Alūksnes Bānīša stacijā izbaudi virtuālās realitātes brilles, spēles un multimediālo ekspozīciju

Jaunā ekspozīcija restaurētajā, vēsturiskajā Alūksnes stacijas bagāžas šķūnī atklāj unikālus 10 dzelzceļa staciju stāstus caur fotogrāfijām, videosižetiem un interesantām spēlēm.

Iedomājoties par vēsturi, izstādēm vai muzejiem, tie gan pieaugušajiem, gan bērniem un jauniešiem šķiet garlaicīgi un nemoderni. Bānīša stacija atbilst 21. gadsimta muzejam -  interesantie veidi kā izzināt vēsturi un iepazīt Bānīša stāstu. Alūksnes Bānīša stacijas ēka izvirzīta Latvijas Arhitektūras balvai, nominācijā “Gada labākā būve Latvijā” – pie tās iemīļojuši fotografēties skaistu bilžu mednieki.

Ekspozīcijas dizains ir veidots gluži kā vilciena vagons, rodas sajūta, ka atrodies vilcienā un dodies ceļā. Lūkojoties cauri izstādes stilizētajiem 10 staciju logiem, klausoties vietējo cilvēku stāstus, kuru dzīve, darbs vai pārvietošanās saistīta ar Bānīti, garām aizslīd vietējā ainava.  

Attīstoties tehnoloģijām arvien vairāk tās interesē gados jaunākus, zinātkārus ekspozīcijas apmeklētājus. Ikvienam no viņiem ir iespēja digitāli sajust, kā pasauli redz vilciena mašīnists, izbraukt ar dīzeļlokomotīvi, tikai atliek uzlikt virtuālās brilles un ļauties piedzīvojumam.

Interesenti var apskatīt, kas ir noslēpts Bānīša bagāžas kastēs – tās ir lietas, kas saistītas ar dzelzceļa uzturēšanu un apkalpošanu - visu iespējams pašiem aptaustīt. Atbildi uz erudīcijas jautājumiem par Gulbenes-Alūksnes dzelzceļa līniju un noskaidro, kuram stacijas darbinieka amatam atbilst Tavas zināšanas. Apmeklētājiem interesanti būs piedalīties viktorīnā, kurā jāuzmin Bānīša sliežu platums. Sliedes inovatīvi ir iestrādātas Bānīša stacijas grīdā, zem stikla, kas noteikti patiks ikvienam apmeklētājam – virs tām stāvot, ir interesanta sajūta, ko rada atrašanās uz caurspīdīgas grīdas.

Stacijā ir pieejama arī filmiņa, tā stāsta par to, kā dzelzceļš attīstās Eiropā, kā attīstījušās un mainījušās dzelzceļa līnijas Latvijā.

Piedzīvo to visu pats, dodies brīvdienu piedzīvojumā uz Alūksni! Iepriekš piesakoties, iespējams ļauties piedzīvojamam, organizēt tematiskos pasākumus draugu, kolēģu vai skolēnu grupām.

Multimediālā ekspozīcija visiem interesentiem ir atvērta no 2018. gada septembra un dod iespēju viesoties un izzināt Bānīša vēsturi visās sezonās.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Grupas “Pienvedēja Piedzīvojumi” koncerts Valmieras TIC
12.aprīlī plkst.19.00 Valmieras Kultūras centrā norisināsies grupas “Pienvedēja Piedzīvojumi” akustiskais jubilejas koncerts kopā ar filmas | Skatīt vairāk
Latvija no 18 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 18.03.2024 - 01.04.2024 Skati Bauskas tūrisma objektus Lieldienās! Bauskas TIC
Lieldienu darbalaiks galvenajos tūrisma objektos. | Skatīt vairāk
6 populārākie brīvdienu galamērķi šogad airBaltic
Dodies neaizmirstamos piedzīvojumos un baudi Balkānu pasakainos skatus, vēsturiskās vietas un neskarto dabu. | Skatīt vairāk
79 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 28.03.2024 - 01.04.2024 Pavadi Lieldienu brīvdienas Jēkabpilī!  Jēkabpils novada TIC
Pavadi Lieldienu brīvdienas Jēkabpils novadā! Esi aktīvs, dodies dabā, apmeklē pasākumus! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::1.27570391sec.