Mākslas skola , kultūras objekti

Rūjiena

Rūjienas mākslas skola (sākotnēji Valmieras mākslas skolas Rūjienas filiāle) Brīvības ielā 19a darbojas kopš 1989. gada. No 1992. gada skola ir Rūjienas pašvaldības pārziņā.

Pa šiem gadiem desmitiem skolas absolventu savu likteni saistījuši ar dažādām mākslas jomām un pedagoģiju, studējot Latvijas Universitātē un Mākslas akadēmijā. Skolas darbība aizvien vairāk saaug ar Rūjienas pilsētas kultūrvides politiku. Mākslas skolas audzēkņu darbi bagātina pilsētas sabiedrisko ēku interjerus. Audzēkņi piedalījušies daudzos valsts un starptautiskos projektos, gūstot pieredzi un panākumus. Skolas desmitgade 2002. gada rudenī tika atzīmēta ar izstādi Rīgā Melgalvju namā, kur eksponēja vairākus simtus gleznojumu, zīmējumu un trīsdimensiju kompozīciju.

Skolas pedagogi sevi izteic arī kā profesionāli mākslinieki, piedaloties izstādēs. Nākotnē paredzēts skolas ēkas pārbūvēt un pilnveidot. Mākslas skolā var sākt mācīties bērni no sešu gadu vecuma. Skola strādā pēc vizuāli plastiskās mākslas programmas ar licenci piecos kursos.

Mākslas skola, kultūras objekti

Adrese: Rūjiena
Mājas lapa: www.rujiena.lv
Avots:
Jūsu atsauksme var būt pirmā!

Lūdzam norādīt Jūsu kontaktus, tie netiks publicēti!

Kontaktinformācija ir nepieciešama, lai atsauksme nebūtu anonīma un nepieciešamības gadījumā mēs varētu ar Jums sazināties, lai precizētu detaļas. Reģistrējies ar savu Facebook kontu un dati nebūs jaievada.

Paldies!

Kontaktinformācija: