Bauskā jau otro gadu norisināsies «Vimbu svētki»

Bauskā, vienā no populārākajām vimbu makšķerēšanas pilsētām Latvijā, 15. aprīlī jau otro reizi norisināsies pasākums visai ģimenei – “Vimbu svētki”, kur laikā no 10.00 – 15.00 notiks labas gribas makšķerēšanas sacensības, kā arī dažādas aktivitātes dāmām un bērniem.

“Pasākuma galvenā iecere ir agrā pavasarī radīt svētkus visai ģimenei, lai kopīgi atpūstos un iesaistītos izglītojošās nodarbēs. Kamēr makšķerēšanas entuziasti dodas upē, tikmēr dāmas un bērni varēs piedalīties citās aktivitātes, lai visa ģimene šajā skrejošajā laikmetā varētu svētdienā būt kopā,” stāsta “Vimbu svētku” organizētāja Līga Stankeviča.

Ikviens interesents, ievērojot saistošos noteikumus, varēs piedalīties labas gribas makšķerēšanas sacensībās. Sacensību uzvarētājiem un katram to dalībniekiem būs sarūpētas vērtīgas balvas no „N-G mix” un citiem makšķernieku vidū atzītiem specializētiem veikaliem. Svētku iespaidīgāko lomu palīdzēs noteikt pasākuma vadītājs – makšķernieks un dabas pētnieks Māris Olte. Tāpat lekcijās un individuālās sarunās par zivsaimniecību, ekoloģiju, rekreāciju dabā, makšķerēšanu, kā arī citām saistošām tēmām informēs pasaules čempions makšķerēšanā Pēteris Lideris un zinātnieks Matīss Žagars.

Kamēr vīri būs aizņemti pierādot savas prasmes labas gribas makšķerēšanas sacensībās, tikmēr biedrība “Homo ecos” zem apsildāmas telts jumta vadīs radošas un izglītojošas aktivitātes jaunākajiem pasākuma apmeklētājiem. Bērni kopā ar darbnīcu vadītājiem mācīsies atpazīt dažādas zivju sugas, vēros un iesaistīsies leļļu teātrī par dabas aizsardzību, uzzinās vērtīgus faktus par ūdens piesārņojumu, kā arī vienkāršotā veidā caur spēles elementiem izzinās zaļo kustību. Savukārt dāmām pasākuma teritorijā tiks piedāvātas lekcijas par “zero waste”, veselīgu uzturu, pārtikas iegādes plānošanu, otrreizēju lietu pārstrādi un citām saistošām tēmām.

Par muzikālo noformējumu visas dienas garumā rūpēsies dabas draugs un makšķernieks Roberts Gobziņš, kā arī gaidāma apvienības “Very Cool People” uzstāšanās.

Svētkos darbosies īpaši pielāgota virtuve, kur makšķernieku noķertās vimbas pēc tradicionālās Bauskas receptes tiks apstrādātas un sagatavotas kūpināšanai. Par zivju dūmošanu atbildīgi būs sava amata lietpratēji – kūpinātavas abas.lv.

Pasākumā būs iespēja iegādāties dažādus gardumus un amatnieku darinājumus mājražotāju tirdziņā, piedalīties aizraujošās aktivitātēs, copēt un baudīt uz vietas kūpinātas vimbas – 15. aprīlī tiekamies Bauskā – pasākumā visai ģimenei “Vimbu svētki”!

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu


 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Ostrava. Hokeja čempionāts Estravel Latvia
Aviobiļetes un viesnīca. // Nenokavējiet aviobiļešu iegādi uz Otavu - Hokeja Pasaules čempionāts jau drīz! Vietu skaits ierobežots | Skatīt vairāk
no 545 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 26.03.2024 - 05.04.2024 Sagaidīsim pavasari Augšdaugavas novadā! TAKA
Gaidām apmeklētājus mūsu dabas objektos Augšdaugavas novadā. | Skatīt vairāk
Daiļslidošanas sacensības  Valmieras TIC
No 6. līdz 7. aprīlim Valmieras Olimpiskā centra ledus hallē notiks starptautiskas daiļslidošanas sacensības “Wolmar Spring Cup 2024”. | Skatīt vairāk
Publiskā ekskursija ar gidu Zeltiņos Alūksnes TIC
6.aprīlī pulksten 11:00 atvērtā ekskursija Kodolraķešu bāzē Zeltiņos ar gidu. | Skatīt vairāk
no 2.00 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.10899401sec.