Dobelē atklāj Dabaszinātņu mācību centru

2019. gada 20. novembrī Dobelē svinīgi atklāts jaunais un modernais Dobeles novada izglītības iestāžu Dabaszinātņu mācību centrs. Centra atklāšanas pasākumā piedalījās Dobeles novada domes priekšsēdētājs Andrejs Spridzāns un izglītības ministre Ilga Šuplinska.

Jaunajā mācību centrā ir mūsdienu prasībām atbilstoša, moderna mācību vide. Centra kopējā platība ir vairāk nekā 1 700 m2, un tajā atrodas ķīmijas, bioloģijas, fizikas, matemātikas un informātikas klases, kā arī Dobeles Valsts ģimnāzijas reģionālais mācību centrs.  Klašu telpas ir aprīkotas ar ergonomiskām mēbelēm un modernām laboratorijām. Būvdarbu ietvaros ir labiekārtota skolas teritorija - ir demontēta vecā mūra ēka, kuras vietā ir ierīkots auto stāvlaukums, kā arī ir izbūvēti ārējie tīkli un jauns piebraucamais ceļš starp Dobeles Valsts ģimnāziju un Dobeles 1. vidusskolu.

Jaunbūves projektēšanu veica SIA "Inxide" un SIA "AR.4" - arhitekts Andris Vītols, būvdarbus veica SIA "Būvfirma Vītols" - atbildīgais būvdarbu vadītājs Juris Vītols, būvuzraudzību veica SIA "Latvijas Būvuzraugs", atbildīgais būvuzraugs Indulis Eglītis. Mēbeles un laboratoriju aprīkojumu piegādāja UAB "ISKU Baldai" filiāle un SIA "Saint-Tech".

Dobeles novada izglītības iestāžu (Dobeles Valsts ģimnāzijas un Dobeles 1. vidusskolas) Dabaszinātņu mācību centra būvniecība un mēbeļu un aprīkojuma iegāde veikta darbības programmas "Izaugsme un nodarbinātība" 8.1.2. specifiskā atbalsta mērķa "Uzlabot vispārējās izglītības iestāžu mācību vidi" ietvaros, īstenojot projektu "Dobeles novada vispārējās izglītības iestāžu mācību vides uzlabošana", ID Nr. 8.1.2.0/17/I/016.

Dobeles novada pašvaldība 2018. gada 19. februārī parakstīja līgumu ar Centrālo finanšu un līgumu aģentūru par vispārējo izglītības iestāžu mācību vides uzlabošanas projekta īstenošanu, kura mērķis ir attīstīt Dobeles novada izglītības iestāžu - Dobeles Valsts ģimnāzijas, Dobeles 1. vidusskolas un Dobeles sākumskolas - infrastruktūru, uzlabot izglītības kvalitāti un sekmēt kompetenču pieejā balstītā vispārējā izglītības satura pakāpenisku ieviešanu. Projekta ietvaros ir uzbūvēta dienesta viesnīca, kas patreiz tiek aprīkota ar mēbelēm, ir uzbūvēts un aprīkots Dabaszinātņu mācību centrs, ir atjaunotas Dobeles Valsts ģimnāzijas telpas, un tiek pārbūvēta Dobeles sākumskola un būvēta jauna sporta zāle.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 28.03.2024 - 01.04.2024 Pavadi Lieldienu brīvdienas Jēkabpilī!  Jēkabpils novada TIC
Pavadi Lieldienu brīvdienas Jēkabpils novadā! Esi aktīvs, dodies dabā, apmeklē pasākumus! | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 28.03.2024 - 31.03.2024 Jautrās LIELDIENAS Kandavā Tukuma TIC
31.martā Kandavas Promenādē tiks svinētas Lieldienas ar muzikālu izrādi "Pasaku sargi" pulksten 12:00, pūkaino mīluļu parādi, putnu būrīšu | Skatīt vairāk
Putnu dienas pārgājiens Dzērbenē Cēsu TIC
Kopā ar LOB Cēsu putnu grupas pārstāvjiem Agnesi Gaili un Mārtiņu Plataci dosimies dabā, vērosim dažādas putnu sugas un atpazīsim to balsis! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 20.03.2024 - 29.03.2024 Dziesmu cikls "Mana dvēsele ir noskumusi"  Tukuma TIC
Dziesmu cikls "Mana dvēsele ir noskumusi" korim ar ērģelēm. Piedalās Rihards Dubra un sieviešu koris "Noktirne". | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.68383503sec.