Stārķu pils , kultūras objekti, muzeji

Staicele

Stārķu muzeju sāka celt 1998. gadā Ruku kalnā. Ēka pēc Lūcijas Ernštreites projekta bija paredzēta stiklota celtne ar vairākām lielākām un mazākām zālēm, kurās notiktu semināri, konferences, rīkotu dažādas izstādes un ierīkotu ekspozīcijas, kuru galvenais varonis mūsu pilsētas simbols - stārķis. Taču ideja par Stārķa muzeju finansējuma trūkuma dēļ nerealizējās.

Tad, 2006. gada jūlijā, četros torņos tika uzstādītas ligzdas, kas simbolizē Latvijas novadus - Vidzemi, Zemgali, Kurzemi, Latgali. Kurš gan var apgalvot, ka pilij, kas veltīta stārķim, vajadzētu izskatīties savādāk? Kopš šī brīža pilī notiek dažādi pasākumi.

Kā pirmais – 2006. gada jūnijā – radošās nometnes "Krāsainās pasaules" ietvaros organizētā "Spoku nakts". Pēc tam te notika arī diskotēka.

2006. gada 22. jūlijā 5. "putnu" pašvaldību (Latvijas pašvaldības, kuru ģerbonī ir putns, šobrīd tādas ir 17) salidojuma laikā Stārķu pils tika atklāta kā tūrisma objekts.

2006. gada 5. augustā Stārķu pilī notika džeza saksofonistu radošās nometnes "Spožā nots – 2006" noslēguma koncerts ar nometnes dalībnieku un slavenu džeza zvaigžņu piedalīšanos.

2007. gada 19. maijā Stārķu pils pulcināja vietējos un ciemiņus Muzeju naktij veltītajā pasākumā.

Patreiz top jauni projekti, lai šo ideju atdzīvinātu.

Stārķu pils, kultūras objekti, muzeji

Adrese: Staicele
Mājas lapa: www.staicele.lv
Avots:
Jūsu atsauksme var būt pirmā!

Lūdzam norādīt Jūsu kontaktus, tie netiks publicēti!

Kontaktinformācija ir nepieciešama, lai atsauksme nebūtu anonīma un nepieciešamības gadījumā mēs varētu ar Jums sazināties, lai precizētu detaļas. Reģistrējies ar savu Facebook kontu un dati nebūs jaievada.

Paldies!

Kontaktinformācija: