Atklāj jaunu velomaršrutu pierobežā «Krāslava – Piedruja»

2020. gada 19. jūlijā Krāslavā tika dots starts velobraucienam pa jaunizveidoto vietēja mēroga velomaršrutu Nr.789 "Krāslava - Piedruja" Latvijas-Baltkrievijas robežā. Marķētais velomaršruts ir aptuveni 30 kilometrus garš. Tas virzās pa grants, meža ceļiem un pļavu takām.

Atklāšanas dienā 88 velo braukšanas entuziasti un aktīvās atpūtas piekritēji no dažādām Latvijas vietām bija sabraukuši kopā, lai atklātu velomaršrutu, kas ved caur AAA "Augšdaugava" teritorijas 3 pagastiem - Krāslavas, Kalniešu un Piedrujas.

Pozitīvā atmosfērā laiks pagāja nemanot, brauciena laikā velobraucējiem bija paredzētas pieturas, lai atgūtu spēkus, kā arī uzzinātu kaut ko jaunu par īpašām vietām un objektiem, kas atrodas visa maršruta garumā.

Starts tika dots pie Krāslavas poliklīnikas, kur visus brauciena dalībniekus uzrunāja un labu ceļavēju novēlēja Krāslavas novada TIC vadītāja Tatjana Kozačuka un Vidzemes tūrisma asociācijas vadītājs, kā arī Latvijas velo tūrisma eksperts Raitis Sijāts.

Enerģijas pilni un pozitīvi noskaņoti velobraucēji uzsāka savu ceļu, pagriežoties no A6 (Rīga – Baltkrievijas robeža) šosejas pa labi. Sekojot koka norādēm, pēc 15 nobrauktiem kilometriem velobraucēji nokļuva pirmajā pieturā – pie Indricas Sv. Jāņa Kristītāja Romas katoļu baznīcas, kas ir vecākā koka baznīca Latgalē.

Apskatījuši baznīcu un iepazinušies ar tās vēsturi, kā arī atjaunojuši spēkus un izgaršojuši Latgales kulinārā mantojuma ēdienus, 88 velo braucēji devās tālāk.

Šķērsojot Indricas upi, kur paveras ainavisks skats uz apkārtējo dabu, braucēji no Kalniešu pagasta nokļuva Piedrujas pagastā. Pie Indricas upītes ir labiekārtota atpūtas vieta, kur nepieciešamības gadījumā var atpūsties. No Indricas upes līdz nākamajai atpūtas vietai, kas atrodas pie Kolodas ezera, ir jānobrauc apt. 8 km. Vairums velo braucēju izmantoja iespēju nopeldēties un izbaudīt Kolodas ezera atspirdzinošo ūdeni.

Nākamā apskates vieta – viesnīca "Piedruja". Tā piedāvā naktsmītnes 52 personām ērtos un mājīgos numuriņos. Iepriekš piesakot, te var nobaudīt gardus ēdienus, kas pagatavoti pēc vietējo saimnieču receptēm.

Tālāk ceļš ved līdz ciematam Piedruja, kam ir sena un interesanta vēsture. Piedruja sagaida ar tādām arhitektūras pērlēm kā Piedrujas Sv. Jaunavas Marijas debesīs uzņemšanas Romas katoļu baznīca un  Piedrujas Sv. Nikolaja pareizticīgo baznīca. Vērts apmeklēt arī unikālo Daugavas akmeni un, iepriekš piesakoties, Piedrujas muzeju.

No Piedrujas pagasta centra līdz velomaršruta finišam vairs nebija palicis tāls ceļš, bet velobraucēji zināja, ka finišā viņus sagaida kaut kas interesants. Velomaršruta galamērķī, kur paveras skaistākais skats uz Daugavas upes krastu, kā arī uz Baltkrievijas ciemu Druju, ir labiekārtota vēl viena atpūtas vieta, kurā uzstādīti septiņi lieli, skaisti koka krēsli. Vieta ir kā miera osta, kur paslēpties no ikdienas steigas un vērot dabu.

Finišā, baudot sātīgo putru, velobraucēji dalījās iespaidos par jauno velomaršrutu "Krāslava – Piedruja". Braucēji atzina, ka tas ir interesants un aizraujošs maršruts, kas ļauj nesteidzīgi atpūsties kopā ar ģimeni, draugiem vai domubiedriem.

Katra jauna maršruta vai objekta atklāšana ir skaisti svētki tūrisma nozarē strādājošajiem, tieši tāpēc finišā bija sarūpēts vēl viens pārsteigums – svētku torte, lai atjaunotu maršrutā patērēto enerģiju.

Velomaršruts ir izveidots un atpūtas vietas labiekārtotas, pateicoties īstenotā ELFLA projekta Nr. 19-03-AL33-A019.2201-000003 "Velomaršruta izveide un labiekārtošana Latvijas-Baltkrievijas pierobežā" finansējumam un Krāslavas novada domes  līdzfinansējumam.

Mazās arhitektūras formas visa maršruta garumā izveidoja SIA "CBF&LANDSCAPE", bet koka norādes meistarīgi izgatavoja Nauris Lipšāns.

Maršruta izveidē tika iesaistīti daudzi vietējie cilvēki. Īpašs paldies Piedrujas un Kalniešu pagastu pārvaldes vadītājai Svetlanai Kozlovskai, Piedrujas pagasta kultūras nama vadītājai Zitai Lukšai, Piedrujas pagasta saimniecības nodaļas vadītājam Josifam Borščevskim, Piedrujas pagasta zemniekam Jurijam Švabam.

Paldies par sadarbību atklāšanas pasākuma organizēšanā Piedrujas robežapsardzības nodaļai, Kaplavas un Ūdrīšu pagastu vadītājam Anatolijam Vecelim, Krāslavas pašvaldības policijas kolektīvam, P/A "Labiekārtošana K" kolektīvam, medmāsai Mārītei Ļoļānei, Tatjanai Prašmutei, Ludmilai Paņko, Helēnai Račickai, Jāzepam Blaževičam, Vjačeslavam Drozdam, Aleksandram Kurilovičam, Valērijam Anetjko un visiem brīvprātīgajiem, kas labprāt iesaistījās organizatoriskajā darbā.

Jaunā velomaršruta izveidi iniciēja un maršruta atklāšanas pasākumu organizēja Krāslavas novada tūrisma informācijas centrs sadarbībā ar Krāslavas novada domi.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
"Baroka mūzikas ģēniji" Rundāles pilī Bauskas TIC
Esi aicināts uz Liepājas Simfoniskā orķestra koncertprogrammu Rundāles pilī! | Skatīt vairāk
Latvija
,,Higiēna renesansē” Bauskas pilī Bauskas TIC
Bauskas pils rīkotā Senā dzīvesveida skolas nodarbība piedāvā uzzināt, kāda bija higiēnas kultūra renesansē. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 23.03.2024 - 29.03.2024 Ceļš uz sakārtotu ķermeni un prātu! Via Vitalité
Via Vitalité ir četru zvaigžņu svara korekcijas un labsajūtas centrs Aizputē. Piedāvājam programmas "Pamata","Exstra","Relax". Zvaniet +371 20 605 553 | Skatīt vairāk
no 145 EUR
6 populārākie brīvdienu galamērķi šogad airBaltic
Dodies neaizmirstamos piedzīvojumos un baudi Balkānu pasakainos skatus, vēsturiskās vietas un neskarto dabu. | Skatīt vairāk
79 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::1.51309705sec.