Dobeles dižie sniegavīri jau 10. reizi priecē pilsētas iedzīvotājus un viesus

Cauri deviņām Latvijas kaprīzajām ziemām Dobeles dižie sniegavīri ir veiksmīgi atnākuši līdz savam desmitajam saietam.

Šķiet, vēl pavisam nesen pulcējāmies jautrajā Sniegavīru piecu gadu dzimšanas ballītē, apbrīnojot vareno svētku torti, bet nu klāt jau apaļā jubileja. Arī šajā svētku reizē būs gan diža torte, gan arī Dobelē vēl nebijuši muzikāli viesi – astoņi diži džezmeņi ar tikpat dižiem mūzikas instrumentiem.

Katru gadu Sniegavīru saietam ir sava tēma. Tā kā šoziem muzikālie sniegavīri apmetīsies Bērzes upes kreisā krasta promenādē pie Dobeles mūzikas skolas un jaunās koncertzāles "Zinta", var teikt, ka jubilejas sezonai ir muzikāls akcents.

Saiets tiek rīkots, sadarbojoties Dobeles novada pašvaldībai ar vietējiem uzņēmējiem. Sniegavīru izgatavošanā ir izmantoti Dobeles uzņēmumu – putupolistirola ražotāja SIA "Tenapors" un sveču ražotāja SIA "Baltic Candles Ltd" – materiāli. No tiem veidotie Dobeles sniegavīri ir augstvērtīgi tēlniecības darbi, kas apliecina, cik radoši var spēlēties ar sniegavīru tēmu.

Sniegavīrus katru gadu veido profesionālas un Latvijā labi zināmas tēlnieces Inta Berga un Agnese Rudzīte – Kirillova. Viņām palīdz Jānis Bergs un Anatolijs Kirillovs. Radošās komandas darbu nemainīgi organizē pašvaldības arhitekts Jānis Kukša.

Tik daudz figūru un tik milzīga materiāla kubatūra, tik augsts mākslinieciskais līmenis un neparasts materiāls – tas patiešām ir iespaidīgi, – Sniegavīru saietu vērtē Jānis Kukša.  

Desmit gados ir tapis vairāk nekā 130 dažādu sniegavīru  – muzikanti, dzejnieki, dažādu profesiju pārstāvji, karaļi un bruņinieki, sportisti un kosmonauti. Sniegavīru saimi katru gadu papildina jaunas figūras, tiek atjaunotas vecās, bet daudz dižie vīri, savu laiku čakli nokalpojuši, dodas prom.

Baltie sarkandeguņi ir iemantojuši tālu slavu un kļuvuši par Dobeles ziemas vizītkarti. Droši var apgalvot, ka Eiropā Dobele ir vienīgā pilsēta, kur katru ziemu savā saietā pulcējas varenie sniegavīri, pilsētas sejā ievelkot dzīvespriecīgus vaibstus un motivējot ceļotājus arī ziemā apciemot Dobeli.  

Dižos sniegavīrus Dobelē varēs satikt līdz 2020. gada 10. februārim.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Grupas “Pienvedēja Piedzīvojumi” koncerts Valmieras TIC
12.aprīlī plkst.19.00 Valmieras Kultūras centrā norisināsies grupas “Pienvedēja Piedzīvojumi” akustiskais jubilejas koncerts kopā ar filmas | Skatīt vairāk
Latvija no 18 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 19.03.2024 - 29.03.2024 Lieldienas Rīgas Motormuzejā Motormuzejs
Aicinām apmeklēt Rīgas Motormuzeju Lieldienu brīvdienās! 29. martā būs iespēja piedalīties Lieldienu aktivitātēs - olu meklēšanā muzeja | Skatīt vairāk
6 populārākie brīvdienu galamērķi šogad airBaltic
Dodies neaizmirstamos piedzīvojumos un baudi Balkānu pasakainos skatus, vēsturiskās vietas un neskarto dabu. | Skatīt vairāk
79 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 18.03.2024 - 01.04.2024 Kokmuižā “Kocēnu pavasaris 2024” Valmieras TIC
31. martā no plkst.10.00-15.00 Kokmuižā “Kocēnu pavasaris 2024”. No plkst.11.00 svētku koncerts kopā ar pašdarbības kolektīviem. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.69660902sec.