Paula Stradiņa Medicīnas vēstures muzejs , muzeji

Antonijas iela 1, Rīga, LV-1360
Apmeklētāji tematiskās un pārskata ekskursijās iepazīstas ar Latvijas un pasaules medicīnas attīstību sākot no etnomedicīnas līdz 20.gs.vidum, tāpat muzejā apskatāma unikāla ekspozīcija Kosmiskā bioloģija un medicīna.
Paula Stradiņa Medicīnas vēstures muzejs ir viens no trim lielākajiem medicīnas muzejiem pasaulē. Ekspozīcijas apskate sākas ar eksponātiem un diorāmā, kas atspoguļo medicīnas attīstības pirmsākumus. Traumu ārstēšana, brūču pārsiešana, tautas dziedniecības paņēmieni - tas viss bija zināms jau tālajā senatnē. Neatņemama sastāvdaļa tajā laikā bija maģiskā medicīna – amuleti, talismani un burvestības - , kuru pārstāvēja burves, šamaņi un zintnieki.
Apmeklētāji var apskatīt rekonstruēto viduslaiku klostera hospitāli un aptieku, apmeklēt pēc profesora Paula Stradiņa ieceres izveidoto viduslaiku pilsētu, kā arī iepazīties ar tālaika izplatītākajām slimībām un to ārstēšanas metodēm.
Jauno laiku ekspozīcija sniedz ieskatu par straujo medicīnas progresu. Tas ir sasniegumu un atklājumu laiks. Tiek atklāti rentgena stari un iespējas tos izmantot medicīnā, notiek pirmās operācijas ētera narkozē, tiek atklāts tuberkulozes ierosinātājs un vakcīna pret bakām.Ekspozīcijas apskate noslēdzas ar Latvijas medicīnas sasniegumiem.
Izslavētie Latvijas kūrorti, medicīniskā Rīga un, protams, prof. Paula Stradiņa darba kabinets tie ir tikai daļa no plašās ekspozīcijas. Sava vieta atvēlēta arī kosmiskai medicīnai, kuras izpētē līdzdalību ņēmuši arī latviešu zinātnieki.
Papildus, domājot par apmeklētāju vēlmēm un interesēm, ir izstrādātas īpašas muzejpedagoģiskās programmas visām paaudzēm. Populāra ir teatralizēta ekskursija Vecrīgā – „Dzīve un nāve senajā Rīgā”. Tāpat pieejam arī prezentāciju telpu un tehnikas īre.

Paula Stradiņa Medicīnas vēstures muzejs, muzeji

Adrese: Antonijas iela 1, Rīga, LV-1360
Mājas lapa: www.mvm.lv
Tālrunis: +371 67222665
E-pasts: info @mvm.lv
Avots:
Jūsu atsauksme var būt pirmā!

Lūdzam norādīt Jūsu kontaktus, tie netiks publicēti!

Kontaktinformācija ir nepieciešama, lai atsauksme nebūtu anonīma un nepieciešamības gadījumā mēs varētu ar Jums sazināties, lai precizētu detaļas. Reģistrējies ar savu Facebook kontu un dati nebūs jaievada.

Paldies!

Kontaktinformācija: