Piemiņas akmens Jānim Asaram , pieminekļi

Parka iela 12 a

Piemiņas akmeni Jānim Asaram atklāja 2006. gada 7. jūlijā Ainažu pilsētas 80. jubilejas pasākumā. Pasākumā piedalījās daudzi Ainažnieki. 80 gadus atpakaļ Jānis Asars ar savu enerģiju, zināšanām un patriotismu panāca, ka Ainažu miestam piešķīra pilsētas vārdu. Jānis Asars  bija Ainažu pilsētas pirmais mērs. Te, Asara dārzā, kādreiz bija ļoti skaista māja un dārzs. Šobrīd palikuši vien verandas pamati. 1941. gadā vairākiem Ainažniekiem, arī Asara ģimenei šeit sākās deportācijas ceļš uz Sibīriju. Vācieši otrajā pasaules karā atkāpjoties māju nodedzināja.

Piemiņas akmeņa autors ir tēlnieks Kārlis Īle. Akmens atklāšanas brīdi mākslinieks teica "Katrai dzīvei ir divas puses, viena ir tā, ko viņam ieliek šūpulī, dod pūrā, tāpēc vienu akmens pusi atstāju pilnīgi dabīgu. Otra ir tā, ko cilvēks savā dzīvē paveic. Un pa vidu visam - sirds kā roze. Pats pieminekļa akmens ir atrasts starp tiem, kas savulaik savesti ostas atjaunošanas darbiem.

Ainažnieki ir gandarīti par tēlnieka veikumu, jo Jānis Asars ir pelnījis, ka viņa piemiņa tiek iemūžināta pilsētas vēsturē.

Piemiņas akmens Jānim Asaram , pieminekļi

Adrese: Parka iela 12 a
Mājas lapa: www.tourism.salacgriva.lv
Avots:
Jūsu atsauksme var būt pirmā!

Lūdzam norādīt Jūsu kontaktus, tie netiks publicēti!

Kontaktinformācija ir nepieciešama, lai atsauksme nebūtu anonīma un nepieciešamības gadījumā mēs varētu ar Jums sazināties, lai precizētu detaļas. Reģistrējies ar savu Facebook kontu un dati nebūs jaievada.

Paldies!

Kontaktinformācija: