Bauskas pilī notiks senās mūzikas ansambļa «Luteduo» koncerts «Baroque Insight»

Sestdien, 2017. gada 11. februārī, plkst. 17:00 Bauskas pilī koncertu sveču gaismā sniegs senās mūzikas ansamblis “Luteduo” no Polijas, klausītājiem atskaņojot koncertprogrammu “Baroque Insight” jeb “Ieskats barokā” ar ievērojamiem itāļu, franču un spāņu baroka mūzikas skaņdarbiem.

Poļu senās mūzikas ansambļa “Luteduo” sastāvā spēlē Anna Kovalska un Antons Birula, kuri ansambli izveidoja, galveno uzmanību vēršot uz ilgi novārtā atstāto baroka lautu dueta repertuāru. Abi mūziķi lautas spēli apguvuši Hāgas Karaliskajā Konservatorijā Nīderlandē. Antons Birula savas zināšanas papildinājis arī Ķelnes Mūzikas augstskolā Vācijā. 2002.gadā ansamblis izdevis disku “Baroka lautu duets”. Vēlākajos gados mūziķi strādāja arī pie citiem projektiem, kas ietvēra dažādu laika periodu mūzikas atskaņošanu uz vēsturiskiem instrumentiem, sākot ar renesanses un baroka, beidzot ar 19. gadsimta mūzikas repertuāru.   

Koncertprogramma “Baroque Insight” tiek atskaņota uz brīnišķīgiem baroka instrumentiem – teorbas un ģitāras. Tā ietver dižo itāļu lautas un teorbas virtuozu svinīgo mūziku (Alessandro Piccinini un Girolamo Kapsberger), temperamentīgos pirmo spāņu ģitāras meistaru skaņdarbus (Gaspar Sanz un Santiago de Murcia) un melanholiskās franču baroka komponistu skaņdarbu noskaņas (R. de Visée un F. Couperin).

Izveidots Polijā, ansamblis veiksmīgi sevi pierādījis un uzstājies Austrijā, Beļģijā, Čehijā, Igaunijā, Somijā, Francijā, Vācijā, Itālijā, Nīderlandē, Lietuvā, Rumānijā, Krievijā, Slovākijā, Ukrainā, Šveicē un tagad arī Latvijā, savu pirmo koncertu sniedzot tieši Bauskas pilī. Abiem mūziķiem koncertā pievienosies ansambļa jaunākā dalībniece – Alisa Birula, spēlējot renesanses un baroka laikā iemīļoto mūzikas instrumentu – lautu.

Biļetes iepriekš pārdošanā var iegādāties Bauskas pils muzeja kasē un rezervēt pa tālr. 63923793, 63922280 vai e-pastu: [email protected]. Rezervētās biļetes jāizpērk ne vēlāk kā 30 min. pirms pasākuma.

Biļetes cena: 8 EUR

Sīkāka informācija pieejama muzeja mājas lapā: www.bauskaspils.lv

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu


 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 31.03.2024 - 20.04.2024 Kandavā tikšanās ar "Nelūgtajiem viesiem"  Tukuma TIC
Sarunu vakars ar Leldi Kovaļovu un Andri Daugaviņu - Kandavas vīna namā 20.aprīlī. | Skatīt vairāk
Latvija
Laivojiens pa Gauju 25.maijā Gulbenes novada TIC
25.maijā norisināsies jau otrais aktīvās atpūtas pasākumu cikla “Normāls notikums” posms – laivojiens pa Gauju no Lejasciema līdz Pukstiem. | Skatīt vairāk
UFO stāstīs jokus Tukumā Tukuma TIC
Ja meklē iespēju aizmirst ikdienas rūpes, nāc 26.aprīlī pulksten 19:00 uz Tukuma pilsētas Kultūras namu! | Skatīt vairāk
Uz Tukumu pēc literatūras! Tukuma TIC
Pagājušajā gadā Tukums tika iekļauts UNESCO radošo pilsētu tīklā kā literatūras pilsēta. Esam lepni par iegūto statusu un aicinām uz pasākumiem. | Skatīt vairāk
Uzņēmumi


Park Hotel Latgola
,


SIXT Latvija
,


Trakai TIC
,


Ventspils TIC
,

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.43454194sec.