«Hankook» Baltijas 1000 km nedēļas nogale aptvers piecas sacensības trīs dienās

Hankook Baltijas 1000 km sacensību grafiks ir apstiprināts. Visas trīs dienas no 2016. gada 16. jūnija līdz 18. jūnija būs piepildītas ar autosportu no agra rīta līdz vēlam vakaram. Papildus tam cilvēkiem tiks piedāvātas izklaides ne vien auto24ring trasē, bet arī Pērnavas centrā. Tātad kas notiks sportiskās jūnija nedēļas nogales laikā Igaunijā?

1000 km sacensību dalībnieki trasē ieradīsies 15. jūnijā. Dienas gaitā trasē norisināsies treniņi, bet vakarā komandām būs jāiziet tehniskā komisija un administratīvā komisija. Autosporta fani visu dienu var pavadīt Pērnavas pludmalē un trasē ierasties vakarpusē.

Galvenais ceturtdienas notikums – atklāšana Pērnavā

Sacīkšu automobiļi auto24ring trasē ieradīsies agrā 16. jūnija rītā. Turpināsies trešdienas vakarā iesāktā tehniskā komisija un administratīvās procedūras, pēc kurām visiem dalībniekiem būs sapulce. Atlikusī dienas daļa tiks veltīta treniņiem.

"Šī ir pirmā reize, kad mēs brauksim Pērnavas trasē. Kad mēs saņēmām piedāvājumu, man nebija ilgi jādomā. Parasti sacensībās startē 20-30 braucēji, bet mūsu vēsturē uz vienu pasākumu ir bijuši arī 75 piloti,” tā stāsta Mini Ziedas (līdzīgs seriāls kā Minišoseja Latvijā) organizators Remigijus Venys.

Tās ir sacensības gan iesācējiem, gan pieredzējušiem braucējiem. Dalībnieki tās iecienījuši mazās dalības maksas, vienkāršo tehnisko noteikumu un sacensību kvalitātes dēļ.

Youngtimer sacensības - sacīkstes vēstures cienītājiem. Startēt drīkst tikai automašīnas, kas ražotas pirms 1990. gada 1. janvāra. Kā piemērus var minēt 3. sērijas (E30) BMW, Ford Sierra, 4. paaudzes Honda Civic u.tml. Visi auto tiek iedalīti divās grupās pēc dzinēju tilpuma: līdz 2,0 litriem un virs 2,0 litriem.

"Youngtimer automašīnas ir nepieciešamas šādos pasākumos. Tās dominēja autosporta pasaulē pirms 20 gadiem, tādēļ līdzjutējiem būs unikāla iespēja salīdzināt vēsturiskos sacīkšu automobiļus ar jaunākajiem,” skaidro Hankook Baltijas 1000 km sacensību organizators Darius Grinbergas.

Lai vai kā šīs ir tikai aktivitātes trasē. Galvenais ceturtdienas notikums – Hankook Baltijas 1000 km sacensību atklāšana – norisināsies Pērnavas centrā. Skatītājiem atrādīsies visu dažādo sacensību dalībnieki.

Četras sacensības piektdienā

Sacensības neapstājas arī piektdienā. Mini Ziedas un Youngtimer otrie braucieni sāksies jau 10:00 un pēc tiem trase būs rezervēta 1000 km sacensību braucējiem.

Īsi pēc pusdienām uzmanība tiks pievērsta pāris igauņu inženierzinātņu studentiem, kas auto24ring trasē aizvadīs vairākus demonstrācijas apļus ar pašu radītu elektrisku formulu.

14:00 tiks dots starts kroskartu sacensībām. Tas ir Somijā radies sacensību seriāls, kurā tiek braukts ar bagija tipa spēkratiem. Jāatzīmē, ka auto24ring pieejama ne vien asfalta, bet arī grants rallijkrosa trase, līdz ar to skatītāji varēs vērot konkurētspējīgas rallijkrosa sacensības.

Īsi pēc kroskarta bagiju brauciena visi 1000 km dalībnieki dosies trasē, jo 15:00 sāksies galvenā notikuma kvalifikācija.

Pēc 16:00 nākamās četras stundas rezervētas Mannergute Mooduvott. Šīs neparastās izturības sacensības tiek veiktas ar automašīnām, kuru vērtība nepārsniedz 700 eiro. Dalībnieki savus auto vienmēr pamatīgi izpušķo un izdaiļo, lai pievērstu pēc iespējas lielāku publikas uzmanību, jo šajās sacensībās ātrums nav svarīgākais. Tas, kurš pirmais ierauga finiša karogu, nav uzvarētājs. Mannergute Mooduvott organizatori nosaka uzvarētāju vadoties pēc automašīnas oriģinalitātes un braucēju ieguldītajām pūlēm visu četru stundu garumā.

Gan ceturtdiena, gan piektdiena trasē noslēgsies identiski: autosporta faniem tiks piedāvāta iespēja izbraukt ar Race Taxi, izbaudot īstu sacīkšu pieredzi auto24ring trasē.

Lielā sestdiena

Sacensību dienas sākumā faniem būs iespēja tikt izvizinātiem ar Ring Taxi, savukārt pusstundu pirms divpadsmitiem uz taisnes stāsies Hankook Baltijas 1000 km sacīkšu automobiļi. Skatītājiem būs gana laika, lai tos izpētītu, jo sacensību starts tiks dots 12:00.

Organizatori paredz, ka sacensības beigsies pēc 8 stundām. Tās ilgs tik ilgi, kamēr pirmā komanda sasniegs 313 apļu (1000 km) atzīmi.

Pēc finiša trasē norisināsies apbalvošanas ceremonija. Pēc tās visi līdzjutēji tiks aicināti pievienoties ballītei ar braucējiem vienā no Pērnavas naktsklubiem.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 15.04.2024 - 22.04.2024 Publikācija “TRAĶU REĢIONA GARŠU KRĀSAS” Trakai TIC
Publikācija “TRAĶU REĢIONA GARŠU KRĀSAS” | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 17.04.2024 - 23.04.2024 Sama modināšanas svētki Koknesē Aizkraukles novada TIC
Tradicionālie Sama modināšanas svētki Koknesē norisināsies 10. un 11.maijā. | Skatīt vairāk
Ekskursija Valmieras novadā Valmieras TIC
5.maijā aicinām atklāt Valmieras novada stāstus pirmajā no Lielās Valmieras novada autobusu ekskursijām - "Uz saldējuma galvaspilsētu" Rūjienas pusē! | Skatīt vairāk
35 EUR
Orientēšanās sezona sākas jau 16.aprīlī! Alūksnes TIC
Orientēšanās pasākumam HORIZONTS šogad lieli svētki - uzsākta 40.jubilejas sezona. Tiekamies jau otrdien, takās kas bija tik populāras! | Skatīt vairāk
no 2.00 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.50004697sec.