Balvos skatāma Rotko centra tekstilmākslas kolekcijas izstāde

No šī gada 1. oktobra līdz 30. novembrim Balvu Mākslas skolas izstāžu zālē (Teātra ielā 2) ir skatāma Daugavpils Marka Rotko mākslas centra tekstilmākslas kolekcijas izstāde “TEXT-ils”.

Teksts savā būtībā nav tikai loģisks burtu kopums, kas kārtojas vārdos un teikumos. Tas nes sevī simbolisku vēstījumu, neatkarīgi no izmantotajiem domas izpausmes līdzekļiem. Arī mākslu var lasīt, iedziļinoties katra autora individuālajā krāsu, simbolu un kompozīciju salikumā.

Daugavpils Marka Rotko mākslas centra kolekcijas izstāde “TEXT-ils” tiek piedāvāta kā stāsts par dažādo tekstilmākslā, rādot mūsdienu tekstila prakses plašās iespējas un interpretācijas. Eksponētie mākslas darbi ir Rotko centra rīkoto starptautisko tekstilmākslas simpoziju veikums, kas tapis, māksliniekiem divu nedēļu garumā dzīvojot, iedvesmojoties un radot Marka Rotko dzimtajā pilsētā. Vairākos mākslas darbos ir jaušams arī cietokšņa motīvs, atklājot katra mākslinieka individuālo un estētisko skatījumu uz īpašo auru, ko veido vēsturiskā arhitektūra un apkārtējā ainava.

Izstādē pārstāvētie mākslinieki: Inga Šaučūniene (Inga Šaučiūniene) (Lietuva), Jolanta Savvina, Pēteris Sidars, Ksenija Šinkovska (Ksenia Shinkovskaya), Ruta Bogustova, Dace Pudāne, Ilona Linarte-Ruža (Latvija), Samanta Fīldsa (Samantha Fields) (ASV), Sauro Manetti (Itālija), Ju Von Lima (Yu Von Lima) (Dienvidkoreja), Mumita Dasa (Moumita Das) (Indija).

Ar izstāžu projektu “TEXT-ils” Balvu mākslas skola un Daugavpils Marka Rotko mākslas centrs uzsāk ilgtermiņa sadarbību, kurā iecerēti turpmāki izstāžu projekti un izglītojoši mākslas centra apmeklējumi. 

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 26.03.2024 - 30.03.2024 Lieldienas | Šokolādes muzejā Pūrē Tukuma TIC
30. martā, pulksten 12:00 Lieldienās Šokolādes muzejā Pūrē ir iespēja uzburt saldu, pārsteigumiem bagātu dienu! | Skatīt vairāk
Latvija
Heršela grupas izstāde “Ciano mistērijas” Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
No 5. marta līdz 14. aprīlim Jelgavas Sv.Trīsvienības baznīcas torņa izstāžu zālē skatāma Heršela grupas darbu izstāde cianotipijas tehnikā. | Skatīt vairāk
Skolēnu pavasara ceļvedis Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
Noderīgs materiāls skolēniem un ģimenēn plānojot pavasara atpūtu Jelgavas pusē. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 28.03.2024 - 31.03.2024 Jautrās LIELDIENAS Kandavā Tukuma TIC
31.martā Kandavas Promenādē tiks svinētas Lieldienas ar muzikālu izrādi "Pasaku sargi" pulksten 12:00, pūkaino mīluļu parādi, putnu būrīšu | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.92991614sec.