Izstaigā virtuāli kultūrvēstures un dabas objektus Balvu novadā Lubāna mitrājā

360 grādu fotogrāfijās un gaisa skatos skatāmas Balvu novada Bērzpils pagasta ievērojamākās kultūrvēstures un dabas vietas, kas atrodas Lubāna mitrāja teritorijā un tiešā tā tuvumā. Virtuālā tūre ir lieliska iespēja iepazīt unikālo teritoriju ar Ičas upi, klānu pļavām un Solas ciemu, atrodoties jebkurā pasaules malā.

Balvu novada Bērzpils pagastā Lubāna mitrāja teritorijā ietilpst dabas liegums "Bērzpils purvs", kā arī teritorija ar Solas ciemu un Ičas upe ar  pieguļošajām palieņu pļavām jeb klāniem.  Solas ciems vēsturiski veidojies kā Salas zemnieku-zvejnieku sētu grupa, kas ir vietējās nozīmes arhitektūras piemineklis. Apbūve veidota 19. gadsimta beigās, 20. gadsimta sākumā. Klānu ainavā kilometriem tālu var redzēt plašo Lubāna mitrāja līdzenumu. Klāni ietver applūstošās pļavas un zāļu purvus, ko izmantoja un atsevišķās vietās joprojām izmanto siena ieguvei.

Lubāna līdzenuma dabas ainavu Bērzpils pagastā krāšņāku dara unikālās, valsts nozīmes kultūrvēsturiskās vērtības – Bēržu Romas Sv. Annas katoļu baznīca (1851), Bēržu kapu kapliča (1791, restaurēta 2017), Bonifacovas muiža (19.gs.vidus), kā arī dabas piemineklis "Bērzpils aleja" - ošu, kļavu, liepu un ozolu aleja no Bērzpils pagasta centra līdz pat Bēržu baznīcai.

Bērzpils pagastā - Ičas vecupes krastos - nelielā paaugstinājumā atrodas Ičas apmetne, kas ir valsts nozīmes arheoloģijas piemineklis. Ičas apmetne bijusi sena apdzīvota vieta neolīta laikmetā  ap 2500 gadu pirms Kristus. Apmetne atklāta 1937.gadā. Ičas krastā iepretim apmetnes vietai, Bērzpils pagasts pārvalde ierīkojusi atpūtas vietu.

Interaktīvajā Ziemeļlatgales dabas dārgumu krātuvē, ko veidojusi SIA "Girafee visualization group", aplūkojami dabas objekti arī kaimiņu novados – Baltinavas novadā esošais Motrīnes ezers, Pededzes lejtece un briežu dārzs "Mežsētas" Rugāju novadā un Numernes dabas parks Kārsavas novadā.

Lai dotos virtuālajā pastaigā, spiediet šeit (krievu valodā – šeit) (angļu valodā – šeit).

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Putnu dienas pārgājiens Dzērbenē Cēsu TIC
Kopā ar LOB Cēsu putnu grupas pārstāvjiem Agnesi Gaili un Mārtiņu Plataci dosimies dabā, vērosim dažādas putnu sugas un atpazīsim to balsis! | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 24.03.2024 - 01.04.2024 Svini Lieldienas Bauskas novadā! Bauskas TIC
Esam apkopojuši Lieldienu svinību norises vietas Bauskas novadā! Foto:N.Veiss | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 25.03.2024 - 29.03.2024 Lielās Piektdienas tirdziņš  Engurē Tukuma TIC
Visu Lieldienu svētku galdam nepieciešamo, kā arī kaut ko sevis un savu mīļo palutināšanai varēs atrast Lielās Piektdienas tirdziņā Engurē 29 | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 20.03.2024 - 29.03.2024 Lielās piektdienas pārgājiens Līgatnē! Cēsu TIC
Aicinām pieteikties atraktīvajam Lielās piektdienas pārgājienam caur Līgatnes mežiem! Gaidāmi pārsteigumi un atrakcijas! | Skatīt vairāk
3 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::1.52295804sec.