Sveču mēnesī Alūksnes novada Jaunlaicenes muižas muzejā gatavo sveces

Alūksnes novada Jaunlaicenes muižas muzejs ziemas periodā, īpaši jau Sveču mēnesī – februārī, aicina uz iglītojošo nodarbību “Nu ir gaiša istabiņa”.

Ziema atkal šogad padevusies tāda pelēka. Dienas īsas un tās pašas bez saules. Bet jau izsenis šim tumšajam laikam kā gaismas avots tika gatavotas sveces. Līdz pat mūsdienām sveces nav zaudējušas savu nozīmi. Tās arī mūsdienās ir gaismas un siltuma simbols.

Muzeja piedāvātās izglītojošās nodarbības laikā var uzzināt par telpu apgaismošanas vēsturi, apskatīt senos telpu apgaismošanas priekšmetus no muzeja krājuma, izbaudīt skala dedzināšanas demonstrāciju un pats var pagatavot sveci. Agrāk sveces gatavoja pārsvarā no taukiem, uz svētkiem no vaska. Sveču gatavošanā tika izmantotas dažādas metodes – liešana, tīšana un mērkšana. Muzejā jūs varēsiet pagatavot sveci ar mērkšanas metodi, jo tieši tā tika gatavotas sveces Jaunlaicenes muižā pirms apmēram 150 gadiem.

Izglītojošā nodarbība būs interesanta un saistoša visu vecumu apmeklētāju grupām, bet īpaši tā paredzēta pamatskolas skolēniem. Uz nodarbību gan iepriekš jāpiesakās – tālrunis: 29356277, e-pasts: [email protected].

Ziemas laikā Jaunlaicenes muižas muzejs piedāvā arī citas nodarbības siltās telpās. Muzejā var iemācīties un pagatavot pastalas, satīt un iemācīties dancināt vāveri, iepazīt senu rotaļlietu gatavošanu un apgūt spēlēšanos ar tām. Jaunlaicenes muzejs ir vienīgais muzejs Latvijā, kas nopietni un jokojoties stāsta par malēniešiem, viņu raksturu un valodu, kā arī piedāvā uzspēlēt malēniešu vārdu spēli.

Apmeklē Jaunlaicenes muižas muzeju un kopā darbojoties, apgūstot un uzzinot kaut ko jaunu, ziema liksies īsāka un vairs ne tik drūma!

Sīkāku informāciju par muzeja piedāvājumu vari noskaidrot zvanot pa tel.22415419, rakstot uz [email protected], vai dodoties uz Jaunlaicenes muižas muzeju, kas atrodas Alūksnes novada, Jaunlaicenes pagastā, “Dravniekos”.

Apskaties arī citas brīva laika pavadīšanas iespējas Alūksnes novadā visitaluksne.lv

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 05.03.2024 - 23.03.2024 Starptautiskais zvaigžņu festivāls Liepājas reģiona TIB
Liepājas Starptautiskajā zvaigžņu festivālā, 15. martā koncertzāles “Lielais dzintars” ar džeza programmu publiku priecēs “Trio Elpo”. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 13.03.2024 - 24.03.2024 Kristapa Vanadziņa Trio LATVISKĀ ELEGANCE Valmieras TIC
23.martā plkst.18.00 kultūrtelpā Akustika aicinām uz Kristapa Vanadziņa Trio koncertprogrammu "LATVISKĀ ELEGANCE". | Skatīt vairāk
20 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 17.03.2024 - 25.03.2024 Juris Pavītols un Matīss Pavītols Valmieras TIC
24.martā plkst.16.00 kultūrtelpā Akustika rokgrupas “Līvi” dibinātājs Juris Pavītols kopā ar dēlu Matīsu Pavītolu sniegs akustisku koncertu. | Skatīt vairāk
15 EUR
Lieldienu brīvdienas outlet ciematā ViaJurmala
Lieldienu atrakcijas visai ģimenei ar animatoriem. Pasākuma vadītājs - Lieldienu zaķis. Putnu būrīšu meistarklase. Olu krāsošanas darbnīca. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::2.03522396sec.