Latvijā sākas Santjago ceļa marķēšanas darbi

Ar pirmā ceļu norādes stabiņa ierakšanu Dobeles novada Krimūnās 2019. gada 12. decembrī sākās Svētā Jēkaba ceļa marķēšanas darbi Latvijā.

Uz tā redzams Svētā Jēkaba jeb Santjago ceļa simbols - gliemežvāks - un bultiņa. Paredzēts, ka šoziem Dobeles novadā tiks ierakti desmit šādi ceļa stabi. 

Pirmā ceļa norādes staba ierakšana sapulcināja itin daudz ieinteresēto, arī krimūnnieku jaunāko paaudzi. Pasākumā piedalījās Latvijas Svētā Jēkaba ceļa asociācijas vadītāja Sandra Rone, Dobeles novada domes priekšsēdētājs Andrejs Spridzāns, Krimūnu pagasta pārvaldes vadītāja Anita Riekstiņa, mācītājs Guntars Lūsītis. Dobeles novada tūrisma informācijas centram tika dāvināta Svētā Jēkaba ceļa Dobeles posma karte un svētceļnieku pases. Tās ceļojuma laikā būs vajadzīgas, lai dabūtu naktsmājas un Santjago de Kompostelā iegūtu sertifikātu par to, ka patiešām ceļš ir veikts.  

Santjago ceļa sākuma punkts nav noteikts, to var sākt pat no savas mājas sliekšņa, tāpēc šopavasar arī Latvijā tika uzsākta ceļa izveide, lai pievienotos Eiropas Santjago ceļu tīklam. Ir iecerēts Latvijā izveidot 300 km garu ceļa posmu, kas tālāk turpināsies Lietuvā, cauri Polijai, Vācijai un citām valstīm aizvedot svētceļniekus līdz pat Santjago Spānijā.  Lietuvā maršruts ir jau izveidots, tagad notiek darbi Latvijā un Igaunijā. Latvijas maršruts ir sadalīts 20 - 30 km garos posmos, un tas svētceļniekus ved cauri arī Dobeles novadam.

Svētā Jēkaba ceļš ir nosaukums svētceļotāju ceļam uz iespējamo Svētā Jēkaba atdusas vietu Santjago de Kompostelā Spānijā. Tas ir senākais kultūrvēsturiskais ceļš Eiropā, kas 1993. gadā iekļauts UNESCO Pasaules kultūras mantojuma objektu sarakstā.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 27.03.2024 - 31.03.2024 Lieldienas Jaunmoku pilī un parkā Tukuma TIC
Pirmajās Lieldienās, 31. martā, Jaunmoku pils aicina visus uz aizraujošu svinību dienu pils parkā. Šīs dienas laikā norisināsies aktivitātes visai | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 28.03.2024 - 01.04.2024 Pavadi Lieldienu brīvdienas Jēkabpilī!  Jēkabpils novada TIC
Pavadi Lieldienu brīvdienas Jēkabpils novadā! Esi aktīvs, dodies dabā, apmeklē pasākumus! | Skatīt vairāk
,,Higiēna renesansē” Bauskas pilī Bauskas TIC
Bauskas pils rīkotā Senā dzīvesveida skolas nodarbība piedāvā uzzināt, kāda bija higiēnas kultūra renesansē. | Skatīt vairāk
Grupas “Pienvedēja Piedzīvojumi” koncerts Valmieras TIC
12.aprīlī plkst.19.00 Valmieras Kultūras centrā norisināsies grupas “Pienvedēja Piedzīvojumi” akustiskais jubilejas koncerts kopā ar filmas | Skatīt vairāk
no 18 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.42272091sec.