Ģeoloģiskā taka gar Amatu no Zvārtes ieža līdz Veclauču tiltam , dabas takas

Amatas pagasts
Gar Amatas krastu jau izsenis ir bijusi makšķernieku iemīta taciņa, taču pēdējos gados tā ir labiekārtota. Īsais un ne mazāk interesants takas gar Amatu posms ir 2,2 km posms no Zvārtes ieža līdz Veclauču tiltam.
Vēlā rudenī, ziemā un agrā pavasarī vislabāk būs saskatāmi Amatas krastu smilšakmens atsegumi, jo tos neaizsegs koku zaļā lapotne. Ziema piedāvās vienreizēju iespēju redzēt ledus ūdenskritumus, kas radušies vietās, kur upē ietek nelielie avotiņi. Agrā pavasarī, kad ūdeņi satrakojušies, nebūsiet vieni - ik pa brīdim apdzīs straumes nestie, asas izjūtas meklējošie laivotāji. Ainava mainās ik pēc pārdesmit metriem. Upe savā lejtecē steidzas pa dziļu senleju garām Lustūzim, Vanagu iezim, Veco stumbru un citiem iežiem. Tai pat laikā Amatas pretējā krastā melnē Roču dabas rezervāta biezie meži. Tā apmeklēšana nav atļauta.
Gājiens beidzas pie Veclauču tilta, kur ir iekārtota atpūtas vieta.
Cena:
No Zvārtes ieža: pieaugušajiem 0,60 Ls; bērniem, pensionāriem, studentiem 0,30 Ls

Ģeoloģiskā taka gar Amatu no Zvārtes ieža līdz Veclauču tiltam, dabas takas

Adrese: Amatas pagasts
Mājas lapa: www.tourism.amatasdome.lv
Avots:
Jūsu atsauksme var būt pirmā!

Lūdzam norādīt Jūsu kontaktus, tie netiks publicēti!

Kontaktinformācija ir nepieciešama, lai atsauksme nebūtu anonīma un nepieciešamības gadījumā mēs varētu ar Jums sazināties, lai precizētu detaļas. Reģistrējies ar savu Facebook kontu un dati nebūs jaievada.

Paldies!

Kontaktinformācija: