tomēr vislielākās priekšrocības sniedz uzlādējamā hibrīda sistēma, kas apvieno ekoloģisku braukšanu (nulles emisijas) ar augstāku veiktspēju.

Vēl vairāk priekšrocību

Uzlādējamā hibrīda sistēma pieejama visos Land Rover modeļos, izņemot jauno Discovery. Elektrificēto SUV piedāvājums ir ļoti plašs – no Range Rover Evoque ar 150 ZS hibrīda sistēmu līdz dinamiskajam Range Rover ar 404 ZS.

Visjūtamākā degvielas ekonomija ir Land Rover flagmanim, kas aprīkots ar uzlādējamā hibrīda sistēmu. Autovadītāji, kuri regulāri uzlādē 13,1 kWh akumulatoru un nobrauc 100 kilometrus, vidēji patērēs mazāk nekā 4 litrus benzīna. Tas ir izcils rezultāts ietilpīgam SUV, kura pašmasa ir divarpus tonnas.

Elektromotora nodrošinātā jauda, augstāks griezes moments un zemāks degvielas patēriņš veicina arī labāku dinamiku. Range Rover Sport versijā ar uzlādējamo akumulatoru vidējais degvielas patēriņš ir 3,3 līdz 3,8 litri uz 100 km, bet tajā pašā laikā šis apvidus automobilis spēj no 0 līdz 100 km/h paātrināties 6,5 sekundēs, kā arī sasniegt maksimālo braukšanas ātrumu 220 km/h.

Elektromotora momentāni pieejamais maksimālais griezes moments paver jaunas iespējas arī bezceļu braukšanā, kur šis parametrs ir krietni svarīgāks nekā maksimālā jauda. Land Rover ir viens no autoražotājiem, kuram ir lieliska izpratne par jaunās paaudzes spēka agregātu potenciālu.

Hibrīda sistēma pat Defender modelim

Tā nav tikai sagadīšanās, ka leģendārajam Defender modelim arī ir plaša hibrīda spēka agregātu izvēle. Vairums no tiem ir daļējie hibrīdi (MHEV), bet pircējiem drīz tiks piedāvāta arī modifikācija ar 2 litru benzīna dzinēju, elektromotoru un uzlādējamo akumulatora komplektu.

Spēka agregāts ir viens no svarīgākajiem parametriem automobilim, kas spējīgs uzbraukt līdz pat 45 grādus stāvā kalnā un pārvarēt līdz 90 centimetrus dziļu braslu. Defender uzlādējamais hibrīda agregāts ir ar ļoti augstu veiktspēju – tā maksimālais griezes moments sasniedz 640 ņūtonmetru. Turklāt pilnīgi elektriskajā režīmā Defender spēs nobraukt līdz pat 40 kilometru bez atkārtotas uzlādes.

Hibrīda sistēma ļauj autovadītājam būt arī daudz diskrētākam, kad nepieciešams. Uz lielceļa iespiest akseleratora pedāli un sasniegt vairāk nekā 100 km/h ātrumu ir prieks, bet, braucot apdzīvotā vietā vai piebraucot pie sava iecienītā restorāna, klusums ir daudz piemērotāks nekā iekšdedzes dzinēja rūkoņa. Elektriskā piedziņa sniedz šādu iespēju.

Visi Land Rover uzlādējamie hibrīdi jau ir pieejami iegādei, un pirmie PHEV modeļi pie klientiem Latvijā nonāks 2021. gada pirmajā pusē.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 28.03.2024 - 02.04.2024 Lieldienas Augšdaugavas novadā. TAKA
Augšdaugavas novada tūrisma objektu darba laiks Lieldienās. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 28.03.2024 - 04.04.2024 Aktuālās izstādes Liepājā Liepājas reģiona TIB
Iepazīsties ar šī brīža aktuālajām izstādēm Liepājā – ieplāno un iedvesmojies! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 21.03.2024 - 30.03.2024 DENISS PASHKEVICH TRIO Valmieras TIC
29. martā pl.19:00 kultūrtelpā Akustika viesosies Deniss Paškevičs, Kaspars Rolšteins un Arkādijs Gotesmans festivāla “JAZZ ROOM FEST ’24” | Skatīt vairāk
20 EUR
Pilna Servisa Līzings Passat Europcar
Pilna Servisa Līzinga piedāvājums VW Passat Variant MY24 Elegance. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.1651969sec.