Tukuma pusē ceļotājus aicina uz atvērtajām dienām laukos

2019. gada maija sākumā trīs dienas - no sestdienas, 4. maija līdz pirmdienai, 6. maijam uz akciju "Atvērtās dienas laukos 2019" aicina lauku tūrisma asociācija "Lauku ceļotājs". Akcijas mērķis ir popularizēt laukus, laukos audzētus, ražotus, gatavotus produktus, pakalpojumus, kā arī ieinteresēt iedzīvotājus iepazīt lauku dzīvi, nobaudīt lauku labumus, atrast saimniecības, no kurām iegādāties laukos audzētus un ražotus produktus, kā arī izbaudīt aktivitātes un sajūtas, ko var piedzīvot laukos.

Akcijas ietvaros Tukuma pusē ciemos aicina gan zvejnieku sētas un zemnieku saimniecību īpašnieki, gan amatnieki, kā arī vīndari un pat meldersieva ūdensdzirnavās.

Tikai sestdien, 4. maijā pulksten 12.00 uz riktīg' fīr zvejnieku sētā – aicina "Dieniņas". Kā sola saimniece: "Dos ēst, dos dzērt' un dārbs ar būs." Apmeklētāji tiks iepazīstināti ar zvejnieku sētas vēsturi, ikdienas darbiem un daudz ko citu. Norisināsies arī zivju degustācija. Nepieciešama iepriekšēja pieteikšanās! Adrese: "Dieniņas", Bērzciems, Engures pagasts, Engures novads. Vairāk informācijas un pieteikšanās pa tālruni 26676283.

Apmeklētājus no 4. līdz 6.maijam gaidīs arī Abavas vīna darītava un pagrabs pie Tukuma, kas aicina svinēt svētkus ar Latvijas garšu. Vīna darītava piedāvās dažādu sauso, saldo vai mix dzērienu degustāciju. Akcijas laikā būs ekskluzīva iespēja apskatīt vīna ražotni. Vizītes ilgums atkarīgs no apmeklētāju skaita, tāpēc nepieciešama iepriekšēja rezervācija. Minimālais grupas skaits: 6 cilvēki (pieaugušie). Adrese: Kalējkrāmi", Slampes pagasts, Tukuma novads. Vairāk informācijas pa tālruni 26630022.

Akcijā visas trīs dienas piedalās arī BIO zemnieku saimniecība "Ošnieki". "BIO tirgotavā" varēs iegādāties pašu jaunās ražas agrīnās kultūras kā piemēram: salātus, redīsus, dilles, iepriekšējā gada ražas dārzeņus, kā arī citu bioloģisko sertificēto saimniecību saražoto produkciju. Būs iespēja gūt interesantu informāciju par saimniecību un produktiem. Nepieciešama iepriekšēja pieteikšanās. Adrese: "Kannenieki", Zemītes pagasts, Kandavas novads. Vairāk informācijas pa tālruni 28775254.

Turpat blakus būs iespēja izbaudīt "Tēviņu" mājas vīnu un viesmīlību. Apmeklētājiem būs iespēja piedalīties bezmaksas vīna degustācijā un pieneņu vākšanas talkā, kas nepieciešama pieneņu vīna ieguvei, kā arī citās aktivitātēs. Viesojoties zemnieku saimniecībā "Tēviņi", būs iespēja saņemt 20% atlaidi apmeklējumam un nakšņošanai dažādos Kandavas puses tūrisma uzņēmumos. Adrese: "Tēviņi", Zemītes pagasts, Kandavas novads. vairāk informācijas un pieteikšanās pa tālruni 29106705.

Akcijas ietvaros visa trīs dienas apmeklētājiem atvērts būs arī amatnieku veikals "Pūralāde" Kandavā. Šeit būs iespēja iegādāties Kandavas puses un Latvijas amatnieku darinājumus un piedalīties vilnas vērpšanas meistarklasēs. Šo dienu laikā būs iespēja iegādāties arī stādus, diedzētus zaļumus, un citus Latvijā audzētus un sagatavotus veselīgus produktus ar 10% atlaidi visiem pirkumiem. Vilnas vērpšanas līgums pieteikties iepriekš. Veikala darba laiks no 10.00 līdz 15.00. Adrese: Ūdens iela 2 – 2, Kandava. Vairāk informācijas pa tālruni 26113310.

No 4. līdz 6 maijam būs iespēja viesoties arī Kandavas keramikas ceplī, kur darbojas keramiķe Linda Romanovska. Viņa pastāstīs par savu ikdienu - keramikas arodu un specifiku, kā arī parādīs, kā no māla pikas izgatavot trauciņu neizmantojot mehāniskas ierīces. Varēs apskatīties un iegādāties keramikas izstrādājumus - bļodas, krūzes un krūkas. Šajās dienās būs iespēja arī piedalīties radošā darbnīcā un pašiem izgatavot trauciņu (krūzīti, bļodiņu vai bļodu). Apmeklējumu obligāti pieteikt vismaz stundu iepriekš! Adrese: Dzeņu iela 2, Kandava. Vairāk informācijas pa tālruni 26369421.

Jaunpils pusē 4., 5. un 6.maijā - katru dienu no pulksten 10.00  līdz 18.00 apskatei būs atvērtas Jaunpils ūdensdzirnavas. Katrs individuāli varēs iepazīties ar dzirnavām, tajās notiekošajiem procesiem, graudkopību muižu laikos un mūsdienās. Neizpaliks arī graudaugu un to pārstrādes produktu atpazīšana. Visas akcijas dienas pulksten 12.00, 14.00 un 16.00 ekskursijā pa dzirnavām vedīs Meldersieva vai Medermeitiņa. Būs iespēja arī izzināt maizes cepšanas procesu un degustēt dažādu graudu un garšu maizi no "Lestenes maiznīcas". Vēl dzirnavu pagalmā tiks ceptas pankūkas, būs silta tēja un vārīsies zupa. Adrese: Jaunpils pils, Jaunpils, Jaunpils pagasts, Jaunpils novads. vairāk informācijas pa tālruni 26101458, www.jaunpilspils.lv

Jaunpilī visas trīs dienas no 4. līdz 6.maijam no pulksten 10.00 līdz 18.00 apmeklētājus gaidīs arī Jaunpils Amatu māja. Te būs iespēja doties ekskursijā "No aitas muguras līdz segai" kā arī piedalīties radošajās nodarbībās: mandalu veidošanā no augu sēklām, "Draudzības aproces" jeb pīnītes pīšanā pa apli un trauku veidošanā ar glazūru un apdedzināšanā. Adrese: "Ērģelnieki", Jaunpils, Jaunpils pagasts, Jaunpils novads. Vairāk informācijas pa tālruni 28301408

Viesus Jaunpils pusē gaidīs arī lauku māja "Rogas". Visas dienas no 4. līdz 6.maijam būs iespēja piedalīties ekskursijā pa saimniecību: iepazīties ar lauku saimniecības ikdienas dzīvi, piedalīties piena pārstrādes procesā – piena krejošanā, sviesta kulšanā, siera vārīšanā un gatavo produktu degustēšanā. Iespēja arī pusdienot, piedaloties zupas vārīšanā no lauku labumiem. Pusdienas par ziedojumiem. Adrese: "Rogas", Jaunpils pagasts, Jaunpils novads. Vairāk informācijas pa tālruni 29199848.

Vairāk informācijas par akcijas dalības vietām mūsu pusē un visā Latvijā www.celotajs.lv.

Iesāksim vasaras tūrisma un ražošanas sezonu ar piedalīšanos akcijā "Atvērtās dienas laukos" mūspusē! Uz Tukumu pēc smukuma!

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 24.03.2024 - 01.04.2024 Svini Lieldienas Bauskas novadā! Bauskas TIC
Esam apkopojuši Lieldienu svinību norises vietas Bauskas novadā! Foto:N.Veiss | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 22.03.2024 - 01.04.2024 Lieldienas Tukuma novadā  Tukuma TIC
Lieldienas rītā, saulei lecot, jāmazgā mute, jo tad tiekot skaists. Nu, kad mute nomazgāta, var doties svinēt Lieldienas. Svini Tukuma novadā! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 29.03.2024 - 31.03.2024 Lieldienas Tukuma Pilsētas parkā Tukuma TIC
Tradicionālo svētku svinības jau atkal Tukuma pilsētā! Lieldienu izdarības, radošās darbnīcas, spēles, rotaļas, trušu māja un kazlēni, muzikālā | Skatīt vairāk
Skolēnu pavasara ceļvedis Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
Noderīgs materiāls skolēniem un ģimenēn plānojot pavasara atpūtu Jelgavas pusē. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.48386598sec.