Kuldīgā svinēs Lāčplēša dienu

2019. gada 11. novembrī, Kuldīgas novadā ar dažādiem pasākumiem svinēs Lāčplēša dienu – iedzīvotājiem un viesiem piedāvās apmeklēt kaujas tehnikas prezentāciju, būs arī piemiņas brīdis, militārā parāde, lāpu gājiens un svētku koncerts Sv. Annas baznīcā.  Lāčplēša dienas pasākumus Kuldīgas novada pašvaldība tradicionāli rīko kopā ar Zemessardzi.

Lāčplēša dienas pasākumi sāksies ar Nacionālo Bruņoto spēku, NATO kaujas grupas un Iekšlietu ministrijas struktūrvienību ekipējuma un tehnikas prezentāciju Pilsētas laukumā no 12.00 līdz 15.00.

Savukārt plkst. 13.00 ikviens aicināts uz piemiņas brīdi brīvības cīnītājiem Annas kapos.  

Plkst. 18.00 Pilsētas laukumā sāksies militārā parāde. Īpaši svinīgu noskaņu radīs karogu aleja. Par muzikālo noformējumu pasākumā gādās Jūras spēku orķestris.

Pēc parādes zemessargi dosies lāpu gājienā, kur laipni aicināti pievienoties arī iedzīvotāji. Lāpu iedegšana un gājiena sākums paredzēts Rātslaukumā pēc militārās parādes. Gājiena maršruts šogad vedīs no Rātslaukuma pa Baznīcas, Kalna un Mucenieku ielu līdz Sv. Annas evaņģēliski luteriskajai baznīcai.

Sv. Annas baznīcā plkst. 19.00 Lāčplēša dienas koncertā ar patriotisku un sirdij tuvu un pazīstamu dziesmu programmu uzstāsies Babītes novada jauktais koris "Maska" diriģenta Jāņa Ozola vadībā. "Maska" ir viens no labākajiem Latvijas amatierkoriem. Koris šogad ieguva 2. vietu starptautiskajā konkursā "Eurovision Choir 2019" Gēteborgā, Zviedrijā. Koncerta laikā paredzēta Kurzemes divīzijas 1. Liepājas kājnieku pulka atjaunotā karoga svinīgā iesvētīšana. Ieeja koncertā – bez maksas.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu


 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Skolēnu pavasara ceļvedis Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
Noderīgs materiāls skolēniem un ģimenēn plānojot pavasara atpūtu Jelgavas pusē. | Skatīt vairāk
Latvija
"Baroka mūzikas ģēniji" Rundāles pilī Bauskas TIC
Esi aicināts uz Liepājas Simfoniskā orķestra koncertprogrammu Rundāles pilī! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 27.03.2024 - 31.03.2024 Lieldienas Jaunmoku pilī un parkā Tukuma TIC
Pirmajās Lieldienās, 31. martā, Jaunmoku pils aicina visus uz aizraujošu svinību dienu pils parkā. Šīs dienas laikā norisināsies aktivitātes visai | Skatīt vairāk
,,Higiēna renesansē” Bauskas pilī Bauskas TIC
Bauskas pils rīkotā Senā dzīvesveida skolas nodarbība piedāvā uzzināt, kāda bija higiēnas kultūra renesansē. | Skatīt vairāk
Uzņēmumi


Dobeles novada TIC
,


Jaunmoku pils
,

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.68528581sec.