12 lietas, kurām nevajadzētu būt jūsu ceļasomā [1]

Gatavojoties ceļojumam, svarīgi ir paņemt līdzi pareizās lietas. Tas aiztaupīs iespējamas nepatīkamas situācijas. Tomēr reizēm cilvēki mēdz pārcenties, paņemot līdzi lietas, kas tā arī paliek neizmantotas, radot vienīgi papildu izdevumus par bagāžas svara pārsniegšanu. Pareiza somas sakrāmēšana par tiek dēvēta par mākslu. UsaToday.com ir apkopojis sarakstu ar 12 priekšmetiem, bez kuriem jūsu ceļasoma mierīgi var iztikt. Šiem ieteikumiem var piekrist vai ne, katram jāvadās pēc savas ceļojumu pieredzes un vēlmēm, bet kopumā – visnotaļ saprātīgi.

Grāmatas un žurnāli. Neviens nesaka, ka atvaļinājuma laikā vajadzētu atteikties no lasīšanas, ja tā sagādā baudu. Ceļojumiem ērtākas ir elektroniskās lasīšanas ierīces Kindle vai Tablet.

Citas drēbes katrai dienai. Protams mums, jo sevišķi daiļajam dzimumam, ir vēlme pēc iespējas ceļojuma laikā mainīt savu ārieni. Bet šis ir ātrākais veids, kā pārslogot jūsu bagāžu. Daudzas lietas jūs galu galā tā arī neizmantosiet, tādēļ labāk aprobežoties ar trim labi pārdomātām apģērba kārtām.

Vairāki džinsu pāri. Jā, džinsi ir ļoti praktisks apģērbs ceļojumiem, tomēr pilnīgi pietiks ar vieniem.

Tualetes piederumi. Tā vietā, lai staipītu līdzi lielu somu ar šampūniem, losjoniem, ziepēm un tamlīdzīgām lietām, labāk izmantojiet tos, ko bez maksas piedāvā vairums viesnīcu. Ja dodaties brīvā dabā, nopērciet mazos ceļojumu iesaiņojumus.

Kosmētika. Samaziniet līdz pašam minimumam, tikai to, par ko noteikti ziniet, ka lietosit. Jo, ceļojuma aizrauti, jūs visdrīzāk par make-up kā sugu aizmirsīsit jau otrajā dienā.

Matu žāvētājs. Vairumā viesnīcu tas ir pieejams. Ja nav, ļaujiet lai vējš izžāvē jūsu matus – galu galā, esat taču atvaļinājumā! Līdzīgi ir ar ceļojumu gludekli.

Tehnoloģijas. Ja vien nedodaties komandējumā, neiesakām ņemt vairāk kā divas ierīces, vislabāk jau iztikt tikai ar viedtālruni. Nespēja atrauties no tehnoloģijām traucē pilnvērtīgai ceļojuma baudīšanai.

Dārgi aksesuāri. Protams, gribas atvaļinājuma laikā izskatīties šiki. Bet tūristi ar dārgiem pulksteņiem, juvelierizstrādājumiem vai dizaineru somiņām ir tiešākais mērķis zagļiem. Vai jums vajag šādus liekus uztraukumus ?

Ēdiens. Protams, var paņemt kādu uzkodu lidojuma laikam, bet vai vajag pārbāzt somu ar milzu krājumiem? Vietējā virtuve taču arī ir daļa no ceļojuma piedzīvojuma, vai ne tā?

Palagi un dvieļi. Ja vien nedodaties uz kempingu, tie būs viesnīcā. Ja nu tomēr nav, varbūt  laiks mainīt viesnīcu ?

Neērtas kurpes. Pat nav ko gari komentēt – tās pārvērtīs jūsu atvaļinājumu murgā! Tas attiecas kā uz augstiem papēžiem, tā jauniem, neievalkātiem apaviem.

Lietas neparedzētiem gadījumiem. Ja šāds gadījums visdrīzāk nenotiks, kādēļ gan vadāt liekas lietas? Vajadzētu rūpīgi apdomāt paredzētos apstākļus un izvēlēties tikai vajadzīgas lietas.


KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

1 Karīna 03/23/2017 23:58 Nepaļaujies uz "veiksmi", kuru te mēģina kultivēt masu mēdiji un visādi reklāmisti. Panākumiem, rezultāta sasniegšanai jābūt apzinātai, mērķtiecīgai un matemātiski pamatotai.
Es kādreiz domāju, ka visas tās reklāmas ir vien apmaksāti lotoreju organizatoru mēģinājumi ievilināt savos tīklos vientiešus un izkāst viņu maciņus līdzīgi kā to dara valdība. Bet tad kādu dienu, kad pirms pusgada biju saņēmusi labu prēmiju par izcili nodotu projektu, pēc kolēģes, kurai vīrs profesionāls matemātiķis, ieteikuma izmēģināju kombinatorikā un statistiskajā prognozēšanā balstītu sistēmu, kura, starp citu, izstrādāta tepat Latvijā. Un - kas to būtu domājis - 470 eiro plusā! Biju, maigi sakot, uz pakaļas. Tā jau pusgadu katru nedēļu aizpildu biļetes balstoties uz šo algoritmu, ne reizi nav bijis mazāk par 50 eirikiem plusā, bet vienreiz gadījās pat gandrīz 3 tūkstoši! Pa šo laiku esmu bijusi 2 ceļojumos, vienreiz ar bērniem, nomainīju auto pret mazlietotu premium klases spēkratu, tagad sāku apsvērt iespēju pārdot vēl neizmaksāto dzīvokli un iegādāties nelielu, bet omulīgu mājiņu pierīgā. Un zinu, ka būšu mūžam pateicīga kolēģei, ar kuru nu esam arī cieši sadraudzējušies, par parādīto iespēju mainīt savu vientuļās māmiņas, kura viena velk visu smagumu, dzīvi.
Labiem darbiem ir jāvairojas, tāpēc es padalos arī ar līdzcilvēkiem: https://goo.gl/BhI59w


 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Danču vakars ar Tautas mūzikas kopu Valmieras TIC
6.aprīlī plkst.18.00 Valmieras Kultūras centrā norisināsies Danču vakars kopā ar Tautas mūzikas kopu. | Skatīt vairāk
5 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 23.03.2024 - 29.03.2024 Lieldienu ieskandināšanas pasākums Liepājas reģiona TIB
Ceturtdien, 28. martā, plkst. 15 Liepājas muzejs Kūrmājas prospektā 16/18 aicina ģimenes ar bērniem uz Lieldienu ieskandināšanu, | Skatīt vairāk
Ostrava. Hokeja čempionāts Estravel Latvia
Aviobiļetes un viesnīca. // Nenokavējiet aviobiļešu iegādi uz Otavu - Hokeja Pasaules čempionāts jau drīz! Vietu skaits ierobežots | Skatīt vairāk
no 545 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 25.03.2024 - 31.03.2024 Pastaigas vecpilsētā gida pavadībā Liepājas reģiona TIB
Katru sestdienu un svētdienu plkst. 12.00, gids ar zaļi sarkano Liepājas karodziņu rokās gaidīs pie koncertzāles “Lielais dzintars”. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.13874102sec.