Skultes muiža , muižas

Skulte

Skultes muiža dibināta 16.gs.pirmā pusē. No 17.gs.80.gadiem Skulte kļuva par Šulcenu dzimtas īpašumu. Pēc Ziemeļu kara tika uzcelta grezna pils, vārti ar torni, izveidots plašs parks un uzbūvētas mūra saimniecības ēkas.

1767.gadā Skulti ieguva Rīgas virsmācītājs Martins Andreass fon Reisners, kura pēcnācēju īpašumā muiža bija līdz 1870.gadam.Šai laikā muiža un parks bija nolaisti, jo to uzturēšana prasīja daudz līdzekļu. 1870.gadā muižu savā īpašumā ieguva baroni Freitāgi- Loringhofeni. Šī dzimta apdzīvoja jaunu- modernāku, ,Reisnera laikā celtu koka ēku (1739.g) .Tā bija izbūvēta starp klēti un stalli. Arī šis kungu nams nav saglabājies līdz mūsdienām, tas nopostīts Pirmā pasaules kara laikā. Skultes muižas ansamblis sastāvēja no klēts, staļļa, graudu kaltes, ratnīcas, kalpu saimes un pārvaldnieka mājām. Padomju laikos pārvaldnieka mājā bija ierīkota pienotava, bet citās ēkās – mehāniskās darbnīcas un zāģētava. 2004.gadā pārvaldnieka māja ar ES un Latvijas valsts līdzfinansējumu tika renovēta un tajā ierīkots senlaicīgs viesu nams ar modernām ērtībām.

Skultes muiža, muižas

Adrese: Skulte
Mājas lapa: www.skultesmuiza.lv
Tālrunis: +371 29546818, +371 29633393
Avots:
Jūsu atsauksme var būt pirmā!

Lūdzam norādīt Jūsu kontaktus, tie netiks publicēti!

Kontaktinformācija ir nepieciešama, lai atsauksme nebūtu anonīma un nepieciešamības gadījumā mēs varētu ar Jums sazināties, lai precizētu detaļas. Reģistrējies ar savu Facebook kontu un dati nebūs jaievada.

Paldies!

Kontaktinformācija: